Leslye Headland photographed by Shayan Asgharnia in Los Angeles, CA on April 12, 2019

Gerucht: nieuwe Star Wars serie in de maak voor Disney+

Volgens Variety wordt er op dit moment concreet gewerkt aan een nieuwe Star Wars live-action serie met Leslye Headland (Russian Doll) aan het roer.

Hoewel de productie van de Cassian Andor serie momenteel stilstaat en de opnames van de serie omtrent Obi-Wan Kenobi zijn uitgesteld naar januari 2021 betekent dat allerminst dat men niet druk is met het produceren van nieuwe Star Wars series. Bronnen van Variety melden immers dat de serie van Headland zich zal afspelen in een ander tijdperk dan alle andere Star Wars producties waar momenteel aan wordt gewerkt.

Onlangs deed Lucasfilm Project Luminous uit de doeken als Star Wars: The High Republic – een nieuw tijdperk voor Star Wars met verhalen die zich vele jaren vóór de Skywalker Saga afspelen en die zullen worden verteld aan de hand van boeken en later eventueel films, series en games. Gezien de bewoording dat deze nieuwe serie van Leslye Headland zich ‘in een heel ander tijdperk zal afspelen dan de andere series’ zou het logisch zijn om te verwachten dat haar Star Wars serie iets te maken heeft met het High Republic tijdperk. Of dit daadwerkelijk het geval is weten we echter pas wanneer de serie daadwerkelijk officieel wordt aangekondigd.

Tot slot is een van de weinige dingen die we weten over de serie van Headland dat deze een vrouwelijk hoofdpersonage zal hebben. Als het inderdaad om een High Republic-productie gaat is de kans aanwezig dat het hier om Avar Kriss gaat, al is dit laatste niets meer dan pure speculatie van mijn kant.

Nieuwe aankondigingen, nu Star Wars Celebration niet lijkt door te gaan?

Met het einde van The Clone Wars in zicht (de laatste aflevering verschijnt op 4 mei) is het logisch dat Lucasfilm op korte termijn tenminste één nieuwe serie zal willen aankondigen. Nu het er sterk op begint te lijken dat Star Wars Celebration in Anaheim in augustus geen doorgang zal vinden vanwege de COVID-19 pandemie en de productie van andere series stilstaan of zijn uitgesteld, snakken veel fans logischerwijs naar positief nieuws en nieuwe aankondigingen. Het laatste positieve bericht dat we kregen was dat The Mandalorian’s derde seizoen al in ontwikkeling is en het tweede seizoen op schema loopt voor een release in oktober op Disney+. Vanuit Disney gezien zou het logisch zijn om het slechte nieuws omtrent de aanstaande annulering van Celebration enigszins te willen maskeren door tegelijkertijd nieuwe aankondigingen te doen die ze mogelijk op de beurs zelf hadden willen onthullen. Of dit daadwerkelijk zal gebeuren is natuurlijk nog maar de vraag.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!