Bradford Young is cameraman Han Solo film

Recentelijk stuitte The Film Stage op de naam van de Director of Photography van een nieuwe Star Wars film. Bradford Young is de man die als cameraman Han Solo: A Star Wars Story op beeld vast mag gaan leggen.

Eerdere films van Young zijn oa: Selma, A Most Violent Year, en de aankomende scifi-film Arrival. Over het algemeen dus serieuze films, wat een mooi contrast oplevert met de comedy-stijl van regisseurs Lord en Miller. Dit contrast komt goed van pas als deze film ook de donkere kanten van Han’s oorsprong laten zien. In de oude boeken redde hij Chewbacca namelijk van een uitzichtloos bestaan als slaaf van de Empire. Mogelijk zal dit ook in de film in meerdere of mindere mate een rol spelen.

Een shot uit A Most Violent Year, opgenomen door Bradford Young. Met Star Wars veteraan Oscar Isaac!
Een shot uit A Most Violent Year, opgenomen door Bradford Young. Met Star Wars veteraan Oscar Isaac!

Als alles goed verloopt, wordt de Han Solo film vanaf januari 2017 opgenomen. Verwacht dus in de komende maanden meer nieuws!

Han Solo: A Star Wars Story vertelt het verhaal van een jonge Han Solo voor hij bij de Rebellen betrokken raakt. De film wordt geschreven door Lawrence en Jon Kasdan, en geregisseerd door Phil Lord en Chris Miller. De enige bevestigde acteur is Alden Ehrenreich, die de jonge Han zal vertolken. In mei 2018 wordt de film in de Nederlandse bioscopen verwacht.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!