Ewoks

Ewoks, Boba Fett en Clone Wars komen naar Disney+ in Nederland

Disney heeft vandaag het Disney+ aankondigingsschema voor juni aangevuld met vintage Star Wars titels (zoals de Ewoks films en de Genndy Tartakovsky Clone Wars serie) die eerder al voor België bevestigd werden en vanaf 2 april al in Amerika al op de streamingdienst te zien zijn.

Vanaf 18 juni kunnen we ook in Nederland kijken naar:

  • Star Wars Vintage: Caravan of Courage (1984)
  • Star Wars Vintage: Ewok Adventures – The Battle for Endor (1985)
  • Stars Wars Vintage: Clone Wars 2D Micro-Series (2003)
  • Star Wars Vintage: Ewoks Seizoen 1-2 (1985)
  • Star Wars Vintage: Story of the Faithful Wookiee (1978)

Het lijstje bestaat uit enkele bekende en wat minder bekende namen, maar Star Wars puristen zullen tevreden zijn dat er met deze toevoegingen een grote stap is gezet om het Star Wars gedeelte binnen Disney+ zo compleet mogelijk te maken. Naast de twee Ewoks televisiefilms verschijnen ook de Clone Wars en Ewoks tekenfilmseries.

Een verrassende nieuwkomer op de streamingdienst is The Story of the Faithful Wookiee, wat een bekend fragment uit de originele Holiday Special (1978) is. In dit tekenfilmsegment werd Boba Fett voor het eerst geïntroduceerd. Het is opvallend dat dit fragment wel op Disney+ verschijnt, maar de oorspronkelijke Holiday Special niet.

Kunnen jullie niet wachten om deze vintage Star Wars content (voor het eerst) te gaan bekijken? Bespreek je verwachtingen en haal herinneringen op in de Facebook groep of op Discord!

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!