Social Media

Cassian Andor

Vier acteurs voegen zich bij cast Cassian Andor serie

Geplaatst

op

StarWars.com

Plotseling verscheen gisteravond het bericht op StarWars.com dat Genevieve O’Reilly en Denise Gough zich bij de cast van de live-action Cassian Andor serie hebben gevoegd, evenals twee acteurs waar al eerder geruchten over verschenen: Stellan Skarsgard en Kyle Soller.

Star Wars kenners zullen de toevoeging van O’Reilly in het bijzonder kunnen waarderen aangezien zij al eerder aan de franchise verbonden is geweest in de films Revenge of the Sith (2005) en Rogue One (2016) en de animatieserie Star Wars Rebels (voice-over). Hierin speelde zij Mon Mothma (oorspronkelijk gespeeld door Caroline Blakiston in Return of the Jedi), de mede-oprichter en leider van de Rebel Alliance.

Over de drie andere acteurs is het nog niet bekend in wat voor rol we hen zullen gaan zien. Denise Gough is voornamelijk bekend van Britse tv-series en gamers zullen haar kennen als de stem van Yennefer of Vengerberg in The Witcher 3: Wild Hunt. Skarsgard is onlangs genomineerd voor een Emmy vanwege zijn rol in de HBO serie Chernobyl, waar Soller vooral bekendstaat om zijn rol als Francis Poldark in de serie Poldark.

Nieuwe showrunner

Tot slot is voormalig showrunner Stephen Schiff vervangen door Tony Gilroy (co-schrijver van Rogue One), die de serie tevens zal regisseren. Schiff blijft wel aan het project verbonden als schrijver, evenals Dan Gilroy (Nightcrawler) en Beau Willimon (House of Cards). Het is nog niet bekend wanneer de serie daadwerkelijk op Disney+ zal verschijnen, al was de verwachting dat dit nog in 2021 zou gebeuren. Positief is in ieder geval dat het project zeker niet stilstaat en pre-productie nog steeds in volle gang is.

Oprichter en hoofdredacteur van Star Wars Awakens. Schoolpsycholoog die tegenwoordig vooral voor de klas staat. Gamer. Heeft nog teveel X-Wing 1.0 schepen. Houdt van pesto.

Lees verder
Advertentie
Klik om te reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cassian Andor

Gerucht: Forest Whitaker keert terug als Saw Gerrera en The Mandalorian keert later terug dan verwacht

Geplaatst

op

Door

StarWarsNewsNet.com meldt het sterke gerucht dat Forest Whitaker (Saw Gerrera in Rogue One en Jedi: Fallen Order) zijn terugkeer naar Star Wars zal maken in de Andor-serie. Verder zal het mogelijk nog wel even duren voordat The Mandalorian’s derde seizoen de productie hervat.

Dat Saw Gerrera inderdaad te zien zal zijn in Andor lijkt bijna een zekerheidje, gezien de uitspraken van Stellan Skarsgård – een van de hoofdrolspelers van de serie. Skarsgård, o.a. bekend van Chernobyl, gaf daarin te kennen enkele scènes met Whitaker te delen. De meeste van zijn scènes waren echter samen met de hoofdrolspeler Diego Luna, die natuurlijk opnieuw in de rol van Cassian Andor kruipt.

Het is voor het eerst dat we iets te horen krijgen over Whitaker’s mogelijke betrokkenheid bij Andor, maar gezien het tijdperk waarin de serie zich afspeelt was het altijd aannemelijk dat hij een keer in de serie zou opduiken. Bovendien bleek uit Rogue One al dat Gerrera en de rebellen al enige voorgeschiedenis met elkaar hadden. Een officiële castaankondiging vanuit Lucasfilm of Disney blijft vooralsnog uit. Waarschijnlijk heeft Skarsgård dan ook voor zijn beurt gesproken.

The Mandalorian filmt mogelijk later dan verwacht

Verder lijkt het erop dat The Mandalorian nog niet is begonnen met filmen, althans als we de woorden van Pedro Pascal (Din Djarin) moeten geloven. Op dit moment is men druk met de opnames van Obi-Wan Kenobi, welke nog een aantal maanden in beslag zullen nemen. Waar onlangs (bij monde van Ming-Na Wen, die Fennec Shand speelt) bleek dat de opnames van The Book of Boba Fett zijn afgerond, werd oorspronkelijk gedacht dat de opnames van het derde seizoen van The Mandalorian kort daarna zouden aanvangen.

Nu blijkt echter dat dit toch niet het geval is en gezien de verplichtingen van Pascal om deze zomer de film The Last of Us op te nemen worden opnamesessies eind van dit jaar of begin 2022 steeds aannemelijker, aldus Collider.

Gelukkig hoeven fans van The Mandalorian echter niet al te lang te wachten om een volgend hoofdstuk van hun geliefde serie te bekijken: The Book of Boba Fett (dat in december op Disney+ verschijnt) wordt beschouwd als een serie die erg dicht tegen The Mandalorian aan ligt en kan daarom ook als seizoen 2.5 worden gezien. Oftewel een onmisbaar tussenverhaal voor de serie die niet al te lang geleden als vlaggenschip diende voor Disney’s eigen streamingdienst.

