The Mandalorian en Grogu
The Mandalorian en Grogu, eerder getekend door Igor Chimisso

Exclusief: nieuwe graphic novels van The Mandalorian in de maak

Bevestigd door een character designer

De merchandise op basis van de succesvolle Disney+-serie The Mandalorian is niet aan te slepen. Onlangs werd nog een nieuwe Marvel-stripreeks aangekondigd van de serie, die in elk geval de afleveringen van het eerste seizoen in stripvorm zal hervertellen. Maar dat is niet het enige nieuwe aan de horizon; Star Wars Awakens kan je nu exclusief mededelen dat er ook bij Disney-Lucasfilm Press wordt gewerkt aan een graphic novel van The Mandalorian!

Dit is vandaag bevestigd door de Italiaanse karakterontwerper Igor Chimisso in een reactie op Instagram. Onder een bericht waarin één van zijn eerdere werken werd uitgelicht, reageerde de ontwerper met de mededeling dat hij momenteel druk bezig is met stripversies van de twee seizoenen van The Mandalorian. Volgens Chimisso zou dit niet om de Marvel-comic gaan (die naar alle waarschijnlijkheid meer op een ouder publiek gericht is), maar om een nog niet eerder aangekondigde boekenreeks voor jongere lezers. Hij noemt hierbij de term ‘Graphic Novel’, dus het heeft er alle kenmerken van dat het een zelfde soort publicatie wordt als de eerdere stripboeken waar hij aan heeft meegewerkt.

Chimisso heeft in het verleden vaker tekenwerk verricht voor officiële Star Wars-publicaties, namelijk de stripboeken op basis van de reeds uitgebrachte films: Episode I t/m IX, Solo en Rogue One. Deze publicaties werden uitgebracht door IDW Publishing, maar hun licentieovereenkomst is kort geleden tot een einde gekomen. Het lijkt er nu op dat Disney-Lucasfilm Press naast hun Star Wars-verhalenboeken ook strips gaat uitbrengen. Al zal de tijd leren in wat voor exacte vorm de Mandalorian-boeken van deze uitgever zullen verschijnen.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!