Social Media
Star Wars aankondigingen Star Wars aankondigingen

Disney Plus

Brekend: veel nieuwe Star Wars aankondigingen

Lucasfilm onthult veel nieuwe Star Wars series en de eerstvolgende Star Wars bioscoopfilm

Geplaatst

op

Lucasfilm heeft vanavond bijzonder veel nieuwe aankondigingen gedaan omtrent toekomstige Star Wars producties, zowel op het gebied van series als films. Zet je schrap, dit wordt een lang nieuwsbericht!

Eerder op de avond gaf Disney al aan dat er de komende jaren maar liefst 10 nieuwe Star Wars series op Disney+ zullen verschijnen. Uiteraard zullen de reeds aangekondigde series Kenobi, Andor en The Bad Batch ook onder vallen. Verder werden er vooral veel nieuwe series aangekondigd; waaronder Star Wars: Ahsoka (met Rosario Dawson als Ahsoka Tano) en Star Wars: Rangers of the New Republic. Beide live-action series zullen worden gecreëerd door Jon Favreau en Dave Filoni. De heren zijn momenteel natuurlijk betrokken als de creatieve geesten achter The Mandalorian en deze nieuwe series zullen zich ook in hetzelfde tijdperk afspelen als The Mandalorian – van welke het derde seizoen voor december 2021 gepland staat.

Star Wars producties

Kathleen Kennedy kondigt Rangers of the New Republic en Ahsoka aan, nieuwe live-action series onder leiding van Jon Favreau en Dave Filoni.

De eerste Star Wars aankondigingen: Ahsoka en Rangers of the New Republic

Rosario Dawson, die onlangs haar debuut maakte als Ahsoka Tano in The Mandalorian, zal de hoofdrol spelen in deze gelimiteerde Ahsoka live-action serie. Over Rangers of the New Republic is nog maar weinig bekend. De serie zal op bepaalde momenten wel samenkomen met andere Star Wars series, waardoor men middels cross-overs naar een climax van een Star Wars verhaal kan toewerken.

Star Wars: Rogue Squadron – de eerstvolgende Star Wars bioscoopfilm

Daarnaast weten we nu ook definitief dat de aanstaande Star Wars film die we in de bioscoop gaan zien níet een film van Taika Waititi wordt: de titel heet Rogue Squadron en zal worden geregisseerd door Patty Jenkins (Wonder Woman franchise). Rogue Squadron introduceert een nieuwe generatie gevechtsschippiloten die hun strepen nog moeten bewijzen en hun leven wagen in een grensverleggende filmachtbaan. Jenkins geeft aan dat het een levensdroom van haar is om een film te maken over gevechtspiloten, vooral omdat haar vader ook een gevechtspiloot was en tijdens zijn werk om het leven kwam. Star Wars is daarnaast altijd een liefde voor haar geweest; ze is extreem trots dat ze de eerste vrouwelijke Star Wars filmregisseur mag zijn.

Patty Jenkins kondigde de film op haar Twitter-account aan met een mooie video:

Star Wars: Rogue Squadron verschijnt in december 2023 in de bioscoop. Wie de film gaat schrijven en welke acteurs hier een rol in gaan spelen is nog niet bekend.

Taika Waiti

Verder werkt zoals gezegd Taika Waititi nog steeds aan zijn Star Wars film, wat een frisse nieuwe kijk op Star Wars films belooft te worden volgens Kathleen Kennedy. Velen dachten dat 2023 het jaar was dat zijn film zou gaan verschijnen, naar nu blijkt is dat dus niet het geval. Het is daardoor aannemelijk dat deze film het tijdslot van december 2025 zal gaan innemen, maar met het veranderende filmlandschap gezien de ontwikkelingen na een bijzonder jaar als 2020 en het gegeven dat Disney de focus wil gaan verleggen naar hun eigen streamingdienst Disney+ is alles nog onzeker en zullen we de komende jaren nog maar moeten afwachten wanneer deze film écht zal verschijnen. Het is in ieder geval goed om te weten dat de film nog steeds in ontwikkeling is en dat Lucasfilm er vertrouwen in heeft.

