Social Media

Nieuws

Een terugblik op Dutch Comic Con

Geplaatst

op

Toen we tegen het einde van dag 2 op Dutch Comic Con door de grote hallen liepen zei ik tegen mijn SWA-collega’s dat dit evenement me wéér versteld deed staan. De grootte, de hoeveelheid verklede bezoekers, de variëteit aan activiteiten, maar vooral de drukte. Minder dan 10 jaar geleden waren conventies in Nederland uitgestorven nadat de evenementen die in de jaren ervoor georganiseerd werden klein (doch knus en gezellig) waren en slechts een fractie van de 32.000 die afgelopen weekeinde in de Jaarbeurs aanwezig waren. Wat maakt dat men nu wél in groten getale komt? Wat is de magie van Dutch Comic Con?

Die eerste vraag kan ik niet beantwoorden, de tweede deels. Hét meest magische moment van het weekend vond plaats recht voor onze stand, waar de door onze eigen Roel gemaakte BB-8 stond. Een life size, levensechte replica die vele harten heeft gestolen, waaronder die van een meisje wat nog geen 2 jaar geweest zal zijn. Vanaf een afstandje zag ze BB-8 en liep (gevolgd door haar vader met buggy) vrolijk giechelend op de droid af om er vervolgens minutenlang bij te zitten, omheen te lopen en tegen te brabbelen. Het werd nog mooier toen ze BB-8 haar knuffeldoekje gaf. In tijden van hoogoplopende discussies over de kwaliteit van The Last Jedi was dit een mooi en puur moment.

Inzake dit laatste vond ik het opvallend dat diverse bezoekers en exposanten me vroegen naar mijn mening over de sequels en de Disneyficatie van Star Wars. Zoals bekend prefereer ik de ‘Legends’ boeken (Mara Jade, Jaina & Jacen Solo…) en gaf dit ook steeds aan. Ik vond het toch wel een verrassing dat men ook steeds mijn mening deelde. Met ‘wildvreemden’ een gesprek over Star Wars aangaan; ook daarvoor ga je naar DCC.

Ook magisch: ik trof bij een stand een flinke stapel 25+ jaar oude Star Wars source books van West End games aan. Destijds zijn deze niet allemaal door me aangeschaft (maar stonden wel jarenlang op mijn wishlist). Toen ik de vraagprijs per stuk hoorde (1/6e van wat ze op eBay en Amazon marketplace kosten) voelde ik me als een Jawa tussen verloren droids: graaien! Zo’n mooie deal is magisch toch?

En wat te denken van de life size X-Wing voor onze stand? Iemand die bij onze stand langs kwam en jaren in Disneyland heeft gewerkt zei dat ze zich weer even in The Magic Kingdom waande. Nog meer magie!

Zonder dollen: Dutch Comic Con was zeer geslaagd voor ons. BB-8 is met massa’s fans op de foto gegaan, velen hebben met onze augmented reality bril Jedi Challenges kunnen spelen en de Star Wars Legion demotafel (waar onze gasten Pepijn en Rodger het weekend demo’s gaven) trok ook veel bekijks. Het blijft lastig, als nieuwssite zijnde jezelf fysiek presenteren op een conventie en de bezoekers iets (inter)actiefs bieden, maar naar onze mening is dat gezien de vele leuke reacties (waarvoor dank!) tijdens en na het evenement zeker gelukt. Ik kijk nu al uit naar 24 en 25 november als ik hopelijk wéér versteld ga staan tijdens de wintereditie.

Geboren toen de opnames van A New Hope van start gingen. Voormalig assistent van Anthony Daniels. Auteur van de 'Star Wars Interviews' boekenreeks waarvoor hij 180+ cast en crewleden interviewde. Trots op zijn vermeldingen in de credits van de boeken The Making of Return of the Jedi, Stormtroopers: Beyond the Armor, The Star Wars Historical Sourcebook, The Star Wars Archives en Star Wars Icons: Han Solo.

Lees verder
Advertentie
2 Comments

2 Comments

 1. Rodger van den Braak

  3 april 2018 at 20:24

  Bedankt voor jullie gastvrijheid, het was erg gezellig. Tot een volgende keer!

 2. Sébastiaan & Annelot

  4 april 2018 at 09:13

  Heel erg bedankt voor de geweldige dag! BB-8 is echt prachtig gemaakt. Komen de foto’s die jullie die dag hebben gemaakt ook nog online? Wij zouden ze graag terug zien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws

Vier nieuwe boeken aangekondigd

Geplaatst

op

Door

Starwars.com kondigde vandaag vier nieuwe boeken aan die zich in verschillende tijdperken afspelen en ingaan op vragen die veel fans al tijden hebben.

