The Acolyte
(L-R): Amandla Stenberg, Lee Jung-jae and Director Leslye Headland on the set of Lucasfilm's THE ACOLYTE, exclusively on Disney+. ©2022 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

Nieuwe Acolyte-clip toont gevecht tussen Mae en Sol

De meester confronteert zijn voormalige leerling

Binnen twee weken is het zover: dan kunnen we genieten van de eerste twee afleveringen van The Acolyte op Disney+. Mogelijk ben jij een van de fans die in Nederland al op maandagavond 3 juni naar de première gaat?

In deze nieuwe clip van de serie zien we Jedi Master Sol (Lee Jung-jae) in gevecht met zijn voormalige leerling Mae (Amandla Stenberg), met choreografie die mij doet denken aan oude kung fu films. De Jedi vraagt aan zijn naar de duistere kant gekeerde pupil waarom zij hem aanvalt zonder wapens, om er vervolgens tijdens het gevecht achter te komen dat ze in elk geval het een en ander achter de hand hield.

Lee Jung-jae en Amandla Stenberg achter de schermen

Ook verschenen er de afgelopen video’s van deze acteurs waarin hun talent, passie en toewijding voor hun vak en in het geval van Stenberg haar muziekinstrument werd benadrukt. Showrunner Leslye Headland geeft bijvoorbeeld aan dat ze het personage Sol schreef op het moment dat de populaire Netflix-serie Squid Game verscheen en Jung-jae haar in positieve zin opviel vanwege zijn talent om zoveel verschillende gevoelens op te wekken bij de kijker.

Wat velen van Amandla Stenberg niet weten is dat ze naast actrice ook een welonderlegde violiste is. In deze video staat ze stil bij het werk van John Williams en wat hij heeft betekend voor Star Wars, terwijl we haar een compositie van The Force Theme horen spelen.

The Acolyte verschijnt wekelijks vanaf 5 juni op Disney+. De serie speelt zich 100 jaar vóór de Star Wars sagafilms af, wanneer het onderzoek naar een dode Jedi meer onthult dan waar de Jedi op rekenden. Praat er gezellig over mee in onze actieve en gezellige Star Wars community!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!