Bounty Lost

The Bad Batch: “Bounty Lost”

Gisteren verscheen de negende aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “Bounty Lost” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

The Bad Batch heeft met de nieuwste aflevering “Bounty Lost” de lijn omhoog doorgezet. Het is een aflevering met enkele onthullingen en daarbij ook een aflevering die niet bang is om het plot voort te duwen.

Zoals we wisten is Omega gevangengenomen door Cad Bane. Deze bounty hunter brengt haar naar Cloud City, waar hij een afspraak heeft met Taun We (de gids van Obi-Wan Kenobi op Kamino in Attack of the Clones).

Nala Se is in het geheim erg begaan met het lot van Omega, waarmee ze de opdracht van Prime Minister Lama Su om Omega dood of levend gevangen te nemen negeert. Ze heeft met Fennec Shand een verbond gesloten om het meisje veilig terug te brengen, waarbij het woord ‘veilig’ doorslaggevend is. Wanneer Omega aan het eind van de aflevering met de Bad Batch ontsnapt is Nala Se allang blij dat Omega het goed maakt.

De onthulling over de oorsprong van Omega

Het blijkt dat de Kaminoans Omega willen hebben omdat ze – net als Boba Fett – een onaangepaste clone is van legendarische bounty hunter Jango Fett. Daarmee is ze waardevol, omdat ze naast Boba wellicht de enige eerste-generatie clone is met de pure genetische data van Jango Fett. In een van de eerdere afleveringen kwamen we er al achter dat het klonen van clones de onderliggende genetische tissue verslechtert: zie het als het ellenlang herhalen van het kopiĂ«ren van kopieĂ«n, in plaats van kopieĂ«n maken van het origineel.

Maar nog even over die Omega onthulling, ben ik de enige die niet snapt hoe een blank meisje met blond haar een onaangepaste kloon kan zijn van een ‘bruine’ man als Jango Fett? Bij Boba was gelijk duidelijk dat het in principe een en dezelfde persoon is (wat DNA betreft in ieder geval), hier vind ik dat toch lastiger om te verkopen. Zullen ze hier nog meer over uitweiden in de serie? Want als dit puur is gedaan voor het verrassingseffect dan stelt het mij persoonlijk wel teleur.

Bounty
Fennec en Omega in gesprek in een kamer vol met gekloonde lichamen.

Goed, we weten nu de oorsprong van Omega, we weten ook aan welke zijde de Kaminoans staan én we zijn erachter gekomen wie de opdrachtgever van Fennec Shand is. Eigenlijk wel grappig dat dit alles voorbijkwam in een aflevering waarin we de Bad Batch zelf maar weinig hebben gezien. Ik kreeg persoonlijk wat The Rise of Skywalker en The Mandalorian vibes toen Omega met Fennec sprak in een kamer waarin gekloonde lichamen in vloeistofbuizen om hen heen stonden geëtaleerd. Was ik de enige die kort aan Snoke en Palpatine moest denken? Het was hoe dan ook een omgeving die niet zou misstaan in een lugubere horrorfilm.

Fennec Shand vs. Cad Bane en waar blijft Boba Fett?

Een van de hoogtepunten van deze aflevering was natuurlijk het duel tussen bounty hunters Fennec Shand en Cad Bane. Bane wordt hier duidelijk neergezet als de oudere, ervaren premiejager en Fennec is de talentvolle schutter die ondanks haar jonge leeftijd haar sporen al heeft verdiend. De Western-stijl van Bane en de subtielere stijl van Fennec passen goed bij elkaar en audiovisueel spatten zowel beeld als geluid van het scherm.

Bounty
Cad Bane in gesprek met Omega.

Nu we weten dat Boba Fett en Omega min of meer broer en zus zijn en dat Fennec en Boba elkaar door de jaren heen ergens hebben leren kennen (een verhaal dat meer uitgediept zal worden in The Book of Boba Fett – vanaf december op Disney+) is het wat mij betreft wachten tot Boba zijn intrede gaat doen in The Bad Batch. Ingewijden zullen weten dat er ergens bij Lucasfilm Animation nog een onafgemaakte scène klaarligt, te weten een confrontatie tussen Cad Bane en Boba Fett. Het zou wat mij betreft logisch zijn dat we hier in deze serie al elementen van terug gaan zien en daarmee gelijk een eerste hoofdstuk uit het verhaal over de vriendschap tussen Fennec en Boba te zien gaan krijgen.

Waar denken jullie dat het verhaal heengaat en wat vond je van deze aflevering? Laat het weten in onze Star Wars chatroom!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!