Hayden Christensen keert terug als Darth Vader in Obi-Wan Kenobi

De serie omtrent Obi-Wan heeft nu zijn officiële titel te pakken: Obi-Wan Kenobi. Het grootste nieuws was echter toch wel dat niemand minder dan Hayden Christensen (Anakin Skywalker in Attack of the Clones en Revenge of the Sith) zal terugkeren om de rol van Darth Vader te vertolken in de ‘rematch of the century’, waarmee het duidelijk is dat Obi-Wan zijn voormalige pupil nog een keer zal confronteren. De serie speelt zich 10 jaar na Revenge of the Sith af en wordt geregisseerd door Deborah Chow, die dit eerder ook al deed voor Chapter 3 en Chapter 7 van The Mandalorian.

Christensen zelf is verheugd om na 16 jaar terug te keren en opnieuw met Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) te mogen werken. Wanneer Obi-Wan Kenobi zal verschijnen is nog niet bekend. Er werden wel enkele (pre-productie?) beelden vertoond van de serie, maar helaas zijn deze niet openbaar.

Andor

Zoals bekend is er momenteel een serie in ontwikkeling omtrent Cassian Andor (Diego Luna), een agent binnen de Rebellion in de film Rogue One (2016). Inmiddels weten we dat de serie definitief Andor zal heten. Andor wordt beschreven als een spannende spy thriller met een grote cast waarin o.a. Stellan Skarsgard, Adria Arjona, Fiona Shaw, Denise Gough, Kyle Soller en Genevieve O’Reilly (als Mon Mothma) te zien zullen zijn.

De serie zal 12 afleveringen krijgen en meer dan 200 genaamde personages zullen in de serie voorkomen. Hoewel de opnames enkele weken geleden van start zijn gegaan, zullen we nog minimaal een heel kalenderjaar op Andor moeten wachten: de serie zal in 2022 op Disney+ verschijnen. Tony Gilroy, de man die ook Rogue One heeft helpen afronden, is de bedenker van het verhaal van Andor.

The Acolyte, Lando, Star Wars: Visions en A Droid Story

We wisten dat Leslye Headland aan een Star Wars serie werkte, alleen hadden we nog geen idee waar dat over ging. Naar nu blijkt werkt ze aan de serie The Acolyte, een mystery-thriller. Het wordt de eerste serie die zich in het tijdperk van de High Republic zal gaan afspelen. Opvallend is dat de serie zich aan het eind van dit tijdperk zal afspelen: is Lucasfilm opnieuw van plan om het einde van een tijdperk eerst te laten zien voordat ze verder terug in de tijd gaan, zoals George Lucas ooit met de Star Wars saga deed? Wanneer de serie zal verschijnen en wie hier verder bij betrokken zal zijn is nog niet bekend, wij verwachten dat het nog wel een tijdje zal duren voordat The Acolyte te zien zal zijn.

Verder zal er een kortlopende serie verschijnen omtrent Lando Calrissian, getiteld Lando. Of dit een animatieserie of live-action wordt is niet duidelijk, wel weten we dat Justin Simien (Dear White People) verantwoordelijk zal zijn voor de creatieve input. Vooralsnog dus geen nieuws over een mogelijke terugkeer van Donald Glover (Solo) als Lando Calrissian!

Star Wars: Visions wordt een serie van korte animatiefilms in de stijl van Japanse anime die de reeds bekende Star Wars verhalen in een nieuw jasje hervertellen. In 2021 te zien op Disney+.

In de geanimeerde avonturenfilm A Droid Story beleven C-3PO en R2-D2 samen een avontuur waarin ze een nieuwe Star Wars held zullen ontdekken. Ook over deze productie is nog maar weinig bekend, al lijkt het aannemelijk dat Anthony Daniels al is gevraagd om opnieuw de stem van 3PO in te spreken. Aangezien hij nog niet bij de aankondiging is genoemd houden we wat dit betreft een kleine slag om de arm.

The Bad Batch

Waar we ons wel op korte termijn op kunnen verheugen zijn de stoere troopers genaamd The Bad Batch; deze serie verschijnt binnenkort op Disney+. Lucasfilm deelde vanavond onderstaande trailer, waarin we zien dat de visuele kwaliteit van de serie de hoge standaard die is ingezet met het laatste seizoen van The Clone Wars vrolijk doorzet. Het is nog niet duidelijk wanneer de serie precies verschijnt, maar gezien de bewoording in de tweet verwachten we dat dit in de lente van 2021 zal zijn.

En zo krijgen we op één avond ineens superveel nieuwe Star Wars aankondigingen! Waar kijken jullie het meest naar uit?

