StarWars.com

Vier acteurs voegen zich bij cast Cassian Andor serie

Plotseling verscheen gisteravond het bericht op StarWars.com dat Genevieve O’Reilly en Denise Gough zich bij de cast van de live-action Cassian Andor serie hebben gevoegd, evenals twee acteurs waar al eerder geruchten over verschenen: Stellan Skarsgard en Kyle Soller.

Star Wars kenners zullen de toevoeging van O’Reilly in het bijzonder kunnen waarderen aangezien zij al eerder aan de franchise verbonden is geweest in de films Revenge of the Sith (2005) en Rogue One (2016) en de animatieserie Star Wars Rebels (voice-over). Hierin speelde zij Mon Mothma (oorspronkelijk gespeeld door Caroline Blakiston in Return of the Jedi), de mede-oprichter en leider van de Rebel Alliance.

Over de drie andere acteurs is het nog niet bekend in wat voor rol we hen zullen gaan zien. Denise Gough is voornamelijk bekend van Britse tv-series en gamers zullen haar kennen als de stem van Yennefer of Vengerberg in The Witcher 3: Wild Hunt. Skarsgard is onlangs genomineerd voor een Emmy vanwege zijn rol in de HBO serie Chernobyl, waar Soller vooral bekendstaat om zijn rol als Francis Poldark in de serie Poldark.

Nieuwe showrunner

Tot slot is voormalig showrunner Stephen Schiff vervangen door Tony Gilroy (co-schrijver van Rogue One), die de serie tevens zal regisseren. Schiff blijft wel aan het project verbonden als schrijver, evenals Dan Gilroy (Nightcrawler) en Beau Willimon (House of Cards). Het is nog niet bekend wanneer de serie daadwerkelijk op Disney+ zal verschijnen, al was de verwachting dat dit nog in 2021 zou gebeuren. Positief is in ieder geval dat het project zeker niet stilstaat en pre-productie nog steeds in volle gang is.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!