Star Wars games

Electronic Arts kondigt drie nieuwe Star Wars games aan

Respawn Entertainment staat aan het roer!

Zojuist hebben Electronic Arts en Lucasfilm Games aangekondigd dat de samenwerking verder gaat en er daardoor nieuwe games gaan verschijnen in het Star Wars universum. Respawn Entertainment, bekend van Titanfall, Apex Legends en uiteraard Star Wars Jedi: Fallen Order staat als hoofdontwikkelaar voor elk van deze drie nieuwe projecten.

Vince Zampella, oprichter van Respawn, zal de leiding krijgen en deze nieuwe fase van EA’s samenwerking met Lucasfilm op zich nemen. Zijn kennis van het maken van games in combinatie van het vertellen van een verhaal is een belangrijke factor tijdens het project. Game Director Stig Asmussen en zijn team zijn binnen de studio hard aan het werk om het volgende deel in de Star Wars: Jedi-franchise af te leveren. Het eerste deel, Star Wars Jedi: Fallen Order was een gigantisch succes voor Electronic Arts en Respawn en gamers over de hele wereld kijken al lange tijd uit naar een nieuw deel. Ook wij waren enorm onder de indruk van het spel. Volgens Zampella zijn alle medewerkers van Respawn gigantische Star Wars-fans en zijn ze enorm enthousiast over de samenwerking met Lucasfilm Games omdat ze nu de games creëren die ze al jaren voor ogen hadden.

Naast de ontwikkelingen rondom de tweede Jedi-game, zijn er twee andere teams bezig om games te ontwikkelen in verschillende genres. Zo is Respawn ook bezig met een first-person shooter in het Star Wars universum onder leiding van game director Peter Hirschmann. Hirschmann is geen onbekende in het Star Wars universum. Zo was hij eerder de vice president bij LucasArts en heeft hij heeft zijn naam staan in de credits van onder meer de eerste twee Battlefront-games, LEGO Star Wars, The Force Unleashed en Lethal Alliance. Ook heeft hij voldoende kennis van het first person-genre opgedaan tijdens zijn werk aan Medal of Honor: Allied Assault. Het werk aan de ‘Star Wars shooter’ is pas net begonnen, dus er zijn nog geen verdere details.

De derde game die in ontwikkeling is zal een strategische titel worden welke in samenwerking gemaakt wordt met de nieuwe studio Bit Reactor, geleid door veteraan uit de industrie Greg Foerstch. Hij werkte eerder aan titels als XCOM: Enemy Unknown en Sid Meier’s Civilization.

Douglas Reilly, VP bij Lucasfilm Games zegt bijzonder enthousiast te zijn over de aanhoudende samenwerking met de getalenteerde ontwikkelaars bij Respawn.

Ze hebben laten zien dat ze fantastische verhalen kunnen vertellen in het Star Wars universum in combinatie met hoogstaande gameplay en hebben een grote kennis in verschillende genres. We zijn er op uit om met dit team meer geweldige ervaringen uit het universum hier ver, ver vandaan te vertellen.

Sean Shoptaw, SVP bij Walt Disney Games voegt er aan toe.

Bouwende op het succes uit onze relatie met EA laat deze nieuwe samenwerking zien dat er een enorm vertrouwen en respect is tussen de teams van Electronic Arts, Respawn en Lucasfilm Games. Gevoed door de passie en expertise in de verschillende teams gaan er interessante, originele games voor een divers publiek verschijnen.

Elk van deze drie titels is inmiddels in ontwikkeling bij Respawn. Volledige beschrijvingen, namen van de titels, releasedata, trailers en screenshots zijn er nog niet. Naast de games van EA weten we dat Ubisoft’s studio Massive Entertainment aan een grote open-wereld Star Wars game werkt, dat Quantic Dream werkt aan Star Wars Eclipse, een game situerende tijdens de High Republic en dat Star Wars Hunters dit jaar ook ergens moet gaan verschijnen. Daarnaast is Aspyr bezig met een complete remake van Star Wars: Knights of the Old Republic en werd deze week duidelijk dat LEGO Star Wars: The Skywalker Saga op 5 april van dit jaar gaat verschijnen. Ook verschijnt volgende maand de langverwachte uitbreiding voor Star Wars The Old Republic: Legacy of the Sith.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Star Wars gaming nieuws? Volg dan onze gespecialiseerde Star Wars gaming Instagram waarbij we dagelijks nieuwe updates plaatsen en ons speciale YouTube-kanaal waar we alle Star Wars games sinds 1982 voorbij laten komen.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!