Disney heeft interesse in een Indiana Jones-serie

Een nieuwe serie voor de man met de zweep?

Nu Star Wars prominent aanwezig is op Disney+ en Willow er aan zit te komen, lijkt de derde grote franchise van Lucasfilm ook de stap naar de streaming service te maken!

Volgens Variety zijn Disney en Lucasfilm actief bezig met het idee om een nieuwe serie te ontwikkelen rondom de meest bekende archeoloog. Het is niet bekend of Harisson Ford hierbij betrokken is. De nieuwe serie rondom Indiana Jones is in een vroege ontwikkelingsfase waardoor er nog niet gesproken kan worden over een script of mogelijk verhaal. Het is daardoor ook nog niet duidelijk of het een vervolg gaat zijn op Indiana Jones 5, of een spin-off gaat zijn die zich af speelt in het ‘universum van Indiana Jones’.

Hoewel een serie rondom het personage als muziek in de oren klinkt, lijkt het ons onmogelijk dat Harisson Ford betrokken is bij het project als degene die Indy tot leven gaat brengen. Hij heeft tijdens D23 duidelijk laten weten dat Indiana Jones 5 de laatste keer is dat hij in de rol te zien gaat zijn. Ford is inmiddels tachtig jaar oud, dus we begrijpen het volkomen.

Indiana Jones zonder Ford is goed mogelijk. Het zou niet de eerste serie zijn waarin hij het bekende personage niet speelt. In The Young Indiana Jones Chronicles, welke twee seizoenen bracht tussen 1992 en 1993 en waar vier TV-films uit voort zijn gekomen, speelde Sean Patrick Flanery de rol. Deze serie speelt voor de films af, maar bracht Ford in één aflevering terug als een veel oudere Jones.

Momenteel weten we dat Indiana Jones 5, welke nog geen titel heeft, volgend jaar in de bioscoop verschijnt. Daarnaast hebben Microsoft en Bethesda Studios, in samenwerking met MachineGames, een game rondom de archeoloog in ontwikkeling.

Het is dan ook niet vreemd dat Disney kijkt naar nieuwe avonturen met Indiana Jones. Het personage is vandaag de dag nog net zo populair als jaren geleden. “It’s not the years honey, it’s the mileage…”

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!