Guests visiting Star Wars: Galactic Starcruiser at Walt Disney World Resort in Lake Buena Vista, Fla., will be the first to see characters like Rey wield a brand-new, more realistic lightsaber when this first-of-its-kind, two-night vacation experience debuts in 2022. Designed by Walt Disney Imagineering Research and Development, this new lightsaber creates dramatic in-person moments previously only seen in films or shows. (© Disney © & TM Lucasfilm)

Star Wars Day 2021: de launch van onze gaming documentaire

Waar we vorig jaar nog werden getrakteerd op nieuwe Star Wars aankondigingen blijft het dit keer op het nieuwsfront redelijk stil. Gelukkig hebben wijzelf wel mooi nieuws om met jullie te delen: onze eigen Bas heeft vandaag op zijn YouTube-kanaal de eerste Star Wars gaming documentaire uitgebracht.

Star Wars Gaming: From a Certain Point of View

Star Wars en gaming zijn natuurlijk jarenlang aan elkaar gelieerd, Bas weet daar als Star Wars fan en gamejournalist alles van. Speciaal voor de liefhebbers van beiden is hij al een tijdje bezig om op chronologische volgorde terug te blikken op alle Star Wars games die ooit zijn verschenen. In eerste instantie in geschreven vorm, maar vanaf vandaag dus ook in videoformat!

Te beginnen met de bovenstaande documentaire die het tijdperk tot aan The Phantom Menace beschrijft, waarna hij wekelijks een nieuwe, kortere video zal lanceren die specifiek gericht is op één game. Volg zijn kanaal om op de hoogte te blijven van alles omtrent Star Wars en gaming!

Star Wars op Disney+: The Bad Batch, Star Wars Biomes en Star Wars Vehicle Flythroughs

Zoals reeds bekend verscheen vandaag The Bad Batch internationaal op Disney+ en is deze serie vandaag ook al toegankelijk voor Nederlandse fans (je zult wel even handmatig moeten zoeken). Inmiddels is ook bekend geworden dat het eerste seizoen 16 afleveringen zal beslaan, wat de finale van The Bad Batch lijkt in te plannen voor vrijdag 13 augustus.

Verder werden Star Wars fans verrast met de release van twee nieuwe en nooit eerder aangekondigde Star Wars producties: in de eerste plaats Star Wars Biomes, een ervaring die je langs iconische en geliefde Star Wars locaties meeneemt. En daarnaast Star Wars Vehicle Flythroughs, video’s die je meenemen door de voertuigen van het Star Wars universum. Te beginnen met de Millennium Falcon en de Star Destroyer!

Star Wars Biomes en Star Wars Vehicle Flythroughs verschenen vandaag zonder aankondiging plots op Disney+.

Verder verscheen er vandaag een korte, grappige video met Maggie Simpson in de hoofdrol: Maggie Simpson in The Force Awakens From Its Nap!

Een ‘echte’ lightsaber? Ja!

Onlangs verscheen het bericht dat Disney erin was geslaagd om een realistisch ogende lightsaber te demonstreren. Deze lightsaber werd destijds getoond aan de fysiek aanwezige pers, maar hier mocht toen geen beeldmateriaal van worden gemaakt.

Vandaag toont Disney zelf de volgende teaser waarin ze kort de lightsaber laten zien zoals deze gebruikt zal worden in Star Wars: Galactic Starcruiser in 2022. Dit is een schip waar bezoekers van het Walt Disney World Resort in Florida kunnen vertoeven en een volledig immersieve ervaring tegemoet kunnen treden.

Een levensgrote X-Wing uit The Rise of Skywalker

In het Smithsonian National Air and Space Museum in Washington verschijnt volgend jaar een levensgrote X-Wing. Toch kunnen fans aldaar vanaf morgen de X-Wing op afstand zien, dan beginnen namelijk de restauratiewerkzaamheden (zichtbaar voor het publiek). Voor foto’s verwijzen we je graag door naar de site van het museum!

Is dit het Star Wars nieuws waar je op hoopte, of had je net als wij liever meer willen zien van de in productie zijnde series zoals Obi-Wan KenobiAndor en The Book of Boba Fett? En wat te denken van de aanhoudende geruchten over een remake van Knights of the Old Republic? Laat het ons weten op StarWarsLowlands.nl!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!