Valene Kane speelt Jyn’s moeder in Rogue One

Het zat al maanden in de geruchtenmolen – en stond zelfs al op IMDb – maar nu is het toch officieel. De Noord-Ierse actrice Valene Kane zal haar Star Wars-debuut in Rogue One maken als Jyn’s moeder, Lyra Erso. Opvallend is dat de 29-jarige actrice drie jaar jonger is dan haar dochter in de film, Felicity Jones. Waarschijnlijk zal ze dus alleen in flashbacks te zien zijn.

De actrice had in een interview met Belfast Live het volgende te melden over haar rol:

I grew up watching Stars Wars and I didn’t believe it was happening until I was filming in Iceland. It has a really edgy independent vibe.

Dit komt overeen met eerdere berichten dat de scènes die op IJsland gefilmd zijn flashbacks zullen zijn. De planeet waar deze scènes zich afspelen is al meerdere malen gespot in de trailers:

Een aantal Death Troopers klaar voor actie.flashback-galen-krennic

Een shot van een klein meisje in een onbekende omgeving... We weten dat Jyn en haar vader Galen van elkaar vervreemd zijn. Ik gok dat dit een flashback is die gaat vertellen hoe dat zo is gekomen.flashback-galen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het lijkt erop dat de personages Jyn, Galen, Lyra, en Krennic allen een rol zullen spelen in deze flashbacks. Wellicht zullen we na het lezen van het boek Catalyst: A Rogue One Novel meer weten. Dit boek zal namelijk gaan over Galen en Krennic, en zal zich afspelen in de Clone Wars. Het komt uit op 15 november.

Rogue One: a Star Wars Story speelt zich vlak voor de gebeurtenissen van Star Wars: A New Hope af. De film zal het verhaal vertellen van een groep rebellen die de plannen voor de Death Star steelt. Rogue One is geschreven door Gary Whitta en Chris Weitz en wordt geregisseerd door Gareth Edwards. De film zal vanaf 14 december 2016 in de Nederlandse bioscopen draaien.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!