Star Wars Rebels cover

Star Wars Rebels geruchten (mogelijke spoiler)

Jason Ward van MakingStarWars komt vandaag met een groot gerucht over een toekomstige cameo in de Star Wars Rebels TV serie. Er zijn geen officiële berichten over deze informatie, alleen de anonieme bron van MakingStarWars. Jason heeft echter wel een goede reputatie wat dit soort informatie betreft; als hij gelooft dat er een kern van waarheid in een gerucht zit is het de moeite waard om er op te blijven letten.

Volgens Jason krijgen we in Seizoen 3 van Rebels een cameo van een bekend personage uit een populaire Legends boekenreeks. Grand Admiral Thrawn, uit de Thrawn Trologie van Timothy Zahn zou zijn opwachting maken. In het Legends universum was deze Chiss een briljante strateeg en de enige alien in een hoge positie in de Empire. Na de dood van Palpatine greep hij de macht als Grand Admiral van de overgebleven troepen van de Empire. Het lijkt er op dat Thrawn in Rebels zijn briljante brein zal gebruiken om de crew van de Ghost dwars te zitten.

Agent Kallus concept art
Agent Kallus concept art

Eerder zagen we al eens concept art voor Agent Kallus voorbij komen, die hem als een Chiss uitbeeldde, maar dat concept werd geschrapt en Kallus werd uiteindelijk toch een mens, zoals alle andere officieren in de Empire. Het is onbekend in welke functie Thrawn zou verschijnen, de titel van Grand Admiral is hoogst onwaarschijnlijk, maar de toevoeging van het personage zou het verhaal een hele interessante wending kunnen geven. Uiteraard speelt Rebels zich ver voor de tijd van de Thrawn trilogie af, maar als Thrawn in Rebels, al is het maar voor een korte periode, geïntroduceerd wordt, laat dat een hoop mogelijkheden over voor nieuwe verhalen met Thrawn als antagonist. De Thrawn Trilogie zal niet als Canon beschouwd kunnen gaan worden omdat de staat van het universum in die verhalen niet overeenkomt met wat we kennen uit The Force Awakens, maar het personage kan zeker voor interessanten nieuwe verhalen zorgen.

Met deze geruchten komen er uiteraard ook een hoop verwachtingen naar voren over een andere mogelijke introductie van een oud personage uit dezelfde boekenreeks. Mara Jade werd ook in Heir to the Jedi, het eerst deel uit de trilogie, geïntroduceerd en velen zouden haar graag in het officieel verhaal terug zien. Of dat ooit gaat gebeuren zullen we moeten afwachten.

Nogmaals, het betreft hier een gerucht, weliswaar een gerucht met een sterke fundering, maar het blijft een gerucht.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!