Deborah Chow

Ewan McGregor bevestigt gestopte plannen voor Kenobi-film

Hello there! Acteur Ewan McGregor, die de rol van Obi-Wan Kenobi vertolkte in de prequels, heeft bevestigd dat de Kenobi-serie op Disney+ eerst een film zou worden. Dat zei hij in gesprek met ComingSoon.net. Het is de eerste officiële bevestiging van de Kenobi-film, ook al is deze nu van de baan.

Toen gesprekken over een mogelijk nieuw Kenobi-project begonnen, zag men een serie nog niet als een van de opties, aldus McGregor tegen ComingSoon. “Maar alles veranderde zo erg en zo snel”.

McGregor zegt het idee van een serie wel erg te waarderen. “We kunnen nu het verhaal vertellen verspreid over meerdere uren, in plaats van in één klap”, aldus de Schotse acteur.

Er gingen lange tijd geruchten over een mogelijke film over de Jedi-meester. Zo schreven wij op deze site in 2017 nog over een mogelijke stand-alone film voor Obi-Wan. Stephen Daldry (onder meer bekend van Billy Elliot en The Hours) zou de regie voor deze film op zich zou nemen.

Drie maanden eerder confronteerde Jimmy Kimmel McGregor met de mogelijkheid van een eigen film. “I’d be happy to do it”, zei de acteur met een grijns.

Serie begint met filmen in 2020

Tijdens de D23 Expo in september maakte Kathleen Kennedy, de president van Lucasfilm, bekend dat de Obi-Wan Kenobi-serie in de maak is en zich acht jaar na Revenge of the Sith zal afspelen. Het script is af en het filmen zal beginnen in het voorjaar van 2020. De serie zal verschijnen op de streamingdienst Disney+.

Deborah Chow (Reign, Jessica Jones, Better Call SaulThe Mandalorian) gaat alle afleveringen van de serie regisseren.

De serie wordt geschreven door Hossein Amini (The Alienist, Drive) en hij zal samen met Chow, McGregor, Kennedy, Tracey Seaward (The Queen) en John Swartz (Rogue One: A Star Wars Story) fungeren als executive producer. Executive Vice President of Production Jason McGatlin neemt de rol van co-producer op zich.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!