Obi-Wan Kenobi
StarWars.com

Obi-Wan Kenobi begint op 25 mei

This is where the fun begins...

Hello there! Op de dag dat de laatste aflevering van The Book of Boba Fett op Disney+ lanceerde werd bekendgemaakt dat Obi-Wan Kenobi vanaf 25 mei op Disney+ zal starten.

We wisten al dat de serie binnenkort zou verschijnen, nu weten we dat dit op de 45e verjaardag van de Star Wars-franchise (en daarmee ook het debuut van Obi-Wan Kenobi) zal zijn. Naast een releasedatum werd ook onderstaande poster onthuld voor de serie die zich tien jaar na Revenge of the Sith (2005) afspeelt.

Obi-Wan Kenobi
De poster voor Obi-Wan Kenobi, vanaf 25 mei te zien op Disney+.

Bekende gezichten in Obi-Wan Kenobi

Zoals bekend zal Ewan McGregor terugkeren als het titulaire karakter waarmee hij in de prequels ook al furore maakte. Niet alleen hij, maar ook Hayden Christensen keert terug als Darth Vader. In een interview met Forbes geeft McGregor aan dat Christensen niet alleen terugkeert, maar dat er ook scènes zijn opgenomen waarin de acteurs te zien waren als het Jedi-koppel Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker. Tot op heden was echter alleen officieel bekend dat Christensen zal terugkeren als Darth Vader.

Het weerzien van Anakin en Obi-Wan in live-action is iets waar fans al jaren om vragen. Nu er een serie werd gemaakt waarin beide acteurs terugkeren was het blijkbaar inderdaad een te mooie gelegenheid om deze kans voorbij te laten gaan. Hierdoor is vrijwel het enige wat we van de serie weten dat Obi-Wan en Vader opnieuw met elkaar het duel aangaan en dat er flashbacks zullen plaatsvinden naar de tijd waarin Anakin nog in de leer was bij Obi-Wan om een succesvolle Jedi te worden.

Andere acteurs die terugkeren zijn Bonnie Piesse en Joel Edgerton als Owen en Beru Lars, de oom en tante die Luke Skywalker hebben opgevoed tot het moment dat we hem voor het eerst zien in A New Hope. Verder zijn Moses Ingram, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O’Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell en Benny Safdie in de serie te zien.

We hebben nu dus eindelijk een datum voor de serie waar alle Star Wars fans reikhalzend naar uitkijken. 25 mei, de dag dat de eerste aflevering Obi-Wan Kenobi op Disney+ verschijnt. Kijk je er ook naar uit? Beleef het mee met de Star Wars community op Star Wars Awakens!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!