The Acolyte trailer

The Acolyte trailer onthuld

May the 4th be with you!

Het is vandaag 4 mei en daarmee natuurlijk weer Star Wars dag, Disney trakteert ons op deze dag op de nieuwste The Acolyte trailer – de serie die vanaf 5 juni te zien zal zijn op Disney+. May the 4th be with you!

In de trailer zien we veel nieuwe beelden en in het bijzonder een nieuw personage dat deze week al op promotieafbeeldingen verscheen: een mysterieus en in het donker verhuld karakter (inclusief helm) met een rode lightsaber. Op StarWars.com is te lezen dat dit ook meteen het interessantste nieuwe personage voor showrunner Leslye Headland was: “I’ll just say that they’re my favorite character”.

Dat de trailer vandaag kwam was niet geheel een verrassing; met nog een maand te gaan voordat de serie van start gaat (vanaf 5 juni) lag het in de lijn der verwachting dat er nog een grotere trailer zou komen na de teaser trailer die we hebben gehad. Hier werd ook al over gespeculeerd in de nieuwste aflevering van onze podcast, die deze keer over de populaire serie Fallout en Star Wars dag gaat:

Personages van The Acolyte

  • Mae (Amandla Stenberg)
  • Master Sol (Lee Jung-jae)
  • Qimir (Manny Jacintto)
  • Jecki (Dafne Keen): de Padawan van Master Sol
  • Yord: Jedi Knight
  • Vernestra Rwoh (Rebecca Henderson): Een ervaren Mirialan Jedi Master (afkomstig uit de boeken van The High Republic)
  • Mother Aniseya (Jodie Turner-Smith): een senior van een groep ‘heksen’
  • Kelnacca (Joonas Suotamo): de eerste on-screen Wookiee Jedi (gespeeld door de acteur die Chewbacca in de sequel trilogy en Solo (2018) speelde!)
  • Master Indara (Carrie-Anne Moss): Een ervaren Jedi Master

Regisseurs van The Acolyte

Showrunner Leslye Headland regisseert de eerste afleveringen (afleveringen 1 en 2). Ook Kogonada (afleveringen 3 en 7), Alex Garcia Lopez (afleveringen 4 en 5) en Hanelle Culpepper (afleveringen 6 en 8) kregen regietaken toebedeeld. Verder is Michael Abels, bekend van zijn werk aan Get Out (2017) en Us (2019), verantwoordelijk voor de muziek van The Acolyte.

Key art

The Acolyte trailer

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!