Het bekende shot waar Jyn "May the Force be with us" zegt in tegen haar team. Opvallend is dat dit een andere take lijkt te zijn,

Rogue One – Internationale Trailer Analyse

Met dank aan onze vrienden van comicbook.com kunnen wij melden dat vlak na de tweede Rogue One trailer, vandaag de eerste Internationale Rogue One Trailer verscheen!

Rogue One is de eerste canon stand-alone Star Wars film die zich buiten het grotere Skywalker verhaal zal afspelen.

Rogue One speelt zich vlak voor de gebeurtenissen van Star Wars: A New Hope af en vertelt het verhaal van Jyn Erso, Cassian Andor en hun team van rebellen die de plannen voor de Death Star stelen. Rogue One is geschreven door Gary Whitta en Chris Weitz en wordt geregisseerd door Gareth Edwards en zal op 14 december 2016 in de Nederlandse bioscopen draaien.

De trailer laat ons voornamelijk bekende beelden zien, hoewel we hier en daar een paar nieuwe shots of langere versies van bekende shots krijgen.

Hier een nieuw stukje uit het moment waar Mon Mothma de missie aan Jyn voorlegt, het meeste van dit shot hebben we al eerder gezien, wat wel nieuw is is wat Mon Mothma hier zegt dat ze een Imperial bericht onderschept hebben dat meldt dat er een test gaat plaatsvinden van wapen (de Death Star), vervolgens verteld Cassian dat het bericht verstuurd is door Jyn's vader Galen. Mon Mothma zegt dat ze het bericht 'onderschept' hebben, heeft Galen dit bericht naar de Rebel Alliance gestuurd, of weet hij niets van de Alliance af?
Hier een nieuw stukje uit het moment waar Mon Mothma de missie aan Jyn voorlegt.
Het meeste van dit shot hebben we al eerder gezien, wat wel nieuw is is wat Mon Mothma hier zegt dat ze een Imperial bericht onderschept hebben, dat meldt dat er een wapentest gaat plaatsvinden (de Death Star).
Vervolgens verteld Cassian dat het bericht verstuurd is door Jyn’s vader Galen.
Mon Mothma zegt dat ze het bericht ‘onderschept’ hebben, heeft Galen dit bericht naar de Rebel Alliance gestuurd, of weet hij niets van de Alliance af?
We zien hier een shot van Jyn, op dezelfde locatie als waar we Saw Guerra eerder al zagen spreken. Het lijkt er op dat Jyn tegen Saw zegt "This is our chance to make a real difference". Kunnen we hieruit opmaken dat Jyn Saw rekruteert voor haar missie?
We zien hier een shot van Jyn, op dezelfde locatie als waar we Saw Guerra eerder al zagen spreken. Het lijkt er op dat Jyn tegen Saw zegt “This is our chance to make a real difference”.
Kunnen we hieruit opmaken dat Jyn Saw rekruteert voor haar missie?
Een nieuw shot van Bodhi en zijn hippe veiligheidsbril.
Een nieuw shot van Bodhi en zijn hippe veiligheidsbril.
Dit shot zagen we ook in de vorige trailer, maar op dat moment viel mij dit persoon nog niet bewust op.<br /> Wanneer de X-Wings door het ravijn vliegen en het vuur openen op de Stormtroopers voor de shuttle van Director Krennic, zien we dit persoon op de voorgrond verscholen zitten achter een aantal kisten.<br /> <br /> De kleding van deze persoon doet ons wel heel erg denken aan de kleding van de Rebellen op Endor.<br /> <br /> Zijn de X-wings een afleiding zodat deze Rebel toegang kan krijgen tot de shuttle?
Dit shot zagen we ook in de vorige trailer, maar op dat moment viel mij dit persoon nog niet bewust op.
Wanneer de X-Wings door het ravijn vliegen en het vuur openen op de Stormtroopers voor de shuttle van Director Krennic, zien we dit persoon op de voorgrond verscholen zitten achter een aantal kisten.
De kleding van deze persoon doet ons wel heel erg denken aan de kleding van de Rebellen op Endor.
Zijn de X-wings een afleiding zodat deze Rebel toegang kan krijgen tot de shuttle?
Een aantal Death Troopers klaar voor actie.
Een aantal Death Troopers klaar voor actie.
Hier krijgen we de tank die door de straten van de stad op Jedha rijdt van een andere hoek te zien.
Hier krijgen we de tank die door de straten van de stad op Jedha rijdt van een andere hoek te zien.
Het bekende shot waar Jyn "May the Force be with us" zegt in tegen haar team. Opvallend is dat dit een andere take lijkt te zijn dan die we in de Celebration Reel zagen. Jyn klinkt hier iets minder opgetogen, we zien Bodhi achter haar omhoog klimmen, en de achtergrond buiten het schip is veranderd.
Het bekende shot waar Jyn “May the Force be with us” zegt in tegen haar team. Opvallend is dat dit een andere take lijkt te zijn dan die we in de Celebration Reel zagen. Jyn klinkt hier iets minder opgetogen, we zien Bodhi achter haar omhoog klimmen, en de achtergrond buiten het schip is veranderd.

 

Eerder plaatsten we op Star Wars Awakens al analyses van de eerste Teaser Trailer, de Celebration Reel en de Tweede Trailer. Mocht je deze gemist hebben, dan is dit een mooi moment om ze alle vier achter elkaar aandachtig door te nemen.

Zie jij iets in deze trailer dat wij gemist hebben? Laat het ons weten in de comments!

 

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!