Grogu leest de nieuwe The Mandalorian comic

Marvel comic van The Mandalorian op komst

Het eerste seizoen van de serie wordt verstript

Cover voor The Mandalorian #1
Marvel’s The Mandalorian #1

Eén van de grootste Star Wars-successen van de afgelopen jaren was natuurlijk The Mandalorian, de streamingserie die Disney+ op de kaart zette en vervolgens veel prijzen in de wacht sleepte. De serie is nog steeds mateloos populair en alle merchandise die hier direct aan gerelateerd is, gaat als zoete broodjes over de toonbanken. Het is daarom niet verwonderlijk dat Marvel (de dochteronderneming van Disney die bekend is van de comics) hier een graantje van wil meepikken en een heuse comic-reeks van The Mandalorian heeft aangekondigd.

Voor fans is dit goed nieuws, want een eerdere poging om de avonturen van premiejager Din Djarin en zijn maatje Grogu in een wat meer volwassen boekvorm te gieten, liep helaas uit op niets. In 2020 werd al een The Mandalorian-roman aangekondigd, maar deze werd het volgende jaar geannuleerd. Voor de jeugd verschenen wel enkele publicaties gebaseerd op de populaire serie.

De verhaalbewerking zal worden geschreven door Rodney Barnes (bekend van de strip Star Wars: Lando – Double or Nothing) en getekend door Georges Jeanty (Star Wars: The High Republic). Het eerste deel van deze nieuwe Marvel-miniserie krijgt een cover getekend door Adi Granov en zal in juni 2022 verschijnen. Daarna zullen nog zeven andere delen volgen, waarbij elk deel één aflevering van de tv-serie in stripvorm zal navertellen. Uiteraard zal later ook een bundeling van alle delen bij Marvel uitkomen. Wellicht kunnen we in de toekomst zelfs nog hopen op een comic-bewerking van het tweede seizoen!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!