The Acolyte

Amandla Stenberg speelt in The Acolyte

Naar verluidt speelt ze de hoofdrol in de serie

Amandla Stenberg is vandaag officieel bekendgemaakt als een castlid in de aankomende Star Wars serie The Acolyte, die zich aan het eind van het High Republic tijdperk zal afspelen.

Hoewel niet bevestigd, gaan er al langer geruchten dat Stenberg de hoofdrol zal gaan spelen in de serie. Stenberg staat bekend om haar rol The Hunger Games (2012) – waarin ze te zien was als Rue – en de eveneens op een boek gebaseerde film Everything, Everything (2017) waarin ze een van de hoofdrollen speelde.

The Acolyte wordt omschreven als een mystery-thriller en wordt geschreven door Leslye Headland (Russian Doll), die tevens als executive producer en showrunner van de serie dient. Het zal zich gaan afspelen in een tijdperk vóór de Skywalker saga, aan het einde van de High Republic. We gaan zoals de titel doet vermoeden voor het eerst de dark side in Star Wars verder verkennen met een hoofdpersonage dat zich met de leer van de Sith schijnt bezig te houden.

Onlangs verschenen geruchten online dat Kate Herron (Loki) waarschijnlijk de regisseur wordt. BespinBulletin meldde onlangs dat de serie inmiddels in een vergaand stadium van pre-productie is en in november van start zal gaan met filmen, wat tot mei 2023 verwacht te duren.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!