Social Media

Nieuws

Een terugblik op Dutch Comic Con

Geplaatst

op

Toen we tegen het einde van dag 2 op Dutch Comic Con door de grote hallen liepen zei ik tegen mijn SWA-collega’s dat dit evenement me wéér versteld deed staan. De grootte, de hoeveelheid verklede bezoekers, de variëteit aan activiteiten, maar vooral de drukte. Minder dan 10 jaar geleden waren conventies in Nederland uitgestorven nadat de evenementen die in de jaren ervoor georganiseerd werden klein (doch knus en gezellig) waren en slechts een fractie van de 32.000 die afgelopen weekeinde in de Jaarbeurs aanwezig waren. Wat maakt dat men nu wél in groten getale komt? Wat is de magie van Dutch Comic Con?

Die eerste vraag kan ik niet beantwoorden, de tweede deels. Hét meest magische moment van het weekend vond plaats recht voor onze stand, waar de door onze eigen Roel gemaakte BB-8 stond. Een life size, levensechte replica die vele harten heeft gestolen, waaronder die van een meisje wat nog geen 2 jaar geweest zal zijn. Vanaf een afstandje zag ze BB-8 en liep (gevolgd door haar vader met buggy) vrolijk giechelend op de droid af om er vervolgens minutenlang bij te zitten, omheen te lopen en tegen te brabbelen. Het werd nog mooier toen ze BB-8 haar knuffeldoekje gaf. In tijden van hoogoplopende discussies over de kwaliteit van The Last Jedi was dit een mooi en puur moment.

Inzake dit laatste vond ik het opvallend dat diverse bezoekers en exposanten me vroegen naar mijn mening over de sequels en de Disneyficatie van Star Wars. Zoals bekend prefereer ik de ‘Legends’ boeken (Mara Jade, Jaina & Jacen Solo…) en gaf dit ook steeds aan. Ik vond het toch wel een verrassing dat men ook steeds mijn mening deelde. Met ‘wildvreemden’ een gesprek over Star Wars aangaan; ook daarvoor ga je naar DCC.

Ook magisch: ik trof bij een stand een flinke stapel 25+ jaar oude Star Wars source books van West End games aan. Destijds zijn deze niet allemaal door me aangeschaft (maar stonden wel jarenlang op mijn wishlist). Toen ik de vraagprijs per stuk hoorde (1/6e van wat ze op eBay en Amazon marketplace kosten) voelde ik me als een Jawa tussen verloren droids: graaien! Zo’n mooie deal is magisch toch?

En wat te denken van de life size X-Wing voor onze stand? Iemand die bij onze stand langs kwam en jaren in Disneyland heeft gewerkt zei dat ze zich weer even in The Magic Kingdom waande. Nog meer magie!

Zonder dollen: Dutch Comic Con was zeer geslaagd voor ons. BB-8 is met massa’s fans op de foto gegaan, velen hebben met onze augmented reality bril Jedi Challenges kunnen spelen en de Star Wars Legion demotafel (waar onze gasten Pepijn en Rodger het weekend demo’s gaven) trok ook veel bekijks. Het blijft lastig, als nieuwssite zijnde jezelf fysiek presenteren op een conventie en de bezoekers iets (inter)actiefs bieden, maar naar onze mening is dat gezien de vele leuke reacties (waarvoor dank!) tijdens en na het evenement zeker gelukt. Ik kijk nu al uit naar 24 en 25 november als ik hopelijk wéér versteld ga staan tijdens de wintereditie.

Geboren toen de opnames van A New Hope van start gingen. Voormalig assistent van Anthony Daniels. Auteur van de 'Star Wars Interviews' boekenreeks waarvoor hij 180+ cast en crewleden interviewde. Trots op zijn vermeldingen in de credits van de boeken The Making of Return of the Jedi, Stormtroopers: Beyond the Armor, The Star Wars Historical Sourcebook, The Star Wars Archives en Star Wars Icons: Han Solo.

Lees verder
Advertentie
2 Comments

2 Comments

  1. Rodger van den Braak

    3 april 2018 at 20:24

    Bedankt voor jullie gastvrijheid, het was erg gezellig. Tot een volgende keer!

  2. Sébastiaan & Annelot

    4 april 2018 at 09:13

    Heel erg bedankt voor de geweldige dag! BB-8 is echt prachtig gemaakt. Komen de foto’s die jullie die dag hebben gemaakt ook nog online? Wij zouden ze graag terug zien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws

Star Wars Celebration 2020 gecanceled

Geplaatst

op

Door

Star Wars Celebration Anaheim

Het was inmiddels onvermijdelijk, wegens de wereldwijde maatregelen omtrent het COVID-19 virus is er besloten dat ons favoriete evenement, Star Wars Celebration, dit jaar is gecanceled. In augustus van dit jaar stond het evenement gepland in Anaheim. Dat gaat dus niet door en voorlopig hoeven de fans ook geen rekening te houden met een nieuwe Celebration. Er is namelijk aangekondigd dat de volgende (uitgestelde) Celebration pas plaats zal gaan vinden in 2022, tevens in Anaheim. Er wordt dus op safe gespeeld.

Een ieder die reeds een ticket had voor Celebration kan ofwel geld terug krijgen ofwel om boeken naar 2022. Iedereen die besluit om te boeken krijgt hiervoor een speciaal item toegestuurd als dank. Onderstaand bericht is de officiële mededeling.

Star Wars Celebration Anaheim 2020 Cancelled

Lees verder

Gamenieuws

Star Wars: Squadrons vliegt in oktober naar je toe

Geplaatst

op

Door

Star Wars: Squadrons

Zoals eerder aangekondigd verscheen vandaag de cinematische trailer voor de aankomende game Star Wars: Squadrons online.

