The Book of Boba Fett

The Book of Boba Fett aangekondigd voor Kerst 2021

Vandaag verscheen alweer de laatste aflevering van het tweede seizoen van The Mandalorian. Na de eindaftiteling van deze aflevering was er echter nóg een scène te zien waarin The Book of Boba Fett werd aangekondigd voor eind volgend jaar.

Het is nog niet duidelijk of The Book of Boba Fett een losstaande serie is of dat deze het ‘volgende hoofdstuk’ van The Mandalorian gaat worden zoals Lucasfilm president Kathleen Kennedy op de Investor Day al aankondigde dat die laatste met Kerst 2021 zou uitkomen op Disney+.

The Book of Boba Fett: een losstaande serie of (onderdeel van) seizoen 3 van The Mandalorian?

Volgens onze collega’s van StarWarsNewsnet.com staat The Book of Boba Fett wel degelijk los van The Mandalorian’s derde seizoen, die deze maand in productie gaat. Betekent dit dat we twee series tegelijkertijd gaan zien? Of dat Boba’s serie een paar afleveringen duurt, waarna we gelijk doorgaan in The Mandalorian seizoen 3? Of is The Book of Boba Fett tóch seizoen 3 van The Mandalorian en zullen we dus wat langer moeten wachten op hoe het verhaal van Din Djarin verder gaat? Op StarWars.com is op het moment van schrijven nog geen officiële aankondiging gepubliceerd, maar dat zal niet lang op zich laten wachten.

Wat we weten

Vooralsnog is er dus veel onduidelijk; het enige wat we zeker weten is dat The Book of Boba Fett hoe dan ook rond Kerst 2021 op Disney+ verschijnt en dat Kathleen Kennedy vorige week aankondigde dat ’the next chapter’ van The Mandalorian ook rond Kerst 2021 uitkomt. Het lijkt logisch om te denken dat het hier om een en hetzelfde project gaat (zeker nu we weten dat Boba Fett ook een Mandalorian is, de titel van de serie kan dus ook op hem slaan) – maar hier zijn de meningen blijkbaar over verdeeld.

Jeremy Bulloch

De aankondiging van de serie komt een dag na het overlijden van oorspronkelijke Boba Fett acteur Jeremy Bulloch. Persoonlijk vond ik het laatste shot van deze aflevering dan ook een mooi eerbetoon aan het karakter en daarmee indirect ook Bulloch, al wordt er op het moment van schrijven geen melding gemaakt van zijn overlijden; een ’ter nagedachtenis aan’ tekst was mooi geweest, de kans is aanwezig dat Disney dit later nog aanpast.

We wachten de officiële aankondiging met meer informatie af en zullen dit bericht bijwerken als er meer bekend is.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!