Social Media

Disney Plus

The Book of Boba Fett aangekondigd voor Kerst 2021

Geplaatst

op

The Book of Boba Fett

Vandaag verscheen alweer de laatste aflevering van het tweede seizoen van The Mandalorian. Na de eindaftiteling van deze aflevering was er echter nóg een scène te zien waarin The Book of Boba Fett werd aangekondigd voor eind volgend jaar.

Het is nog niet duidelijk of The Book of Boba Fett een losstaande serie is of dat deze het ‘volgende hoofdstuk’ van The Mandalorian gaat worden zoals Lucasfilm president Kathleen Kennedy op de Investor Day al aankondigde dat die laatste met Kerst 2021 zou uitkomen op Disney+.

The Book of Boba Fett: een losstaande serie of (onderdeel van) seizoen 3 van The Mandalorian?

Volgens onze collega’s van StarWarsNewsnet.com staat The Book of Boba Fett wel degelijk los van The Mandalorian’s derde seizoen, die deze maand in productie gaat. Betekent dit dat we twee series tegelijkertijd gaan zien? Of dat Boba’s serie een paar afleveringen duurt, waarna we gelijk doorgaan in The Mandalorian seizoen 3? Of is The Book of Boba Fett tóch seizoen 3 van The Mandalorian en zullen we dus wat langer moeten wachten op hoe het verhaal van Din Djarin verder gaat? Op StarWars.com is op het moment van schrijven nog geen officiële aankondiging gepubliceerd, maar dat zal niet lang op zich laten wachten.

Wat we weten

Vooralsnog is er dus veel onduidelijk; het enige wat we zeker weten is dat The Book of Boba Fett hoe dan ook rond Kerst 2021 op Disney+ verschijnt en dat Kathleen Kennedy vorige week aankondigde dat ‘the next chapter’ van The Mandalorian ook rond Kerst 2021 uitkomt. Het lijkt logisch om te denken dat het hier om een en hetzelfde project gaat (zeker nu we weten dat Boba Fett ook een Mandalorian is, de titel van de serie kan dus ook op hem slaan) – maar hier zijn de meningen blijkbaar over verdeeld.

Jeremy Bulloch

De aankondiging van de serie komt een dag na het overlijden van oorspronkelijke Boba Fett acteur Jeremy Bulloch. Persoonlijk vond ik het laatste shot van deze aflevering dan ook een mooi eerbetoon aan het karakter en daarmee indirect ook Bulloch, al wordt er op het moment van schrijven geen melding gemaakt van zijn overlijden; een ‘ter nagedachtenis aan’ tekst was mooi geweest, de kans is aanwezig dat Disney dit later nog aanpast.

We wachten de officiële aankondiging met meer informatie af en zullen dit bericht bijwerken als er meer bekend is.

Oprichter en hoofdredacteur van Star Wars Awakens. Schoolpsycholoog die tegenwoordig vooral voor de klas staat. Gamer. Heeft nog teveel X-Wing 1.0 schepen. Houdt van pesto.

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The Clone Wars

Nieuwe trailer en informatie voor The Bad Batch onthuld

Een nieuwe trailer, poster én een extra lange aflevering!

Geplaatst

op

Door

The Clone Wars zijn voorbij, maar het verhaal gaat verder! Negen maanden geleden werd bekend dat er een nieuwe animatieserie zou gaan komen die de avonturen door lieten gaan. De serie gaat nu bijna van start!

Op 5 mei zal Disney+ de eerste aflevering van The Bad Batch lanceren. Na hun introductie in het laatste seizoen van The Clone Wars stapt Clone Force 99, the Bad Batch, binnenkort volledig in de spotlight. De serie zal zich focussen op de gebeurtenissen die na de Clone Wars afspelen. Vandaag heeft Lucasfilm een nieuwe trailer online gezet, inclusief een nieuwe poster. De eerste aflevering met Hunter, Echo, Tech, Wrecker en Crosshair zal daarnaast ook 70 minuten duren. De trailer zie je hier beneden.

Kijk jij uit naar The Bad Batch?

Lees verder

Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi cast onthuld

Geplaatst

op

Door

Lucasfilm heeft vandaag op StarWars.com de cast van de Obi-Wan Kenobi Disney+ serie bekend gemaakt.

