fbpx
Social Media

Nieuws

Een terugblik op Dutch Comic Con

Geplaatst

op

Toen we tegen het einde van dag 2 op Dutch Comic Con door de grote hallen liepen zei ik tegen mijn SWA-collega’s dat dit evenement me wéér versteld deed staan. De grootte, de hoeveelheid verklede bezoekers, de variëteit aan activiteiten, maar vooral de drukte. Minder dan 10 jaar geleden waren conventies in Nederland uitgestorven nadat de evenementen die in de jaren ervoor georganiseerd werden klein (doch knus en gezellig) waren en slechts een fractie van de 32.000 die afgelopen weekeinde in de Jaarbeurs aanwezig waren. Wat maakt dat men nu wél in groten getale komt? Wat is de magie van Dutch Comic Con?

Die eerste vraag kan ik niet beantwoorden, de tweede deels. Hét meest magische moment van het weekend vond plaats recht voor onze stand, waar de door onze eigen Roel gemaakte BB-8 stond. Een life size, levensechte replica die vele harten heeft gestolen, waaronder die van een meisje wat nog geen 2 jaar geweest zal zijn. Vanaf een afstandje zag ze BB-8 en liep (gevolgd door haar vader met buggy) vrolijk giechelend op de droid af om er vervolgens minutenlang bij te zitten, omheen te lopen en tegen te brabbelen. Het werd nog mooier toen ze BB-8 haar knuffeldoekje gaf. In tijden van hoogoplopende discussies over de kwaliteit van The Last Jedi was dit een mooi en puur moment.

Inzake dit laatste vond ik het opvallend dat diverse bezoekers en exposanten me vroegen naar mijn mening over de sequels en de Disneyficatie van Star Wars. Zoals bekend prefereer ik de ‘Legends’ boeken (Mara Jade, Jaina & Jacen Solo…) en gaf dit ook steeds aan. Ik vond het toch wel een verrassing dat men ook steeds mijn mening deelde. Met ‘wildvreemden’ een gesprek over Star Wars aangaan; ook daarvoor ga je naar DCC.

Ook magisch: ik trof bij een stand een flinke stapel 25+ jaar oude Star Wars source books van West End games aan. Destijds zijn deze niet allemaal door me aangeschaft (maar stonden wel jarenlang op mijn wishlist). Toen ik de vraagprijs per stuk hoorde (1/6e van wat ze op eBay en Amazon marketplace kosten) voelde ik me als een Jawa tussen verloren droids: graaien! Zo’n mooie deal is magisch toch?

En wat te denken van de life size X-Wing voor onze stand? Iemand die bij onze stand langs kwam en jaren in Disneyland heeft gewerkt zei dat ze zich weer even in The Magic Kingdom waande. Nog meer magie!

Zonder dollen: Dutch Comic Con was zeer geslaagd voor ons. BB-8 is met massa’s fans op de foto gegaan, velen hebben met onze augmented reality bril Jedi Challenges kunnen spelen en de Star Wars Legion demotafel (waar onze gasten Pepijn en Rodger het weekend demo’s gaven) trok ook veel bekijks. Het blijft lastig, als nieuwssite zijnde jezelf fysiek presenteren op een conventie en de bezoekers iets (inter)actiefs bieden, maar naar onze mening is dat gezien de vele leuke reacties (waarvoor dank!) tijdens en na het evenement zeker gelukt. Ik kijk nu al uit naar 24 en 25 november als ik hopelijk wéér versteld ga staan tijdens de wintereditie.

Geboren toen de opnames van A New Hope van start gingen. George Lucas cultist en aanhanger van Legends (1976-2012). Voormalig assistent van Anthony Daniels. Auteur van de 'Star Wars Interviews' boekenreeks waarvoor hij 175+ cast en crewleden interviewde. Trots op zijn vermeldingen in de credits van de boeken The Making of Return of the Jedi, Stormtroopers: Beyond the Armor, The Star Wars Historical Sourcebook, The Star Wars Archives en Star Wars Icons: Han Solo.

Lees verder
Sponsor
2 Comments

2 Comments

  1. Rodger van den Braak

    3 april 2018 at 20:24

    Bedankt voor jullie gastvrijheid, het was erg gezellig. Tot een volgende keer!

  2. Sébastiaan & Annelot

    4 april 2018 at 09:13

    Heel erg bedankt voor de geweldige dag! BB-8 is echt prachtig gemaakt. Komen de foto’s die jullie die dag hebben gemaakt ook nog online? Wij zouden ze graag terug zien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws

Disney+ releasedatum aangekondigd

Geplaatst

op

Door

Over krap drie maanden is het dan zover: Disney+ komt eraan. Disney’s tegenhanger van Netflix zal op 12 november arriveren in de VS, Canada en ons eigen Nederland. De week daarna zullen Australië en Nieuw Zeeland volgen. België en de rest van Europa hebben nog geen concrete data, maar ook daar zal de dienst in het komende halfjaar beschikbaar komen.

