Na Pao zien we ook de tweede alien uit de leak Bistan. Hij is gunner op een schip, waarschijnlijk de nieuwe U-Wing.

Celebration: Rogue One panel recap

Het Rogue One panel op Star Wars Celebration Europe is voorbij!  We hebben veel geleerd, laten we er meteen in duiken.

De panel begon met een aantal toffe anecdotes van Kathleen Kennedy, regisseur en duidelijke megafan Gareth Edwards, producer Kiri Hart, en John Knoll, die het verhaal vertelt over hoe de film gepitched werd. We kregen de eerste poster (zie onderaan het artikel) te zien, en de mensen in de zaal kregen er zelfs een mee naar huis. Daarna werden we voorgesteld aan alle acteurs (waaronder Ben Mendelsohn’s director Krennic in vol kostuum met Death Troopers) en kregen we deze verrassing:

Deze footage bevat veel hints naar wat er allemaal staat te gebeuren in de film. We krijgen glimpen van een hoop aliens (waaronder een Mon Calamari en Pao of Bistan, de alien in het gunship). We zien Jyn en co het strand op rennen waar in de eerste trailer de AT-ACTs te zien waren. Ze heeft hier een stuk technologie in haar hand, wat waarschijnlijk de Death Star plannen zal bevatten. Dit shot zal dus wellicht tegen het einde van de film zitten.

Na de behind-the-scenes footage kreeg iedere acteur een paar zinnen om zijn karakter te omschrijven. We leren dat K-2SO een Imperial droid is die door Cassian Andor hergeprogrammeerd is, en sindsdien zijn de twee onafscheidelijk. Bodhi Rook is verrassend genoeg ook een Imperial die de rebellen helpt. Chirrut en Baze zijn twee bewoners van Jedha, een planeet met een groep Jedi-aanbidders die zelf geen Force powers hebben. Chirrut is blind, maar voelt en vecht met zijn hart. Baze… heeft een groot geweer. Galen Erso is de vader van Jyn, en heeft iets ontworpen wat het heelal zal veranderen (…Death Star dus?).

De panel toonde uiteindelijk nog twee keer de Celebration reel, zeer verwarrend voor degenen die toch nog op een trailer hoopten. En toen liep hij af… op de livestream.
In de zaal werd het publiek getrakteerd op het echte werk, teaser trailer 2. Ongeveer even lang als de eerste trailer, met een Vader tease en meer dialoog van Felicity Jones’ Jyn Erso.

Star Wars: Rogue One wordt geregisseerd door Gareth Edwards. In de hoofdrollen spelen Felicity Jones, Diego Luna, Forrest Whitaker, Mads Mikkelsen, en Ben Mendelsohn, met stemmen van Alan Tudyk en James Earl Jones. De film komt 14 december 2016 uit in de Nederlandse bioscopen. Volg Star Wars Awakens op Facebook en Twitter om geen nieuws over dit aankomende meesterwerk te missen!

Rogue One poster

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!