Han Solo film begint productie

Na veel voorbereiding is het dan eindelijk zover. 20 februari is de Han Solo film goed en wel in productie gegaan. Om het te vieren trakteert StarWars.com ons op een cast-foto en een lading nieuws.

Het grootste nieuws: De geruchten dat Thandie Newton en Phoebe Waller-Bridge een rol in de film hebben zijn bevestigd. Ook Joonas Suotamo voegt zich bij de cast. In The Force Awakens kroop hij al in de huid van Chewbacca in de fysieke scènes die Peter Mayhew niet aan kon. Voor de Han Solo film mag hij de wollige Wookiee echter full-time belichamen. Deze drie voegen zich bij het sterrenkwartet Alden Ehrenreich (Han), Donald Glover (Lando), Woody Harrelson en Emilia Clarke.

Ook achter de schermen wordt er een aantal namen bevestigd. We waren al op de hoogte van de aanwezigheid van de Director of Photography, Bradford Young.  De rest van het nieuwe visuele team bestaat uit Chris Dickens (Editor), Dominic Tuohy (SFX Supervisor), Rob Bredow (VFX Supervisor) en Brad Allan (Action Designer).
Er zijn ook genoeg Star Wars veteranen bij de productie betrokken. Waaronder: Neal Scanlan (Creature & Droid FX Creative Supervisor), Neil Lamont (Production Designer), Dave Crossman and Glyn Dillon (Co-Costume Designers), Jamie Wilkinson (Prop Master), Lisa Tomblin (Hair), Amanda Knight (Make-Up) en Nina Gold (UK Casting Director).

Misschien wel de grootste verrassing komt echter op het einde van het bericht. Na een aankondiging voor mei werd in officiële berichtgeving vaak gebruik gemaakt van een algemeen 2018. Veel fans – waaronder wij van Star Wars Awakens – gingen daarom al bijna uit van een uitstel naar december.
Het artikel is echter heel duidelijk. De Han Solo film komt uit op 25 mei 2018.

Dit is slechts een ruime vijf maanden na de release van The Last Jedi. We gaan een rijke Star Wars tijd tegemoet!

De voorlopig ongetitelde Han Solo film staat gepland voor 25 mei 2018. De film zal geschreven worden door Lawrence en Jon Kasdan, en geregisseerd door het duo Phil Lord en Chris Miller. Het zal het debuut zijn van Alden Ehrenreich als het iconische personage Han Solo. Ook Donald Glover, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge, en Joonas Suotamo zullen in de film te zien zijn.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!