The Bad Batch review
The Bad Batch review

The Bad Batch S3 aflevering 8: Bad Territory review

Via Fennec op zoek naar de betekenis achter "M-count"

Een dag na de trailer van The Acolyte verscheen er natuurlijk weer een nieuwe aflevering van The Bad Batch. In aflevering 8 “Bad Territory” zoeken Hunter en Wrecker naar informatie over wat “M-Count” precies betekent en probeert Omega Crosshair in te laten zien dat bepaalde gebeurtenissen mentaal nog een lange nasleep kunnen veroorzaken.

De aflevering “Bad Territory” was zoals in onze wekelijkse liveshow is te horen niet voor iedereen een succes. In tegenstelling tot vorige week waren mijn persoonlijke verwachtingen wel naar beneden bijgeschroefd, waardoor ik in elk geval niet teleurgesteld de credits wegdrukte. Maar er miste voor mij toch wel iets: een moment van urgentie, het gevoel dat het einde van een belangrijke Star Wars-serie nadert. Wellicht moeten we daar inderdaad voor wachten tot de aflevering genaamd “Point of No Return”. In videogametermen zou dat in elk geval wel het moment zijn vanaf waar het verhaal geen gas terug meer kan nemen.

Een gebrek aan urgentie

Omega vindt het vervelend dat ze zich gedeisd moet houden. Hunter en Crosshair leggen uit dat ze eerst erachter moeten komen waarom Hemlock haar zoekt, een logische zet en een nieuw teken dat het welzijn van Omega ook voor Crosshair ertoe doet. Wanneer Phee contact opneemt met de Batch omdat ze op zoek is gegaan naar de betekenis van “M-count” begint er een nieuwe side quest voor Clone Force 99 (alsof we niet bijna aan het einde van de serie zitten…). Phee is erachter gekomen dat bepaalde bounty hunters proefpersonen hebben verzameld voor de Empire. De naam Fennec wordt door Omega genoemd, want waarom niet? Dat was in seizoen 1 natuurlijk de bounty hunter die nog enige compassie toonde voor Omega. En zo begint de omslachtige reis naar het mysterie achter “M-count”.

M-count

Hunter noemt het gevaarlijk maar mogelijk hun enige optie. Waarom dat precies is heb ik niet helemaal begrepen: waren er geen andere bounty hunters aan wie exact dezelfde vraag over “M-count” gesteld had kunnen worden? Phee kan Fennec wel vinden, maar die zal die info niet gratis opgeven. Wrecker zegt dat ze Fennec niet kunnen vertrouwen met Omega erbij. Ik was blij om te zien dat Hunter Omega een belangrijke opdracht meegaf, wetende dat als hij haar aan haar lot overliet ze waarschijnlijk niet stil zou blijven zitten. Terwijl Hunter en Wrecker naar een naamloos ruimtestation/handelspost vlogen (die behoorlijk veel weg had van The Ring of Kafrene uit Rogue One), doet hij een beroep op Omega om Crosshair’s handletsel waar mogelijk te verhelpen.

Ze komen Fennec vrij gemakkelijk tegen en die wil op haar beurt dat Wrecker als bomexpert en Hunter als spoorzoeker haar helpen om een specifieke bounty te vinden. Nogmaals: er moeten simpelere manieren zijn om erachter te komen wat “M-count” betekent, maar goed: Hunter gaat akkoord, zelfs als dat betekent dat Fennec de volledige premiebeloning voor zichzelf wil houden.

Ondertussen wordt Crosshair door AZI behandeld en geeft deze aan dat Crosshair’s hand mogelijk nooit 100% wordt. De droid suggereert dat Crosshair’s probleem misschien niet fysiek is, maar hij wil dat niet accepteren. Omega probeert Crosshair duidelijk te maken dat hetgeen wat Crosshair heeft meegemaakt er mogelijk voor heeft gezorgd dat hij zo geworden is. Ondertussen geeft Fennec aan Hunter en Wrecker toe dat ze Omega destijds heeft laten ontsnappen omdat haar voormalige cliënt inzag dat Omega veiliger is bij Clone Force 99. In gesprek met Hunter laat ze doorschemeren dat geld haar belangrijkste drijfveer is en zoals Dylan in de liveshow aangaf is het wel interessant om te zien dat Fennec daar door de jaren heen wel een ontwikkeling in maakt, getuige haar motivaties in de serie The Book of Boba Fett.

De mysterieuze beller

Natuurlijk pakken ze uiteindelijk het doelwit genaamd Sylar Seris, echter geeft Fennec geeft nog niet de info die Wrecker en Hunter nodig hebben. Ze belt wel met iemand via holocomm om te vertellen dat ze clones is tegengekomen die op zoek zijn naar info over M-count. Wie zou het zijn? In onze chat werd gespeculeerd dat het Boba Fett zou kunnen zijn, maar dit lijkt niet aannemelijk. Zou het toch Asajj Ventress zijn? De titel van de volgende aflevering heet “The Harbinger” en het zou zomaar kunnen dat we dan inderdaad de grootste cameo van dit seizoen te zien gaan krijgen.

Deze aflevering heeft geprobeerd om de spanning op te bouwen met betrekking tot zowel het mysterie van M-Counts als de experimenten van Crosshair op Mount Tantiss – echter voelde dit voor mijzelf wel wat traag aan. Wat Crosshair betreft, ik geloof dat we meer zullen ontdekken over zijn tijd op Mount Tantiss. Crosshairs moedige onderzoek naar zijn eigen fouten, trauma en hopelijk herstel is een verhaal dat de moeite waard is om op zichzelf te vertellen.

Wil jij meepraten over The Bad Batch en vele andere Star Wars- en popcultuuronderwerpen in onze community? Join onze discord!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!