Emmy
Mark Hamill on the set of THE MANDALORIAN, season two, exclusively on Disney+. © 2021 Lucasfilm Ltd. & ™. All Rights Reserved.

The Mandalorian ontvangt 24 Emmy nominaties en een extra Disney Gallery aflevering

Voor het tweede jaar op rij ontvangt The Mandalorian een groot aantal Emmy nominaties, dit keer maar liefst 24! En eind augustus krijgen we een gloednieuwe aflevering van Disney Gallery die laat zien hoe de tweede seizoensfinale tot stand is gekomen.

De reeks nominaties omvat o.a. die voor beste drama-serie, beste sound-editing (welke vorig jaar nog werd gewonnen) en beste casting. De volledige lijst nominaties (van vorig jaar Ă©n dit jaar) kun je hier vinden. Vorig jaar werden zeven van de vijftien nominaties verzilverd en op 19 september zullen we weten hoeveel van de 24 nieuwe nominaties daadwerkelijk in een Emmy Award zullen transformeren.

Van Emmy naar Disney Gallery: een extra aflevering

Verder worden we op 25 augustus getrakteerd op een extra aflevering van Disney Gallery. Eerder dit jaar verscheen de eenmalige special op Disney+ om ons een kijkje achter de schermen van het tweede seizoen van The Mandalorian te bieden.

Het viel fans op dat daarin niets te zien was over de epische laatste scène waarin Luke Skywalker verscheen. Dit was toen waarschijnlijk zo gedaan om ervoor te zorgen dat zo weinig mogelijk mensen van het productieteam hier iets vanaf wisten (zelfs de acteurs op de set wisten niet dat Luke Skywalker voor hen stond!), immers zou het team dat de Disney Gallery special in elkaar zet dan ook hebben gezien wie de mysterieuze Jedi aan het eind van het seizoen was. Nu is daar dan toch het moment aangekomen dat we een blik achter de schermen kunnen werpen naar de totstandkoming en uitvoering van waarschijnlijk het grootste Star Wars moment van het afgelopen jaar.

Ik vond het persoonlijk al een teleurstelling dat we dit jaar slechts een special van een uur kregen, waar we vorig jaar nog acht losse afleveringen van Disney Gallery hadden. Dat hierin vervolgens ook niets te zien was over de bijzondere cameo van Mark Hamill was natuurlijk zonde. Ik ben blij dat we later deze zomer alsnog de Disney Gallery krijgen die we allemaal graag willen zien!

Vind je het terecht dat The Mandalorian 24 Emmy nominaties heeft ontvangen en hoe denk jij over de aankomende Disney Gallery special? Laat het ons weten op StarWarsLowlands.nl!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!