De streamingdienst zal lanceren met de meeste Star Wars films, The Clone WarsRebels, en de eerste aflevering van de gloednieuwe live-action serie The Mandalorian. Op termijn zullen alle huidige films en series beschikbaar komen, met begin volgend jaar het finaleseizoen van The Clone Wars en in 2021 nog een live action serie over Cassian Andor.

Star Wars is natuurlijk niet alles wat te zien zal zijn. De dienst zal vol staan met Disney, Pixar en Marvel films, evenals content van National Geographic en 20th Century Fox. Nieuwe films en series zullen bij de vloot voor de dienst geproduceerd worden. Hierbij onder anderen Lady and the TrampHome AloneLove SimonHigh School Musical en meerdere Marvel-series.

De dienst zal €6,99 per maand kosten, of €69,99 per jaar; goedkoper dan de concurrent. Wij hebben de kosten maar alvast ingepland in ons maandbudget…

Lees verder

Televisieseries

Gerucht: Ewan McGregor keert terug als Obi-Wan

Geplaatst

op

Door

Star Wars houdt de geruchtenmolen altijd al bezig, maar één naam blijft toch steeds weer terugkeren. Het is ondertussen een van de slechtst bewaarde geheimen dat Lucasfilm met een project bezig is over Obi-Wan Kenobi. Maar nu lijken dingen een stuk concreter te worden. Cinelinx bericht namelijk dat Ewan McGregor, die het personage speelde in de drie prequels, getekend heeft om terug te keren als de wijze Jedi.

Goed nieuws natuurlijk! En de timing is opvallend. Volgende week is namelijk Disney’s grote D23 Expo, waar men de aankomende streaming service Disney+ volledig uit de doeken gaat doen. De aankondiging van een serie met een van Star Wars’ populairste acteurs zou daar natuurlijk niet misstaan. Wat dat betreft is de timing van McGregor’s contract vergelijkbaar met dat van Simu Liu, die daags voor Comic Con hoorde dat hij de nieuwe Marvel-held Shang-Chi zou worden.

Echter is het belangrijk om te onthouden dat het project nog in een vroeg stadium kan zijn. Met The Mandalorian dit jaar en Cassian Andor in 2021 op de planning komt er al genoeg live-action Star Wars tv. Het is dus goed mogelijk dat een eventuele Kenobi serie pas over een jaar of drie te bewonderen zal zijn.
Geduld is een goede eigenschap voor iedere Jedi.

Lees verder

Star Wars Resistance

Star Wars Resistance onthult de trailer voor seizoen twee

En stopt definitief na het tweede seizoen

Geplaatst

op

Door

Star Wars Resistance seizoen 2
© Disney | Star Wars Resistance trailer

Star Wars Resistance is vanaf oktober weer te zien wanneer de serie verdergaat waar het eerste seizoen eindigde en het conflict tussen de Resistance en de First Order hun climax uit de sagafilms nadert.

Zelfs als je niet bekend bent met de serie is het de moeite waard om deze trailer even te bekijken; de trailer laat zien wat de stakes zijn, de verhaallijnen die de personages volgen en aan het eind is er zelfs een rol voor een hoofdpersonage uit de nieuwe trilogie: niemand minder dan Kylo Ren.

Volg jij Star Wars Resistance en zoja, komt dit nieuws voor jou als een verrassing? En zo niet, ben je na het zien van de trailer van plan om de serie een kans te geven?

Seizoen 2 van Star Wars Resistance verschijnt naar verwachting in oktober op DisneyXD.

 

Lees verder

Gamenieuws

Legion uitbreidingen en de Raider voor X-Wing aangekondigd

Geplaatst

op

Door

Afgelopen weekend onthulde spellenfabrikant Fantasy Flight Games op GenCon (hét bordspellenevenement in Indianapolis) al wat nieuwe Star Wars producten en de afgelopen dagen ging men daar onverstoord mee verder.

Allereerst komt er in het vierde kwartaal van 2019 de verwachte Imperial Raider voor X-Wing:

Verder staat het in 2018 verschenen spel Legion ook niet stil; naast maar liefst vier uitbreidingen met units (stormtroopers, battledroids, clone troopers en rebels) verschijnt er in het vierde kwartaal ook een Imperial bunker!

 

 

Lees verder
Sponsor
Sponsor