Jimmy Smits is Bail Organa in Rogue One

Gisteravond was acteur Jimmy Smits te gast bij de Amerikaanse talkshow The Talk. Eigenlijk alleen om over zijn Netflix-serie The Get Down te praten. Maar, hadden de presentatoren van het programma de Celebration reel eens goed bekeken. En, net als Star Wars Awakens eerder, vonden ze een shot met een man die wel heel erg op Smits leek. Na deze confrontatie kon Smits het echt niet meer geheim houden, en hij bevestigde het dan ook: Hij zal terugkeren als senator Bail Organa in Rogue One!

Zijn woorden bevestigen meteen nog meer: Het is maar een klein rolletje. Om letterlijk te citeren:

“Can you say the word ‘cameo’? Can you say the words ‘small part’?”

Bekijk hier het volledige interview:

Bail is in goed gezelschap. Ook Darth Vader, Mon Mothma, Ponda Baba en dr Cornelius Evazan zullen terugkeren voor rollen van variërende grootte. Rogue One zal dan ook een mooie brug bouwen tussen de prequels en de originele trilogie.

Rogue One: a Star Wars Story speelt zich vlak voor de gebeurtenissen van Star Wars: A New Hope af. De film vertelt het verhaal van een groep rebellen die de plannen voor de Death Star steelt. Rogue One is geschreven door Gary Whitta en Chris Weitz en wordt geregisseerd door Gareth Edwards. De film zal vanaf 14 december 2016 in de Nederlandse bioscopen draaien.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!