Foto door John Williams voor Lucasfilm

Ashley Eckstein reageert op geruchten over Ahsoka in the Mandalorian

Een paar dagen geleden verscheen het gerucht dat fan favoriet Ahsoka Tano voor het eerst te zien zou zijn in een live-action serie, namelijk in het tweede seizoen van The Mandalorian. De actrice Rosario Dawson zou zijn gecast voor de rol. Al in 2017 werd zij door fans gevraagd om de rol ooit op zich te nemen en ze gaf toen aan daar wel interesse in te hebben.

Over het algemeen werd er dan ook positief gereageerd toen het gerucht afgelopen weekend naar buiten kwam. Maar één iemand leek een beetje te worden vergeten. Tot noch toe is Ahsoka namelijk alleen maar vertolkt door stemactrice Ashley Eckstein. Zij heeft zich door de jaren heen onlosmakelijk verbonden met het personage. Haar fans reageerde dan ook enigszins verbaasd en teleurgesteld dat zij niet gecast zou zijn voor de rol (we weten overigens nog niet of Ahsoka  überhaupt in de serie verschijnt). De vraag kwam op of Eckstein dan misschien wel de stem zou vertolken.

Tot nu toe had Ashley zelf nog niet gereageerd. Maar gisteren kwam ze toch met een bericht op Instagram, wat ze inmiddels ook weer heeft verwijderd. Daarin liet ze weten niet betrokken te zijn bij The Mandalorian en dus ook geen vragen van fans kan beantwoorden. Wel gaf ze aan dat ze nog altijd geïnteresseerd is om Ahsoka te spelen, in welke vorm dan ook en dat ze dankbaar is voor alle kansen die het personage krijgt in nieuwe verhalen. Daar voegde ze aan toe dat ze slechts één persoon is uit een grote groep mensen die het personage tot leven brengen. De beslissingen over het personage zijn niet aan haar en ze zegt geen commentaar te kunnen geven op dingen waar ze zelf niks van weet.

Kortom, Eckstein is dus (tot nu toe) in geen manier betrokken bij The Mandalorian. Wel laat ze doorschemeren dat als Ahsoka in de serie zou verschijnen, ze daar graag deel van uit zou willen maken. Omdat dit alles om een gerucht draait kan het natuurlijk heel goed zijn dat Ahsoka helemaal niet in de serie verschijnt.

Vooralsnog staat het tweede seizoen van The Mandalorian gepland voor dit najaar.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!