Komt Phoebe Waller-Bridge Han Solo bijstaan?

Film-site Variety meldt vannacht dat de Britse actrice Phoebe Waller-Bridge Han Solo wellicht bij zal staan in de aankomende film. Het zou gaan om een onzichtbare maar belangrijke rol als CGI-personage. Een alien of droid dus, in plaats van een mens. Variety brak eerder al het nieuws over Woody Harrelson in de film. Het lijkt hier dus om meer te gaan dan een simpel gerucht.

Waller-Bridge (31) is hier op het vasteland nog geen grote naam. In Engeland is ze echter druk aan haar carrière aan het timmeren. Na rollen in grote shows als Broadchurch en Drifters brak ze door met haar verschijning in Crashing. Hiernaast creëerde ze een eigen tv-serie, Fleabag, waarin ze ook de titelrol vertolkt. Na Donald Glover lijkt de Solo film dus nog een creatief talent aangetrokken te hebben.

Phoebe Waller-Bridge versterkt een cast die verder bestaat uit Alden Ehrenreich (Han Solo), Donald Glover (Lando), Emilia Clarke en Woody Harrelson. De film is een week geleden al begonnen met opnemen. Gezien de cast nog niet helemaal compleet is, zal het voornamelijk om achtergrond-shots gaan.

De voorlopig ongetitelde Han Solo-film staat gepland voor een release in 2018. De film zal geschreven worden door Lawrence en Jon Kasdan, en geregisseerd door het duo Phil Lord en Chris Miller. Het zal het debuut zijn van Alden Ehrenreich als het iconische personage Han Solo. Ook Donald Glover – als Lando – , Woody Harrelson en Emilia Clarke zullen in de film te zien zijn.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!