Shadow of the Sith - Tijdelijke cover.Star Wars: Shadow of the Sith, geschreven door Adam Christopher, uitgegeven door Del Rey staat gepland voor 28 juni 2022 en speelt zich zo’n 20 jaar na  Return of the Jedi af. Jedi Master Luke Skywalker word geplaagd door visioenen van de Dark Side die een voorbode zijn van een duisternis op Exegol. Luke’s vermoedens worden bevestigd als Lando Calrissian hem om hulp vraagt omdat zijn dochter ontvoerd is en hij in zijn zoektocht een nieuwe Sith aanwezigheid op het spoor gekomen is. Tegelijkertijd is de Sith huurmoordenaar Ochi of Bestoon opzoek naar Rey en haar ouders.

Brotherhood - Tijdelijke cover.Star Wars: Brotherhood, geschreven door Mike Chen, uitgegeven door Del Rey staat gepland voor 10 mei 2022 en speelt zich af tijdens de Clone Wars. Na een catastrofe op Cato Neimoidia wordt Obi-Wan Kenobi naar de planeet gestuurd om op onderzoek uit te gaan, waar hij onder andere de aanwezigheid van Asajj Ventress opmerkt. Anakin Skywalker wordt gedurende de chaos van de oorlog gepromoveerd naar Jedi Knight en nu zullen hij en Obi-Wan moeten leren hoe ze voortaan moeten samenwerken, niet als meester en leerling, maar als broers.

Stories of Jedi & Sith - Tijdelijke cover.Star Wars : Stories of Jedi & Sith is een anthologie uitgegeven door Disney Lucasfilm Press en staat gepland voor 7 juni 2022. Deze anthologie is gericht op jongere lezers en bevat tien verhalen van auteurs Roseanne A. Brown, Sarwat Chadda, Delilah S. Dawson, Tessa Gratton, Michael Kogge, Sam Maggs, Michael Moreci, Alex Segura, Vera Strange en Karen Strong en is geïllustreerd door Jake Bartok. In deze verhalen bundel vinden we verhalen over de Jedi en de Sith, waaronder we een aantal van de grootste helden en schurken uit de film en TV geschiedenis kunnen scharen. Luke Skywalker en Darth Vader, Obi-Wan Kenobi en Asajj Ventress en nog veel meer bekende namen zullen voorbij komen in deze bundel.

Padawan - Tijdelijke cover.Star Wars: Padawan, geschreven door Kiersten White, uitgegeven door Disney Lucasfilm Press staat gepland voor 26 juli 2021 en speelt zich jaren voor The Phantom Menace af. De jonge Obi-Wan Kenobi is enigszins gefrustreerd met zijn nieuwe meester, Qui-Gon Jinn, welke na het vertrek van zijn voormalig meester, Count Dooku, weinig tijd lijkt te hebben voor de jonge Obi-Wan. Wanneer ze samen eindelijk een missie aannemen om een afgelegen planeet te verkennen, maar Qui-Gon niet komt opdagen wanneer ze zouden vertrekken, besluit Obi-Wan om er maar in zijn eentje op uit te gaan. Eenmaal aangekomen op de afgelegen planeet ontmoet hij een groep tieners die zonder volwassenen lijken te leven maar allemaal een connectie met de Force lijken te hebben.

Lees de volledige (Engelstalige) beschrijvingen van deze boeken op Starwars.com en vertel ons op Facebook of Discord naar welke van deze vier boeken je het meeste uitkijkt.

 

Lees verder

The Book of Boba Fett

The Book of Boba Fett arriveert 29 december op Disney+

Geplaatst

op

Door

Op StarWars.com verscheen vandaag het nieuws dat The Book of Boba Fett eindelijk een premièredatum heeft. De serie zal vanaf woensdag 29 december wekelijks op Disney+ te zien zijn.

The Book of Boba Fett vertelt het verhaal van Boba Fett (Temuera Morrison) en Fennec Shand (Ming-Na Wen), kort na de gebeurtenissen uit het tweede seizoen van The Mandalorian. In de post-credits scène van de laatste aflevering van dat seizoen was al te zien dat Boba Fett de troon die ooit aan Jabba toebehoorde besteeg. De serie wordt geproduceerd door Jon Favreau en Dave Filoni als schrijvers, Robert Rodriguez als regisseur en Kathleen Kennedy en Colin Wilson als uitvoerende producenten.

