starwars.com

Op 4 mei kunnen we weer kijken naar The Mandalorian

De hitserie The Mandalorian op Disney+ heeft haar eerste seizoen nog niet zo lang achter de rug. Een tweede seizoen is in de maak maar wordt nog niet uitgezonden voor dit najaar. Toch hoeven fans zich niet te vervelen. Vandaag kwamen de officiële kanalen van Disney en Star Wars namelijk met het nieuws dat er een nieuwe Disney+ serie zal verschijnen op 4 mei, genaamd Disney Gallery: The Mandalorian.

Het betreft een documentaire serie van acht delen die zal worden gepresenteerd door Jon Favreau. De making-of serie neemt de kijkers mee achter de schermen door middel van interviews en nog niet eerder vertoonde beelden. Ook ligt de focus op hoe deze serie zo snel zo’n fenomeen kon worden. Na de eerste aflevering op 4 mei komt er elke week op vrijdag één nieuwe aflevering.

De serie komt uit op een bijzondere dag voor Star Wars fans, namelijk internationale Star Wars dag (MayTheFourth). Op die dag is ook het einde te zien van de door veel fans geliefde serie Star Wars: The Clone Wars.

Over Disney Gallery: The Mandalorian zei Favreau het volgende:

“Het is voor de fans van de show een kans om binnen te kijken en een nieuw perspectief te zien. Misschien zal men ook beter begrijpen hoe The Mandalorian tot stand is gekomen. We vonden het een geweldige ervaring om de show te maken en we kijken er naar uit om het met jullie te delen.”

De onderwerpen van dit seizoen zijn het filmproces, de nalatenschap van George Lucas’ Star Wars, hoe de cast de personages tot leven bracht, de technologie achter de serie, de kunst achter de show’s modellen, effecten, geluid en wezens.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!