Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi stand-alone film in de maak

Via het veelal goed doorgelichte The Hollywood Reporter (THR) is bekendgemaakt dat er achter de schermen de eerste plannen worden gemaakt voor een Obi-Wan Kenobi stand-alone film.

Vraag menig Star Wars fan van welk personage ze het liefste een stand-alone film willen zien en de drie meest gehoorde namen zijn ongetwijfeld Yoda, Boba Fett en Obi-Wan Kenobi. Met Han Solo (2018) en Episode IX (2019) die binnen relatief afzienbare tijd uit zullen komen, is er inmiddels geruime tijd aandacht voor de vraag wat Disney vanaf 2020 in petto heeft voor de Star Wars filmfranchise.

Naar nu blijkt is Stephen Daldry in gesprek met Lucasfilm over het regisseren van de langverwachte Obi-Wan film. Daldry is bekend van Billy Elliot (2000), The Hours (2002) en hij had als executive producer een behoorlijke vinger in de pap bij Netflix hitserie The Crown. Momenteel is hij verbonden aan het filmproject gebaseerd op de musical Wicked, welke enkele jaren geleden nog in Nederland was te zien. Volgens THR bevinden de gesprekken met Lucasfilm zich nog in de beginfase: zo is er nog geen script voorhanden. Mochten de onderhandelingen slagen, zal Daldry in samenwerking met Lucasfilm een verhaal gaan schrijven. Geen gemakkelijke opgave voor een personage waarvan al veel bekend is!

Obi-Wan Kenobi
Stephen Daldry: de man die naar waarschijnlijkheid de Obi-Wan Kenobi film mag regisseren.

Want waar te beginnen? Aannemelijk is dat een Obi-Wan stand-alone film zal plaatsvinden in de periode tussen Revenge of the Sith en A New Hope, een tijdsperiode waarin Disney maar wat graag Star Wars stand-alone films maakt gezien de setting van zowel Rogue One als de aankomende (echter nog ongetitelde) Han Solo. Een andere mogelijkheid is een verhaal dat plaatsvindt vóór The Phantom Menace, waarin Obi-Wan nog in de leer is om Jedi te worden.

Hoewel de acteur die de rol van Obi-Wan op zich zou moeten nemen niet staat vermeld in het bericht, is het algemeen bekend dat Ewan McGregor (die Obi-Wan speelde in de prequel-films) graag terug zou willen keren om de rol van Obi-Wan te vertolken. Bovendien past hij inmiddels wat betreft leeftijd goed tussen de jonge Obi-Wan (door hemzelf gespeeld in de prequels) en de oudere ‘Ben’ Kenobi (Sir Alec Guinness) uit de originele trilogie. Ewan had er drie maanden geleden nog het volgende over te zeggen bij Jimmy Kimmel Live: “I’d be happy to do it.”

Wat denk jij, zie jij een Obi-Wan film zitten?

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!