Wat is Star Wars: Squadrons?

Squadrons is een first-person dogfighting game tussen de New Republic en de Empire die zich na Return of the Jedi afspeelt. Motive Studios (single-playercampagne Battlefront II 2017) is verantwoordelijk voor de game, die een singleplayer-campagne zal hebben. In de game spelen teams van 5 tegen 5 samen, waarbij je als team wint of verliest en een goede balans zal moeten vinden voor aanvang van het gevecht wat betreft het soort wapens en schepen dat je mee zult brengen. De game zal crossplay bieden tussen PC, Xbox One en PlayStation 4. Dit houdt in dat je de game met en tegen spelers op alle platformen speelt, ongeacht voor welk platform jij de game bezit. De PC en PS4 versies mogen zich tot slot rijk rekenen met VR-ondersteuning.

Game modi en progressie

De game zal je de mogelijkheid bieden om je schip naar gelieve aan te passen. In Star Wars: Squadrons plan je het gevecht op voorhand met jouw teamgenoten waarna je je schip betreedt en de gekozen tactiek zo goed mogelijk uitvoert. In de Fleet Battles modus is het de bedoeling om het vlaggenschip van de tegenpartij neer te halen en in Dogfights zal jouw team simpelweg zoveel mogelijk vijandelijke piloten om moeten leggen om te winnen.

Naarmate je vaker speelt en successen behaalt vorder je in de game en zul je nieuwe onderdelen ontgrendelen zoals wapens, motoren en schilden voor je schip. Daarnaast kun je jezelf onderscheiden door middels cosmetische items jouw cockpit, het uiterlijk van je schip, je vliegpak en helm aan te passen.

Single-playercampagne

De game biedt een nieuw verhaal waarin spelers afwisselend een (aanpasbare) piloot spelen namens de New Republic (Vanguard Squadron) en de Empire (Titan Squadron). Nieuwe personages komen voorbij, maar ook bekende Star Wars karakters zullen de revue passeren.

Screenshots Star Wars: Squadrons

Pre-orderbonus en prijs

Als je de game pre-ordert krijg je onderstaande cosmetische bonussen. Star Wars: Squadrons kost €39,99. Deze game zal dus wat goedkoper zijn dan wat we gewend zijn van een grote nieuwe game, maar waarschijnlijk is de content daar ook naar.

pre-order bonus

Star Wars: Squadrons pre-orderbonussen

Aankomende donderdag tijdens EA Play zullen we daadwerkelijk gameplaybeelden gaan zien, dan is EA’s jaarlijkse persconferentie waarin ze hun games voor het aankomende jaar zullen presenteren. Wij gaan de trailer in elk geval eerst nog een keer bekijken! Zagen jullie Wedge Antilles en Hera Syndulla ook voorbij komen?

Star Wars: Squadrons verschijnt 2 oktober 2020 voor PC, Xbox One en PlayStation 4.

Lees verder

Gamenieuws

Star Wars: Squadrons wordt binnenkort onthuld

Geplaatst

op

Door

Komende week zal Electronic Arts (EA) haar nieuwste Star Wars game onthullen, deze luistert naar de naam Star Wars: Squadrons.

Op de Xbox website verscheen de eerste promotionele afbeelding en niet lang daarna kondigde EA aan de komende dagen met meer informatie te komen. Maandag verschijnt de onthullingstrailer van de game op YouTube en ongetwijfeld zal EA donderdag 18 juni tijdens hun EA Play evenement meer informatie uit de doeken doen.

Star Wars: Squadrons: space combat singleplayer + multiplayer

De game wordt gemaakt door EA Motive, de studio die ook verantwoordelijk was voor de singleplayercampagne van Star Wars: Battlefront II (2017). Hoewel Squadrons naar het schijnt ook een singleplayermodus heeft, zal de game het vooral moeten hebben van de multiplayermodus waarin gamers head-to-head mogen uitmaken wie de beste gevechtspiloot is. Spelers zullen in teams tegen elkaar strijden in iconische Star Wars schepen.

De game staat gepland voor eind 2020 op PC en consoles. Of de game ook meteen zal verschijnen voor de nieuw te verschijnen Xbox Series X en PlayStation 5 is niet bekend, maar ligt wel in de lijn der verwachting. Ongetwijfeld zullen we daar de komende dagen meer over horen. Voor nu staat ons vizier in elk geval op maandagmiddag 17:00, wanneer de eerste trailer te zien zal zijn.

Lees verder

The Mandalorian

Gerucht: details over Ahsoka in The Mandalorian

Geplaatst

op

Door

Via Star Wars News Net zijn er nieuwe geruchten verschenen omtrent Ahsoka’s verschijning in het aanstaande tweede seizoen van The Mandalorian. Waarschuwing: mogelijke spoilers!

Volgens de bronnen van onze collega’s zal Ahsoka te zien zijn in een donkergrijs gewaad, vergelijkbaar met hoe we het personage aan het einde van The Clone Wars zagen. Dit dus in tegenstelling tot hoe ze eruitzag aan het einde van Star Wars Rebels, ook al was dit chronologisch gezien de laatste keer dat we haar in Star Wars hebben gezien.

Verder wordt er melding van gemaakt dat ze in eerste instantie haar hoofd zal bedekken, maar dat dit later niet meer het geval zal zijn en we het personage inderdaad voor het eerst in volle glorie in live-action zullen gaan zien.

Bewerkt door James Baney

Tot slot claimt het artikel dat we Ahsoka zelfs met minimaal één blauwe lightsaber in actie zullen gaan zien en dat haar rol meer zal zijn dan slechts een kleine cameo! Voor de details verwijzen we jullie graag naar Star Wars News Net.

Lees verder