John Williams

John Williams levert een bijdrage aan Solo

In afwachting van de eerste (teaser) trailer van de aankomende Star Wars spin-off Solo druppelen er langzamerhand steeds meer nieuwsberichten binnen. Waar eerder al bekend werd dat John Powell de soundtrack van de film op zich zal nemen, meldt Variety nu dat de legendarische John Williams – uiteraard voor ons met name bekend als de componist van de Star Wars sagafilms – zelf ook een track voor Solo gaat schrijven.

In een interview met Variety meldt Williams het volgende:

“The present plan is that I’m writing a theme for Han Solo, and John Powell is going to write the score, which he’ll do brilliantly. His assignment is something I’m very happy about. What I will do is offer this to John, and to Ron Howard, and if all parties are happy with it, then I will be happy.”

Dit verandert niets aan het feit dat John Powell nog steeds de soundtrack gaat componeren. Echter, dat John Williams terugkomt om een track te schrijven voor de film die over een personage gaat dat voor het eerst te zien was in Star Wars (1977) – waarvoor John Williams een Oscar won – is natuurlijk mooi nieuws! Wij zijn erg benieuwd hoe de film gaat klinken en eruit gaat zien. Nu we het toch over dat laatste hebben..

Solo trailer

Dat er een trailer van Solo aanstaande is, mag geen nieuws heten. Bij voorgaande films was het de gewoonte van Disney om een trailer te droppen tijdens een Monday Night Football wedstrijd en er zijn mensen die geloven dat maandag 8 januari best eens de dag zou kunnen zijn dat er een trailer verschijnt. Dit blijft echter koffiedik kijken en is allesbehalve een bevestiging. De roep om beelden van de tweede Star Wars spin-off blijft echter onveranderd luid en dat we snel iets te zien gaan krijgen kan ook haast niet anders. Neem het bericht echter vooral met een flinke korrel zout; mocht er inderdaad binnenkort een trailer verschijnen is de kans groot dat dit kort van tevoren eerst nog op social media wordt aangekondigd. Houd ons in de gaten dus!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!