Tales of the Empire

Tales of the Empire verschijnt 5 mei op Disney+

We hebben zelfs al een eerste trailer!

Het vervolg op Tales of the Jedi verschijnt sneller dan verwacht: de zesdelige animatieserie Tales of the Empire zal vanaf 5 mei (en naar verwachting ook al een dag eerder) te zien zijn op Disney+.

Waar Tales of the Jedi ons nieuwe verhalen bracht in de levens van de personages Count Dooku en Ahsoka zal de aankomende serie dieper in het leven duiken van voormalige Jedi Barris Offee en Nightsister Morgan Elsbeth.

We zien in de trailer veel herkenbare personages en de daarbij gepaarde terugkerende stemmen voorbijkomen. Het is niet voor niets dat deze nieuwe beelden menig hart van Star Wars fans in onze community harder deed kloppen. Diana Lee Inosanto, die Morgan Elsbeth vertolkte in The Mandalorian en Ahsoka, gaf op X aan dat ze trots is om het personage wederom te mogen spelen – ditmaal in animatie.

Andere terugkerende castleden zijn Meredith Salenger (Barris Offee), Lars Mikkelsen (Thrawn), Jason Isaacs (Grand Inquisitor) en zelfs Matthew Wood zal de rol van General Grievous opnieuw op zich nemen. Hoofdverantwoordelijk voor de serie is natuurlijk Dave Filoni, die wordt bijgestaan door Athena Yvette Portillo, Josh Rimes en Carrie Beck als uitvoerende producenten. Alex Spotswood is als senior producent betrokken.

Releasedatum van 5 mei, maar waarschijnlijk al op 4 mei te zien

Hoewel Tales of the Empire in Nederland in de markt wordt gezet met een releasedatum van 5 mei zal de serie hoogstwaarschijnlijk wel gewoon vanaf 4 mei te streamen zijn op Disney+. Zo is dat immers ook in het verleden geweest voor Star Wars producties die internationaal op 4 mei uitkwamen op de streamingdienst. Disney brengt officieel echter liever geen entertainment-content uit met “WARS” in de titel, wat als oorlogverheerlijkend kan worden gezien, op de dag dat we in Nederland stilstaan bij Dodenherdenking. Dat 4 mei (oftewel May the Fourth) nu juist internationaal gezien Star Wars Day is, is dan ook op z’n zachtst gezegd wat ongelukkig voor de Nederlandse fans.

Wat vond jij van de trailer en lijkt het je ook leuk om hierover met andere fans van gedachten te wisselen? Join onze Discord dan nu en voeg je bij de gezelligste popcultuurgemeenschap van de Benelux!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!