John Williams componeert voor Obi-Wan Kenobi
Foto: Chris Devers, CC BY-SA 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0, via Wikimedia Commons

John Williams schrijft muziek voor ‘Obi-Wan Kenobi’-serie

De legendarische componist keert terug naar Star Wars

Denk je aan Star Wars, dan hoort daar natuurlijk de legendarische muziek van John Williams bij. Vrijwel iedereen die bekend is met de films, kent op z’n minst de bekende muziekthema’s, zoals de “Star Wars Main Theme”, “Imperial March”, “Duel of the Fates”, enzovoorts. Al sinds het begin van de franchise in de jaren ’70 hoort John Williams bij Star Wars.

Nu is bekend geworden dat de componist nieuwe muziek heeft geschreven voor een titel in de franchise, en wel voor de live action-serie Obi-Wan Kenobi, die we vanaf 25 mei op streamingdienst Disney+ kunnen verwachten. Voor de soundtrack van de serie heeft Williams een hoofdthema gecomponeerd, maar het is nog niet bekend of dit een volledig nieuw thema is, of dat het gebaseerd zal zijn op bestaande themamuziek uit de Skywalker saga. Wat inmiddels wel bekend is, is dat het stuk vorige week onder zware beveiliging met een volledig klassiek orkest is opgenomen. Naast het hoofdthema krijgt de serie natuurlijk een volledige soundtrack, maar het is nog niet bekend door welke componist deze verzorgd zal worden.

John Williams heeft in de loop der jaren al veel respect afgedwongen met zijn werk en vele prestigieuze prijzen in ontvangst mogen nemen. De goede man is onlangs 90 jaar oud geworden, maar weet nog steeds niet van ophouden. Naast zijn werk voor Obi-Wan Kenobi, is Williams de laatste tijd bezig geweest voor diverse producties van Steven Spielberg, waaronder de nieuwe Indiana Jones-film.

BONUS: De 10 beste Star Wars-thema’s van John Williams volgens de crew van Star Wars Awakens:

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!