Lees verder

Cassian Andor

Gerucht: Adria Arjona voegt zich bij de cast van Cassian Andor

Geplaatst

op

Door

Volgens Deadline heeft Adria Arjona (Pacific Rim: Uprising, Triple Frontier, 6 Underground) een rol te pakken in de aankomende Disney+-serie omtrent rebellenagent Cassian Andor.

Dat casting en pre-productie al goed onderweg is was al bekend; enkele maanden geleden werd al via officiële kanalen bekendgemaakt dat Denise Gough, Genevieve O’Reilly, Stellan Skarsgard en Kyle Soller zullen verschijnen in de Rogue One prequel-serie.

Adria Arjona en Diego Luna. Foto door Michael Buckner/Deadline

Zoals gebruikelijk blijft het voorlopig speculeren wat voor rol zou zijn weggelegd voor de atletische actrice, al vermoeden sommige fans dat dit om de zus van Cassian Andor zou gaan. Hoe dan ook, totdat Lucasfilm officieel melding maakt van de komst van Arjona is dit nieuws niets meer dan een (sterk) gerucht.

Mocht Arjona inderdaad meewerken aan een Star Wars productie zou het ondanks haar jonge carrière niet de eerste of zelfs tweede keer zijn dat ze met een Star Wars acteur te maken krijgt; in Pacific Rim: Uprising werkte ze al samen met John Boyega en in de Netflix-film Triple Frontier verscheen ze samen met Oscar Isaac op het kleine scherm. In maart 2021 is Arjona weer op het grote witte doek te zien in de film Morbius.

Eind deze maand zou Star Wars Celebration Anaheim plaatsvinden waar Lucasfilm nieuwe aankondigingen omtrent cast en producties uit de doeken zou doen. Hoewel Celebration in fysieke vorm niet meer doorgaat is het goed mogelijk dat we in de komende weken meer te weten zullen komen over reeds bekende én onaangekondigde producties.

Lees verder

Cassian Andor

Gerucht: twee acteurs voegen zich bij de cast van de Cassian Andor serie

Geplaatst

op

Door

Hoewel de productie van de Cassian Andor serie momenteel is stilgelegd wil dat uiteraard niet betekenen dat er achter de schermen helemaal niets meer gebeurt.

Volgens Variety zijn Stellan Skarsgard (Chernobyl, Dune (2020)) en Kyle Soller (Brexit) toegevoegd aan de cast voor de aankomende spy thrillerserie op Disney+. Skarsgard is onlangs genomineerd voor een Emmy vanwege zijn rol in de HBO serie Chernobyl, waar Soller vooral bekendstaat om zijn rol als Francis Poldark in de serie Poldark.

Tony Gilroy (Rogue One) en showrunner Stephen Schiff zijn verantwoordelijk voor het script van de serie waarin Diego Luna en Alan Tudyk terugkeren als respectievelijk Cassian Andor en K2-SO. Oorspronkelijk stond de serie gepland voor release in 2021, maar gezien de huidige situatie met de COVID-19 pandemie is het onduidelijk of dat nog steeds haalbaar is. De serie zou op 1 juni beginnen met filmen, maar is tot nader order uitgesteld.

Lees verder

Cassian Andor

De Cassian Andor serie staat voor een uitdaging

Geplaatst

op

Door

Cassian Andor
Cassian Andor, bron startars.com

De Cassian Andor serie, die volgend jaar op Disney+ zou moeten verschijnen, staat voor een uitdaging. Vorige week bleek al dat corona een uitdaging vormde. De serie ligt wegens het virus namelijk stil. Echter, acteur Diego Luna (Cassian Andor) liet zich deze week uit over een heel andere uitdaging waar de serie nu voor staat.

“The thing I can tell you, and it’s a nice challenge and it’s a great way to approach a show, but what happens when you already know the ending? Then it becomes about the story. Everything is in how you tell the story and how many different layers you can find. This can’t be a show now where at the end we surprise you with like, ‘Oh no it wasn’t him!’ We’ve already seen the ending.

If you think about it, Rogue One started with the same task. The last scene of Rogue One is a scene we all know. It makes another part of your brain work [as a storyteller]. You can’t use the same formulas for storytelling you’ve known all your life with this because it’s very different. The big thing is now we start with a character that people already know what he’s capable of.”

Ondanks de uitdaging zou dit geen probleem moeten zijn. Star Wars staat er immers om nieuw materiaal te maken ‘terug in de tijd.’ Daarnaast is co-schrijver van Rogue One, Tony Gilroy, volgens de geruchten ook betrokken bij het maken van het plot voor enkele afleveringen van deze serie.

Hoewel de serie dus in 2021 op Disney+ had moeten verschijnen zijn die plannen voor nu onzeker. Het is namelijk onbekend wanneer de productie weer opgepakt kan worden. Met de huidige prognoses omtrent corona zou de serie mogelijk een behoorlijke vertraging op kunnen lopen.

 

Lees verder

Star Wars Awakens is not affiliated, associated, authorized, endorsed by, or in any way officially connected with STAR WARS, Lucasfilm Ltd., The Walt Disney Company, Disney Enterprises Inc., or any of its subsidiaries or its affiliates.