Donald Glover is Lando Calrissian

Het gerucht ging al langere tijd rond, maar starwars.com heeft het toch eindelijk bevestigd: Donald Glover is Lando Calrissian. In de aankomende Han Solo-film zal de vrouwenverslindende smokkelaar zijn terugkeer in het Star Wars universum maken.

Glover verwierf bekendheid als nerdy football-speler Troy in de comedy Community, maar door de jaren heen heeft hij ook andere dingen gedaan. Hij acteerde in films als  The Martian en The Lazarus Effect en schreef mee aan series als het bekroonde 30 Rock en Atlanta. Tegenwoordig gooit hij muzikaal ook hoge ogen als zijn alter ego Childish Gambino.

Glover in de rol van Lando. Artwork door Venamis Art
Glover in de rol van Lando. Artwork door Venamis Art

De artistieke duizendpoot is het tweede lid van de cast dat bekend is. Hij zal Alden Ehrenreich bijstaan, die de rol van het titelpersonage Han Solo zal vertolken. In Lando’s eerste verschijning in Empire Strikes Back leren we dat deze twee mannen samen een rijke geschiedenis hebben. In de film zullen we dan ook meer over hun vriendschap te weten komen.

De voorlopig ongetitelde Han Solo-film staat gepland voor een release in mei 2018. De film zal geschreven worden door Lawrence en Jon Kasdan, en geregisseerd door het duo Phil Lord en Chris Miller. Het zal het debuut zijn van Alden Ehrenreich als het iconische personage Han Solo.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!