The Mandalorian
The Mandalorian logo | Bron: Disney

The Mandalorian Seizoen 3 verwacht geen grote problemen door COVID-19

Het eerste seizoen van de Disney+ serie The Mandalorian was een groot succes. Dat er een tweede seizoen zou komen was dan ook zeker. De opnames van dit tweede seizoen wisten grotendeels de problemen, veroorzaakt door COVID-19, te ontwijken. Daarom kunnen we allemaal in oktober genieten van het tweede seizoen.

Echter, nu COVID-19 aan lijkt te houden is het nog maar de vraag of een volgend seizoen hetzelfde geluk zal hebben. Bedenker/schrijver Jon Favreau lijkt zich echter niet te veel zorgen te maken over het derde seizoen, zo legde hij uit aan The Hollywood Reporter.

Volgens Favreau zijn er verschillende redenen waarom de impact op de opnames minder zullen zijn dan elders. Zo is de set vrij afgesloten. Hierdoor kan men het aantal mensen op de set ook klein houden. Daarnaast werken veel mensen die bij de opnames betrokken zijn op afstand. Ook stelde Favreau voor om minder mensen in de buurt van de camera te hebben. Dit zou best mogelijk zijn. Dat de meeste opnames buiten zijn zouden het volgens de producer ook makkelijker maken.

Tot slot zegt Favreau:

We build to a moment in filming more like an animated production, where we have a lot of storyboards, a lot of discussions and scouting in virtual reality. We use cinematic tools in VR much the same way we did for The Lion King and The Jungle Book. A lot of times the actors you are seeing on the screen aren’t actually there on set.

De vraag is natuurlijk wel of dit in de praktijk ook zo goed blijft gaan. Maar voorlopig dus nog geen slecht nieuws of uitgestelde opnames. Eerder werd wel al gemeld dat de komende Star Wars films een jaar zijn uitgesteld door de heersende pandemie.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!