Regisseurs Lord en Miller verlaten Han Solo

Die zagen we niet aankomen. Vannacht is naar buiten gekomen dat regisseurs Phil Lord en Chris Miller niet langer bij de Han Solo film betrokken zullen zijn. Dit nieuws heeft op zijn zachtst gezegd een opmerkelijke timing. De film zit namelijk midden in productie, met nog een aantal weken filmen te gaan. De officiële statements van Lucasfilm en Lord en Miller:

Kathleen Kennedy: “Phil Lord and Christopher Miller are talented filmmakers who have assembled an incredible cast and crew, but it’s become clear that we had different creative visions on this film, and we’ve decided to part ways. A new director will be announced soon.”

Phil Lord en Chris Miller: “Unfortunately, our vision and process weren’t aligned with our partners on this project. We normally aren’t fans of the phrase ‘creative differences’ but for once this cliché is true. We are really proud of the amazing and world-class work of our cast and crew.”

Een meningsverschil over de toon van een film kan voorkomen natuurlijk. Het is echter vrij uniek dat dit pas tijdens het filmen naar buiten komt. Misschien zit er meer achter, misschien komen we het ook nooit te weten.

Wat we wel weten, is dat de geruchtenmolen al op volle toeren is gaan draaien. In de wandelgangen worden schrijver Lawrence Kasdan en Joe Johnston (Jumanji, Captain America) genoemd als potentiële regisseurs. Maar de naam die het meest genoemd wordt is Ron Howard, de man achter Rush en The Da Vinci Code. Gezien de versheid van het nieuws dient men deze geruchten echter met een korrel zout te nemen.

Het is niet de eerste keer dat de regisseursstoel van een Star Wars film een nieuwe bezetter krijgt. Nog vers in het geheugen is Rogue One. Gareth Edwards bleef weliswaar bij de film betrokken, maar Tony Gilroy had de leiding over de reshoots. Lucasfilm heeft daarmee gelukkig laten zien dat ze zelfs met productieproblemen een goed eindresultaat neer kunnen zetten. Vingers gekruist dat ze dat kunstje nogmaals flikken.

De voorlopig ongetitelde Han Solo film staat gepland voor een release op 25 mei 2018. De film zal geschreven worden door Lawrence en Jon Kasdan. Het zal het debuut zijn van Alden Ehrenreich als de iconische smokkelaar Han Solo. Ook Donald Glover, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge, Michael K. Williams en Joonas Suotamo zullen in de film te bewonderen zijn.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!