StarWars.com - A young Padawan swings across a chasm during The Strength Trials.

Star Wars Jedi Temple Challenge is nu online

Gisteren zijn de eerste twee afleveringen van de nieuwe Star Wars kindershow Jedi Temple Challenge online verschenen. In de serie gaat kruipt acteur Ahmed Best (ook wel bekend als Jar Jar Binks) in de huid van Jedi Master Kelleran Beq. Samen met zijn droids AD-3 (Mary Holland) en Lx-R5 begeleidt hij drie Padawan teams op hun weg om een echte Jedi te worden.

In de show strijden de drie teams tegen elkaar op de drie onderdelen kracht, kennis en moed. Dit is immers allemaal nodig om de verlokkingen van de dark side (stem Sam Witwer) aan te kunnen. Maar ook samenwerking, geduld en doorzettingsvermogen zijn belangrijke eigenschappen van een jedi in opleiding. De opdrachten vinden plaats op een ruimteschip, in een oude jedi tempel en op een bosplaneet, dat zo Endor had kunnen zijn.

Presentator Ahmed Best had na zijn rol als Jar Jar niet verwacht gevraagd te worden voor de show.

“I never thought that I would be asked back, to be honest. I was very pleasantly surprised. What really made me say yes was the fact that this was breaking new ground in the Star Wars universe.”

Holland, die de stem van AD-3 inspreekt is positief over haar samenwerking met Best.

“I was able to lock in with Ahmed and riff together and improvise. It felt like I was standing right next to him and we had been performing together for years.”

Volgens Best zijn er overigens nooit echt verliezers in de show. Er is natuurlijk altijd Ă©Ă©n team die sneller was met een puzzel of het in elkaar zetten van een lichtzwaard, maar volgens Best maakt dat niets uit. De andere teams moeten dan gewoon nog wat meer oefenen. Dit is allemaal pas het begin. Toch vind hij het wel lastig soms. Als je als kind je best hebt gedaan en het niet haalt kun je toch best teleurgesteld zijn. Maar Best probeert de kinderen altijd te vertellen dat je er alleen maar van kunt leren. Immers; the greatest teacher, failure is.

De afleveringen zijn te vinden op YouTube en duren tussen de 20 en 25 minuten.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!