Gerucht: Live action tv serie gaat over Mandalore?

Volgend jaar moet het dan eindelijk gaan gebeuren, een live action Star Wars tv-serie. Nadat George Lucas een aantal scripts had geschreven voor Star Wars Underworld, een geannuleerde serie over de criminele elementen in het universum, is de eer aan Jon Favreau om het nu echt te laten gebeuren. En vandaag krijgen we een interessant gerucht in de schoot geworpen: De serie zal zich afspelen op Mandalore!

Volgens fansite Making Star Wars, bekend van haar vele Force Awakens leaks, zal de show gaan over een strijd tussen verschillende clans die de macht terug willen na de val van de Empire. Favreau zelf had al bevestigd dat de serie zich drie jaar na Return of the Jedi afspeelt. Ook is het een verhaal wat hij al jaren wil vertellen. Dat kan kloppen, aangezien hij terug in The Clone Wars zelf een Mandalorian speelde, Pre Vizsla. Hij heeft dus al flink wat ervaring met het onderwerp.

Toevallig werd eerder vandaag al meer bekend over de serie. Volgens een New York Times uiteenzetting van Disney’s streaming service zal het eerste seizoen van de show namelijk tien afleveringen beslaan die samen 100 miljoen dollar moeten kosten. Dat is ongeveer evenveel als wat HBO aan het laatste seizoen van Game of Thrones spendeerde. In vergelijking met het eerste seizoen van die serie – welke ook met tien afleveringen debuteerde – zal de live-action Star Wars serie ongeveer twee keer zoveel gaan kosten (!).

Voor wie dan nóg niet genoeg van Mandalore heeft, zal ook het nieuwe seizoen van Clone Wars willen zien. De beoogde finale van de serie, Siege of Mandalore, zal namelijk ook volgend jaar te zien zijn. In deze verhaallijn zien we de planeet op het einde van de Clone Wars. Het zal dan als strijdtoneel voor een gevecht tussen Ahsoka Tano en Maul dienen.

Jon Favreau’s nog ongetitelde tv-serie en The Clone Wars seizoen 7 zullen allebei te bewonderen zijn op Disney’s nieuwe streaming service. Deze zal naar verwachting eind 2019 lanceren.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!