Social Media

Obi-Wan Kenobi

Ewan McGregor bevestigt gestopte plannen voor Kenobi-film

Geplaatst

op

Deborah Chow

Hello there! Acteur Ewan McGregor, die de rol van Obi-Wan Kenobi vertolkte in de prequels, heeft bevestigd dat de Kenobi-serie op Disney+ eerst een film zou worden. Dat zei hij in gesprek met ComingSoon.net. Het is de eerste officiële bevestiging van de Kenobi-film, ook al is deze nu van de baan.

Toen gesprekken over een mogelijk nieuw Kenobi-project begonnen, zag men een serie nog niet als een van de opties, aldus McGregor tegen ComingSoon. “Maar alles veranderde zo erg en zo snel”.

McGregor zegt het idee van een serie wel erg te waarderen. “We kunnen nu het verhaal vertellen verspreid over meerdere uren, in plaats van in één klap”, aldus de Schotse acteur.

Er gingen lange tijd geruchten over een mogelijke film over de Jedi-meester. Zo schreven wij op deze site in 2017 nog over een mogelijke stand-alone film voor Obi-Wan. Stephen Daldry (onder meer bekend van Billy Elliot en The Hours) zou de regie voor deze film op zich zou nemen.

Drie maanden eerder confronteerde Jimmy Kimmel McGregor met de mogelijkheid van een eigen film. “I’d be happy to do it”, zei de acteur met een grijns.

Serie begint met filmen in 2020

Tijdens de D23 Expo in september maakte Kathleen Kennedy, de president van Lucasfilm, bekend dat de Obi-Wan Kenobi-serie in de maak is en zich acht jaar na Revenge of the Sith zal afspelen. Het script is af en het filmen zal beginnen in het voorjaar van 2020. De serie zal verschijnen op de streamingdienst Disney+.

Deborah Chow (Reign, Jessica Jones, Better Call SaulThe Mandalorian) gaat alle afleveringen van de serie regisseren.

De serie wordt geschreven door Hossein Amini (The Alienist, Drive) en hij zal samen met Chow, McGregor, Kennedy, Tracey Seaward (The Queen) en John Swartz (Rogue One: A Star Wars Story) fungeren als executive producer. Executive Vice President of Production Jason McGatlin neemt de rol van co-producer op zich.

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Obi-Wan Kenobi

Gerucht: Joby Harold nieuwe schrijver voor Kenobi

Geplaatst

op

Door

Eerder dit jaar werd bekend dat de productie van de Obi-Wan Kenobi serie is stilgelegd en de schrijver is ontslagen. Deze week meldt Variety dat de serie in Joby Herald een nieuwe schrijver heeft gevonden.

In januari werd bekend dat Hossein Amini, de oorspronkelijke schrijver van de serie, niet meer betrokken is bij project Kenobi. Deborah Chow is wel nog steeds de regisseur voor de serie, die vooralsnog geen releasedatum heeft.

Hoewel Disney en Lucasfilm het ongetwijfeld van uiterst belang zullen vinden dat de Kenobi-serie een succes wordt, kiezen ze – mits het gerucht klopt – met Harold niet voor iemand die zichzelf op televisiegebied heeft bewezen. Harold is voornamelijk bekend als executive producer van John Wick 3 en schrijver van Army of the Dead. Momenteel is hij bezig met het script voor het vervolg op Bumblebee, een film in de Transformers-franchise.

Joby Harold, de vermoedelijk nieuwe schrijver van de Kenobi serie. Rob Latour/Shutterstock via Variety

Voor zover bekend is de serie nog steeds gepland om in januari 2021 te beginnen met filmen, uiteraard zolang de huidige COVID-19-pandemie niet de boventoon voert in de wereldwijde actualiteit.

Lees verder

Obi-Wan Kenobi

Kenobi serie uitgesteld

Geplaatst

op

Door

Vorige week gonsden er al geruchten dat het niet helemaal koosjer was achter de schermen bij de aankomende Obi-Wan Kenobi serie. Helaas blijkt nu dat daar meer waarheid in zat dan gehoopt. Collider meldt namelijk dat de Kenobi serie uitgesteld is voor onbepaalde tijd. Dit omdat het script niet geheel naar tevredenheid is.

The Hollywood Reporter bevestigt het bericht en voegt toe dat schrijver Hossein Amini niet meer bij het project betrokken is. Verder denkt Lucasfilm er over na om de serie terug te schroeven van zes naar vier afleveringen. Essentieel krijgt Kenobi daarmee dus de tijdsduur van een film – ironisch genoeg ook hoe het project is begonnen.

Acteur/producer Ewan McGregor en Deborah Chow zijn nog wel bij de serie betrokken.

Lees verder

Obi-Wan Kenobi

Gerucht: Kenobi serie op Disney+ geannuleerd?

Geplaatst

op

Door

Het gerucht gaat dat de Obi-Wan Kenobi serie op Disney+ is geannuleerd. Uiteraard houden wij de laatste informatie nauw in de gaten en zullen we dit bericht bijwerken zodra er meer bekend is.

Update 18-1-2020: Blijkbaar gaat het allemaal toch om een hoax en is Kenobi nog steeds in ontwikkeling.

Op Reddit en Twitter zijn berichten verschenen die melden dat de Kenobi serie niet langer in ontwikkeling is. Voorlopig is er nog niets bevestigd en het lijkt er volgens mij persoonlijk op dat het hier om een storm in een glas water gaat.

DanielRPK via his Patreon from StarWarsLeaks

Film journalists on Twitter hinting upcoming disappointment re: Obi Wan series from StarWarsLeaks

Er zijn ook hoopvollere berichten zoals deze:

Lees verder

Obi-Wan Kenobi

Opnames Kenobi TV serie in juli 2020 van start

Geplaatst

op

Obi-Wan

Twee jaar geleden maakten we al melding van het gerucht dat Stephen Daldry een Obi-Wan Kenobi film zou regisseren.

Gisteren kwam het ‘Told you so’ moment toen scriptschrijver Hossein Amini dit gerucht bevestigde. Tegen Discussingfilm zei hij:

“I was initially contacted by the original director for the film version, Stephen Daldry and chatted with him. It was more of a conversation than a pitch, I am incredibly gracious about it. They didn’t make it feel like an audition.”

“There is so much going on between episode 3 and 4 that hasn’t been explored. The idea of being able to go into a character journey plus the politics and plus all the vastness of the Empire and what’s going on is exciting. Just because it feels like a proper period of history and sometimes that is hard to do in two hours.”

Verder gaf Amini (die ook voor de aangekondigde Kenobi TV serie gaat schrijven) aan dat de opnames in juli 2020 van start gaan:

“The plan is to start shooting in July. I think he (Ewan McGregor) already said that it spans the period between Episodes III and IV. So sort of after the fall of the Republic and the massacre of the Jedi before the events of Star Wars: A New Hope.

It’s fascinating in the sense that it’s a period where there is a lot of change in the galaxy and a lot of hardship.”

Naar verwachting zal de serie in 2021 exclusief op Disney+ te zien zijn.

Lees verder