Ewoks

Ewoks, Boba Fett en Clone Wars komen naar Disney+

Disney voegt volgende maand nieuwe Star Wars series toe aan Disney+, in aanloop naar de release van The Bad Batch in mei.

In een persbericht naar Amerikaanse media heeft Disney bevestigd de volgende Star Wars series en films toe te voegen vanaf 2 april. Hoewel het aannemelijk is dat deze ook op de Nederlandse en Belgische Disney+ zullen verschijnen, is dit nog niet officieel bevestigd.

  • Caravan of Courage (1984)
  • Ewoks: The Battle for Endor (1985)
  • Star Wars: Clone Wars – Volume I
  • Star Wars: Clone Wars – Volume II
  • Star Wars: Ewoks (S1)
  • Star Wars: Ewoks (S2)
  • The Story of the Faithful Wookiee

Het lijstje bestaat uit enkele bekende en wat minder bekende namen, maar Star Wars puristen zullen tevreden zijn dat er met deze toevoegingen een grote stap is gezet om het Star Wars gedeelte binnen Disney+ zo compleet mogelijk te maken. Naast de twee Ewoks televisiefilms verschijnen ook de Clone Wars en Ewoks tekenfilmseries.

Een verrassende nieuwkomer op de streamingdienst is The Story of the Faithful Wookiee, wat een bekend fragment uit de originele Holiday Special (1978) is. In dit tekenfilmsegment werd Boba Fett voor het eerst geïntroduceerd. Het is opvallend dat dit fragment wel op Disney+ verschijnt, maar de oorspronkelijke Holiday Special niet.

Naar verwachting zullen deze nieuwe films en series vanaf 2 april op Disney+ te zien zijn, met name de Ewoks films zijn een tip om gelijk even te kijken aangezien deze op zondagavond 4 april in de Star Wars Podcast zullen worden behandeld.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!