Emperor Palpatine niet in Rogue One

Rogue One: A Star Wars Story zal zeker genoeg terugkerende personages bevatten. Mon Mothma, Bail Organa, Dr Evazan, en zelfs ultieme slechterik Darth Vader maken allemaal weer hun opwachting. En omdat de film zich afspeelt in de hoogtijdagen van de Empire, is er over nog een naam veelvuldig gespeculeerd: De grote man zelf, Sheev Palpatine. Echter, tijdens een interview op Amsterdam Comic Con met XGN was acteur Ian McDiarmid vrij duidelijk over zijn betrokkenheid. McDiarmid heeft geen rol in de film, dus is het veilig om te zeggen dat Emperor Palpatine niet in Rogue One zit.

Persoonlijk vind ik dit jammer. Palpatine is een van mijn favoriete filmschurken aller tijden. Dit door Ian McDiarmid’s iconische performance als stereotype kakelende maniak in Return of the Jedi. En ook zijn dubbelrol als Palpatine/Sidious in de prequels is een van de hoogtepunten van die films. Het zou tof geweest zijn om hem nog één keer zijn onderlingen angst in te zien boezemen, maar helaas.

Speel de video vanaf 6:20 om te horen hoe duidelijk Ian precies is over zijn afwezigheid.

Rogue One: a Star Wars Story speelt zich vlak voor de gebeurtenissen van Star Wars: A New Hope af. De film zal het verhaal vertellen van een groep rebellen die de plannen voor de Death Star steelt. Rogue One is geschreven door Gary Whitta en Chris Weitz en wordt geregisseerd door Gareth Edwards. De film zal vanaf 14 december 2016 in de Nederlandse bioscopen draaien.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!