De Boba Fett film was dichterbij dan gedacht

Zoals een deel van jullie wel zal weten, stond er ooit een Anthology-film gepland geregisseerd door Josh Trank. Na de flop van zijn laatste film, Fantastic Four, is echter besloten om de samenwerking niet voort te zetten. Het gerucht ging al dat dit een Boba Fett film had moeten worden. Het blad Entertainment Weekly bevestigt nu dat dit inderdaad het plan was. Sterker nog, Lucasfilm had al een klein teasertje voorbereid om op Star Wars Celebration 2015 te laten zien.

Zoals gezegd is dat dus in het water gevallen, en is een eventuele Boba Fett film weer terug bij af. In hetzelfde artikel heeft EW een citaat van Lucasfilm-president Kathleen Kennedy. Hierin vertelt ze dat het plan bij Lucasfilm is om in januari rond te tafel gaan zitten. Na de release van The Force Awakens en Rogue One, en het filmen van Episode VIII, is dan de tijd rijp om te bekijken wat er gaat gebeuren na de release van Episode IX in 2019.

Ook benadrukt Kennedy dat het in de toekomst een prioriteit is voor Lucasfilm om een vrouwelijke regisseur aan te nemen, als de tijd en het project juist zijn natuurlijk. Dit past helemaal in lijn met het bedrijf, gezien Lucasfilm zich wel meer hard maakt voor gelijkheid. De eerste drie nieuwe films onder Disney hebben allen een vrouw in de hoofdrol, en ook achter de schermen zijn er een aantal vrouwen in belangrijke posities. Hoofd van de Storygroup Kiri Hart bijvoorbeeld, of natuurlijk Kennedy zelf.

In grote lijnen betekent dit dus dat er nog niets vast staat voor de toekomst. Wat voor spinoff zouden jullie graag zien in 2020? Laat het ons weten!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!