Boba Fett Review

Emmy award voor The Book of Boba Fett

Een nieuwe Emmy award voor een live-action Star Wars serie: The Book of Boba Fett wint de prestigieuze prijs in de categorie bijzondere visuele effecten.

Afgelopen zondag bespraken we in de Star Wars Podcast nog de documentaire Light & Magic, over het bedrijf ILM (Industrial Light & Magic) dat sinds de jaren ’70 is opgericht om de visie van George Lucas te verwezenlijken. Dit was het bedrijf dat het onmogelijke mogelijk heeft gemaakt op het gebied van visuele effecten in de filmindustrie.

Inmiddels doet ILM veel meer dan alleen Star Wars, nu is dit al sinds de jaren ’80 het geval, maar zeker nu het sinds 2012 onderdeel uitmaakt van Disney. Met de Disney+ series vallen ze regelmatig in de prijzen en nadat Lucasfilm vorig jaar nog 7 Emmy Awards won voor The Mandalorian is dit het derde jaar op rij dat een Star Wars serie een Emmy voor Outstanding Special Effects wint. Waar The Mandalorian’s beide seizoenen de afgelopen twee jaar met de prijs aan de haal ging, blijkt het nu ‘de beurt’ aan The Book of Boba Fett.

Van harte gefeliciteerd Disney, Lucasfilm en in het bijzonder ILM!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!