Naam van Emilia Clarke personage in Han Solo onthuld

Zoals reeds bekend zal Emilia Clarke (Game of Thrones) een rol spelen in de aankomende Han Solo film. Vandaag verscheen via Star Wars Underworld en Making Star Wars een interessant nieuwtje: namelijk de naam van het personage. Deze kwam aan het licht tijdens een gesprek tussen Michael K. Williams (die uit de film is geknipt) en het magazine Vanity Fair.

Waar Star Wars Underworld eerder vandaag de naam Kira onthulde, kan Making Star Wars middels hun eigen bronnen bevestigen dat de naam in feite Kura betreft. Het is echter mogelijk dat de naam wordt uitgesproken als Kira. Williams vertelde dat zijn eigen personage een link was tussen Han Solo en Kura.

Emilia Clarke
Emilia Clarke’s personage zal waarschijnlijk de naam Kura dragen in de Han Solo film.

De naam Kira werd ooit als codenaam/productienaam gebruikt voor het personage dat we inmiddels allemaal kennen als Rey, gespeeld door Daisy Ridley. Dat de naam nu mogelijk (in iets andere vorm) terugkomt is een teken dat Lucasfilm de naam graag aan een grote Star Wars productie wil verbinden. Een ander interessant feit is dat de naam Kira(n) ‘bundel van licht’ betekent en Rey betekent ‘straal van licht’. Of het personage van Emilia Clarke iets te maken heeft met Rey valt nog te bezien: de naam Kuran betekent ‘schatkamer’. Dit verklaart echter wel meteen waarom Han Solo met haar in contact zou willen komen! 😉

De voorlopig ongetitelde Han Solo film staat gepland voor een release op 25 mei 2018. De film zal geschreven worden door Lawrence en Jon Kasdan, en de regie wordt door Ron Howard op zich genomen. Het zal het debuut zijn van Alden Ehrenreich als de iconische smokkelaar Han Solo. Ook Donald Glover, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge en Joonas Suotamo zullen in de film te bewonderen zijn.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!