Niet alleen werden we verrast met een releasedatum van de eerste aflevering, ook ontvingen we nieuwe key art van de aankomende Star Wars live-action serie – hieronder te bewonderen. The Book of Boba Fett is dus vanaf 29 december elke woensdag te zien op Disney+. Kijk jij uit naar deze serie? Vertel het ons op onze Discord op StarWarsLowlands.nl!

Book of Boba

The Book of Boba Fett key art.

Lees verder

The Mandalorian

The Mandalorian wint 7 Emmy Awards

Geplaatst

op

Door

Eerder deze zomer werd bekend dat The Mandalorian maar liefst 24 keer is genomineerd voor een Emmy Award. Vannacht werd onthuld dat de geprezen Star Wars live-action serie zeven daarvan heeft verzilverd.

De verzilverde nominaties zijn:

 • Music Composition
 • Prosthetic Makeup
 • Cinematography
 • Stunt Performance
 • Stunt Coordination
 • Special Visual Effects
 • Sound Mixing

Deze zeven Emmy Awards zijn een verbetering ten opzichte van het jaar ervoor, toen The Mandalorian 15 nominaties kreeg – waarvan vijf daadwerkelijk een prijs opleverde. Hiermee heeft de serie in totaal maar liefst 39 nominaties en daarvan 12 Emmys gewonnen.

Seizoen 3

De voorbereidingen voor het derde seizoen van The Mandalorian zijn in volle gang, zo melden verschillende bronnen (waaronder de doorgaans goed geïnformeerde Bespin Bulletin) dat de opnames 20 september zullen beginnen en dat deze tot 23 maart zullen duren. Hiermee zou de serie op tijd klaar zijn om in het najaar van 2022 op Disney+ te verschijnen.

Lees verder

Gamenieuws

Brekend: Knights of the Old Republic – Remake aangekondigd

De remake van de meest geprezen Star Wars game allertijden komt voor het eerst naar Sony’s PlayStation

Geplaatst

op

Door

Knights of the Old Republic

Er deden al jaren geruchten de ronde, maar een officiële aankondiging bleef uit – tot vandaag. Het hoge woord is eruit: Star Wars: Knights of the Old Republic (KOTOR) krijgt een remake. En deze zal eerst op PlayStation 5 verschijnen.

Knights of the Old Republic (ontwikkeld door BioWare) is wellicht nog steeds de beste Star Wars game allertijden en één van de beste roleplaying games ooit. De game kwam oorspronkelijk in de zomer van 2003 uit voor de originele Xbox en PC en verscheen ook nog voor Mac en mobiele apparaten. De remake zal worden ontwikkeld door Aspyr – de ontwikkelstudio die eerder dit jaar ook verantwoordelijk was voor remasters van Republic Commando en Episode I: Racer – waar hoofdproducent Ryan Treadwell op StarWars.com uitgebreid vertelt over zijn ervaring met de oorspronkelijke game en de samenwerking met Sony. De studio was overigens ook al verantwoordelijk voor KOTOR’s ports naar iPhone en iPad.

Dat de game tijdelijk exclusief voor de PlayStation 5 verschijnt is enigszins opvallend te noemen, daar de oorspronkelijke game nooit voor de PlayStation is uitgekomen en een Xbox/PC-exclusieve titel was.

In de bovenstaande aankondigingstrailer horen we de stem van Jennifer Hale, die net als in de oorspronkelijke game de stem heeft ingesproken voor Bastila Shan. De ontwikkelaar hint ernaar dat er meerdere bekende stemmen zullen terugkeren, maar houdt op dit moment de kaken nog stijf op elkaar.

Knights of the Old Republic wordt canon?

Hoewel het verhaal over Darth Revan door veel fans wordt geprezen benoemt StarWars.com nogmaals dat KOTOR deel uitmaakt van Star Wars Legends, waardoor de verhaallijn in de game niet onder de Star Wars canon valt. Het is echter niet duidelijk of dit ook voor de remake zal gelden. Sowieso weten we nog niet zoveel over de remake. De game heeft nog best wat ontwikkeltijd te gaan en een releaseperiode is dan ook nog niet bekendgemaakt.

Star Wars: Knights of the Old Republic – Remake verschijnt op de nieuwe generatie consoles (waarvan tijdelijk exclusief op de PlayStation 5) en PC.

Lees verder

Star Wars Awakens is not affiliated, associated, authorized, endorsed by, or in any way officially connected with STAR WARS, Lucasfilm Ltd., The Walt Disney Company, Disney Enterprises Inc., or any of its subsidiaries or its affiliates.