spin-off
SOLO: A STAR WARS STORY Alden Ehrenreich is Han Solo and Joonas Suotamo is Chewbacca

“Nog steeds meerdere Star Wars films in ontwikkeling”

Waar Collider gisteren nog de melding maakte dat alle Star Wars spin-offs momenteel “on hold” zijn gezet, maakte ABC vandaag bekend dat er volgens bronnen bij Lucasfilm nog steeds wel degelijk gewerkt wordt aan meerdere Star Wars filmprojecten (de Rian Johnson trilogie en de serie films van Benioff en Weiss niet meegeteld).

Dit staat in schril contrast tot het bericht van gisteren. Tegenstrijdige berichten, zeker als deze elkaar zo kort na elkaar volgen, zijn natuurlijk niet prettig voor eenieder die begaan is met deze franchise. Wat ons betreft zijn er twee belangrijke feiten die hierbij in acht moeten worden genomen.

Het eerste is dat ABC uiteindelijk eigendom is van The Walt Disney Company en het daarom mogelijk als een betrouwbaardere bron kan worden beschouwd dan filmblog Collider. Het tweede gegeven is dat er desondanks tot op heden nog geen enkele nieuwe spin-off film officieel is aangekondigd, hoewel de geruchten omtrent een potentiële Obi-Wan Kenobi film en een Boba Fett film steeds stelliger werden. Ons advies is dan ook om geduldig af te wachten tot Lucasfilm officieel nieuws naar buiten brengt met betrekking tot nieuwe filmprojecten en tot die tijd weinig waarde te hechten aan geruchten. Persoonlijk zie ik het als onze plicht om hier in belangrijke gevallen wél melding van te maken, maar wij doen op onze beurt daarbij ons best om correct en genuanceerd woordgebruik te hanteren zodat het duidelijk is wanneer er sprake is van een – naar ons inzicht – (onzeker) gerucht of een (hoogstwaarschijnlijk) feit.

Star Wars films en hun toekomst liggen momenteel gevoelig onder een deel van de fans én het casual publiek en er zullen in de aankomende tijd – totdat er officieel nieuwe films worden aangekondigd – wellicht vaker vergelijkbare en tevens tegenstrijdige berichten verschijnen. You might wanna, buckle up baby.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!