The Acolyte trailer

Revolutionaire nieuwe beelden van The Acolyte

En Amandla Stenberg vertelt over haar vechttraining

Met nog ruim twee weken te gaan voordat Star Wars: The Acolyte verschijnt en wanneer wij met tientallen leden van onze community naar één van de vijf de Pathé-premières zullen gaan komen er langzamerhand steeds meer beelden vrij, waaronder van Kelnacca – de eerste Wookiee Jedi in live-action!

Het meest spectaculaire beeld zal voor veel fans toch de lightwhip van Vernestra Rwoh zijn. Dit is een lightsaber die zij op jonge leeftijd heeft aangepast om als een zweep te kunnen fungeren, een fenomeen dat eigenlijk al heel lang in Star Wars bestaat. Al in 1985 verscheen het bijzondere wapen in de handen van het personage Lumiya, een Dark Lady of the Sith die haar lightwhip gebruikte tegen Luke Skywalker.

In de huidige canon van Disney werd het wapen al gebruikt door Vernestra Rwoh in de boeken van The High Republic, die we in de aankomende serie dus in live-action zullen gaan zien.

Amandla Stenberg over vechttraining voor The Acolyte

In gesprek met Entertainment Weekly vertelt hoofdrolspeelster Amandla Stenberg, die de rol van voormalige Jedi Padawan Mae op zich neemt, dat ze zich in eerste instantie druk maakte om het feit dat ze veel minder trainingstijd had dan Hayden Christensen had. Echter is het uiteindelijk toch goed gekomen en is ze zelf natuurlijk ook meer dan benieuwd naar het eindresultaat.

“It was so rewarding, I’d never really had a relationship to martial arts before, but my master was very patient with me and just a delight. He guided me firmly but with a lot of joy. As we continued filming, I got faster and faster at learning sequences, so by the end of the show, oftentimes I was learning sequences on the spot, and then we would film them. It was incredible for me to acquire that ability.” – Amandla Stenberg

The Acolyte speelt zich 100 jaar vóór de Star Wars sagafilms af, wanneer het onderzoek naar een dode Jedi meer onthult dan waar de Jedi op rekenden. De serie is vanaf woensdag 5 juni te zien op Disney+, maar zoals gezegd vindt er in Nederland een gratis en exclusieve voorpremière plaats op maandagavond 3 juni.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!