Star Wars logo

Disney stelt Star Wars films een jaar uit

In mei 2019 werd bekend dat Lucasfilm werkte aan drie nieuwe Star Wars films die om het jaar vanaf december 2022 in de bioscoop zouden verschijnen. De wereld ziet er inmiddels heel anders uit vanwege de COVID-19 pandemie en dat heeft ook zijn invloed op de releasedata van de nieuwe films.

Aan Variety maakte Disney bekend dat de Star Wars films elk met een jaar zullen worden opgeschoven. In plaats daarvan is het Avatar 2 dat in december 2022 (oorspronkelijk in 2021) zal uitkomen. Dit heeft tot gevolg dat de nieuwe Star Wars films nu op 20 december 2023, 17 december 2025 en 15 december 2027 zullen verschijnen in de Benelux.

Zoals eerder bekend zullen deze nieuwe films geen trilogie, maar losse filmprojecten zijn. We weten dat Taika Waititi aan een Star Wars film werkt en daarnaast is Marvel president Kevin Feige ook bezig met een Star Wars film. Over de nieuwe trilogie van Rian Johnson is het al jarenlang stil en is het nog maar de vraag of die er gaat komen. Vooralsnog kunnen Star Wars fans zich verheugen op nieuwe live-action series op Disney+, waaronder een serie over Cassian Andor, Obi-Wan Kenobi, maar ook een nieuwe serie van de hand van Leslye Headland, evenals het vervolgseizoen van The Mandalorian (vanaf oktober 2020 op Disney+).

Hoewel het dus nog wel even zal duren voordat er een nieuwe Star Wars film op het witte doek verschijnt hoeven Star Wars fans zich tot die tijd zeker niet te vervelen. Naar welke productie kijk jij het meest uit?

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!