Rogue One: opening crawl of niet?

De perstoer voor Rogue One: a Star Wars Story is goed en wel begonnen. Een van de eerste steden die is aangedaan is Mexico Stad, waar wel 20 minuten van de film werd vertoond. Deze voorstelling bevatte de opening van de film en een aantal scenes die zich later afspelen. Daarmee weten we ook eindelijk of Rogue One een opening crawl zal hebben.
Dit artikel is gebaseerd op verslagen van verschillende gewone fans. Er is dus een kans dat niet alles 100% klopt, maar met meerdere bronnen die hetzelfde bevestigen kan ik mensen die geen spoilers willen aanbevelen dit venster nu te sluiten.

a_long_time_ago

De film opent wel met de traditionele blauwe tekst. Maar in plaats van een opening crawl duiken we meteen de ruimte in. De eerste scene is een flashback op de groene planeet Lah’mu. Krennic en zijn death troopers komen Galen Erso hardhandig uit zijn schuilplaats rukken. Geen details over wat er precies gebeurt in deze scene (bijvoorbeeld of moeder Lyra deze confrontatie overleeft), maar hij eindigt met een kale Saw Gerrera die de jonge Jyn komt redden. Hierna knalt het Rogue One logo groot op het scherm.

De rest van de getoonde scenes waren vooral introducties voor de verschillende personages. Vooral K-2SO (“een combinatie van Chewbacca en C-3PO”) en Krennic worden positief genoemd. Interessant detail: Bij het tonen van een nieuwe planeet staat onderin het scherm de naam van deze planeet. Een subtiele toevoeging die de vele locaties van Rogue One wat overzichtelijker zal maken.

In ieder geval niks dan positieve geluiden! Dit voorspelt veel goeds voor Rogue One. Nog maar luttele dagen voor we zelf kunnen ondervinden of de film het wachten waard is!

Rogue One speelt zich vlak voor de gebeurtenissen van Star Wars: A New Hope af en vertelt het verhaal van Jyn Erso, Cassian Andor en hun team van rebellen die de plannen voor de Death Star stelen. Rogue One is geschreven door Gary Whitta en Chris Weitz en wordt geregisseerd door Gareth Edwards. De film zal vanaf 14 december 2016 in de Nederlandse bioscopen draaien.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!