Star Wars: Obi-Wan Kenobi, geregisseerd door Deborah Chow (The Mandalorian), speelt zich 10 jaar na Revenge of the Sith af en draait om de Jedi Master waar de serie zijn titel aan dankt. De opnames gaan volgende maand van start en de cast zal onder andere bestaan uit Ewan McGregor en Hayden Christensen die hun rollen als Obi-Wan en Darth Vader weer oppakken. Ook zullen Joel Edgerton en Bonnie Piesse hun rollen als Owen en Beru Lars weer gaan vertolken.

Nieuwkomers zijn Moses Ingram (The Queen’s Gambit, The Tragedy of Macbeth), Kumail Nanjiani (Silicon Valley, The Big Sick), Indira Varma (Game of Thrones, Carnival Row), Rupert Friend (Homeland, Hitman: Agent 47), O’Shea Jackson Jr (Godzilla II: King of the Monsters, Straight Outta Compton), Sung Kan (Power, Fast & Furious), Simone Kessel (Wonderland, The Crossing) en Benny Safdie (Good Time, Pieces of a Woman).

Executive producers voor de show zijn Kathleen Kennedy, Michelle Rejwan, Deborah Chow, Ewan McGregor en (tevens schrijver) Joby Harold. Carmen Cuba is de casting director.

Obi-Wan Kenobi zal exclusief op Disney+ te zien zijn, al is een datum nog niet bekend.

Obi-Wan Kenobi Cast

Obi-Wan Kenobi Cast – ©Lucasfilm

Lees verder

Disney Plus

Ewoks, Boba Fett en Clone Wars komen naar Disney+

Geplaatst

op

Door

Disney voegt volgende maand nieuwe Star Wars series toe aan Disney+, in aanloop naar de release van The Bad Batch in mei.

In een persbericht naar Amerikaanse media heeft Disney bevestigd de volgende Star Wars series en films toe te voegen vanaf 2 april. Hoewel het aannemelijk is dat deze ook op de Nederlandse en Belgische Disney+ zullen verschijnen, is dit nog niet officieel bevestigd.

  • Caravan of Courage (1984)
  • Ewoks: The Battle for Endor (1985)
  • Star Wars: Clone Wars – Volume I
  • Star Wars: Clone Wars – Volume II
  • Star Wars: Ewoks (S1)
  • Star Wars: Ewoks (S2)
  • The Story of the Faithful Wookiee

Het lijstje bestaat uit enkele bekende en wat minder bekende namen, maar Star Wars puristen zullen tevreden zijn dat er met deze toevoegingen een grote stap is gezet om het Star Wars gedeelte binnen Disney+ zo compleet mogelijk te maken. Naast de twee Ewoks televisiefilms verschijnen ook de Clone Wars en Ewoks tekenfilmseries.

Een verrassende nieuwkomer op de streamingdienst is The Story of the Faithful Wookiee, wat een bekend fragment uit de originele Holiday Special (1978) is. In dit tekenfilmsegment werd Boba Fett voor het eerst geïntroduceerd. Het is opvallend dat dit fragment wel op Disney+ verschijnt, maar de oorspronkelijke Holiday Special niet.

Naar verwachting zullen deze nieuwe films en series vanaf 2 april op Disney+ te zien zijn, met name de Ewoks films zijn een tip om gelijk even te kijken aangezien deze op zondagavond 4 april in de Star Wars Podcast zullen worden behandeld.

Lees verder

Obi-Wan Kenobi

Indira Varma gecast voor Obi-Wan Kenobi, rol nog onbekend

Geplaatst

op

Door

indira varma

Indira Varma, onder meer bekend van Game of Thrones, Carnival Row en For Life, is gecast voor de Disney+-serie Obi-Wan Kenobi. Dat schrijft Variety maandagavond. Het is nog onbekend wie Varma zal gaan spelen.

(meer…)

Lees verder

Star Wars Awakens is not affiliated, associated, authorized, endorsed by, or in any way officially connected with STAR WARS, Lucasfilm Ltd., The Walt Disney Company, Disney Enterprises Inc., or any of its subsidiaries or its affiliates.