Cassian Andor

Showrunner van The Americans in beeld voor Cassian Andor live-action tv-serie

In een conference call met aandeelhouders kondigde Bob Iger recentelijk aan dat Rogue One ster Diego Luna terug in de rol van Cassian Andor kruipt voor zijn eigen live-action tv-serie, de tweede die Disney op Disney+ wil lanceren naast The Mandalorian.

Vandaag meldt Deadline dat Stephen Schiff, voornamelijk bekend als executive producer van The Americans, door Disney is benaderd om de Rogue One prequel-serie van adem te voorzien als showrunner en executive producer. The Americans kreeg wereldwijd lovende recensies en is door meerdere media in 2014 uitgeroepen als een van de beste tv-series van dat jaar. Inmiddels is de serie na zes seizoenen reeds tot zijn eind gekomen, waarbij alleen al de eindaflevering twee Primetime Emmy Awards in de wacht heeft gesleept.

Het ziet ernaar uit dat Disney hun eigen tv-series uiterst serieus neemt en niet bang is om bewezen namen bij andere projecten in te huren voor originele nieuwe series. Zo weten we ook al langer dat Benioff en Weiss aan hun eigen Star Wars filmserie zullen werken nadat ze hun werkzaamheden voor Game of Thrones – een van de meest populaire tv-series van dit moment – hebben afgerond.

Overigens is Schiff niet de enige die vanuit zijn werk voor The Americans de overstap heeft gemaakt naar een galaxy far, far away… Actrice Keri Russell speelde een van de hoofdrollen in die serie en is momenteel druk met filmen voor Episode IX.

De live-action tv-serie die Cassian Andor centraal stelt zal in 2019 in productie gaan en de avonturen volgen van Cassian in de beginjaren van de Rebel Alliance. Wanneer deze spy thriller op Disney+ te zien zal zijn is nog niet bekendgemaakt; in de tussentijd kunnen we ons alvast verheugen op Disney’s eerste live-action Star Wars tv-serie The Mandalorian, welke gepland staat voor eind 2019 (in de VS).

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!