Oprichter en hoofdredacteur van Star Wars Awakens. Schoolpsycholoog die tegenwoordig vooral voor de klas staat. Gamer. Heeft nog teveel X-Wing 1.0 schepen. Houdt van pesto.

Lees verder
Advertentie
2 Comments

2 Comments

 1. Paul

  13 december 2020 at 19:50

  Ik had eigenlijk ook de aankondiging verwacht van een Boba Fett serie. Mijn voorkeur gaat ook uit naar Han Solo i.p.v. Lando. Niet dat we iets te klagen hebben!

 2. Ramon

  18 december 2020 at 20:53

  Be careful what you wish for… 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The Clone Wars

Nieuwe trailer en informatie voor The Bad Batch onthuld

Een nieuwe trailer, poster én een extra lange aflevering!

Geplaatst

op

Door

The Clone Wars zijn voorbij, maar het verhaal gaat verder! Negen maanden geleden werd bekend dat er een nieuwe animatieserie zou gaan komen die de avonturen door lieten gaan. De serie gaat nu bijna van start!

Op 5 mei zal Disney+ de eerste aflevering van The Bad Batch lanceren. Na hun introductie in het laatste seizoen van The Clone Wars stapt Clone Force 99, the Bad Batch, binnenkort volledig in de spotlight. De serie zal zich focussen op de gebeurtenissen die na de Clone Wars afspelen. Vandaag heeft Lucasfilm een nieuwe trailer online gezet, inclusief een nieuwe poster. De eerste aflevering met Hunter, Echo, Tech, Wrecker en Crosshair zal daarnaast ook 70 minuten duren. De trailer zie je hier beneden.

Kijk jij uit naar The Bad Batch?

Lees verder

Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi cast onthuld

Geplaatst

op

Door

Lucasfilm heeft vandaag op StarWars.com de cast van de Obi-Wan Kenobi Disney+ serie bekend gemaakt.

Star Wars: Obi-Wan Kenobi, geregisseerd door Deborah Chow (The Mandalorian), speelt zich 10 jaar na Revenge of the Sith af en draait om de Jedi Master waar de serie zijn titel aan dankt. De opnames gaan volgende maand van start en de cast zal onder andere bestaan uit Ewan McGregor en Hayden Christensen die hun rollen als Obi-Wan en Darth Vader weer oppakken. Ook zullen Joel Edgerton en Bonnie Piesse hun rollen als Owen en Beru Lars weer gaan vertolken.

Nieuwkomers zijn Moses Ingram (The Queen’s Gambit, The Tragedy of Macbeth), Kumail Nanjiani (Silicon Valley, The Big Sick), Indira Varma (Game of Thrones, Carnival Row), Rupert Friend (Homeland, Hitman: Agent 47), O’Shea Jackson Jr (Godzilla II: King of the Monsters, Straight Outta Compton), Sung Kan (Power, Fast & Furious), Simone Kessel (Wonderland, The Crossing) en Benny Safdie (Good Time, Pieces of a Woman).

Executive producers voor de show zijn Kathleen Kennedy, Michelle Rejwan, Deborah Chow, Ewan McGregor en (tevens schrijver) Joby Harold. Carmen Cuba is de casting director.

Obi-Wan Kenobi zal exclusief op Disney+ te zien zijn, al is een datum nog niet bekend.

Obi-Wan Kenobi Cast

Obi-Wan Kenobi Cast – ©Lucasfilm

Lees verder

Disney Plus

Ewoks, Boba Fett en Clone Wars komen naar Disney+

Geplaatst

op

Door

Disney voegt volgende maand nieuwe Star Wars series toe aan Disney+, in aanloop naar de release van The Bad Batch in mei.

In een persbericht naar Amerikaanse media heeft Disney bevestigd de volgende Star Wars series en films toe te voegen vanaf 2 april. Hoewel het aannemelijk is dat deze ook op de Nederlandse en Belgische Disney+ zullen verschijnen, is dit nog niet officieel bevestigd.

 • Caravan of Courage (1984)
 • Ewoks: The Battle for Endor (1985)
 • Star Wars: Clone Wars – Volume I
 • Star Wars: Clone Wars – Volume II
 • Star Wars: Ewoks (S1)
 • Star Wars: Ewoks (S2)
 • The Story of the Faithful Wookiee

Het lijstje bestaat uit enkele bekende en wat minder bekende namen, maar Star Wars puristen zullen tevreden zijn dat er met deze toevoegingen een grote stap is gezet om het Star Wars gedeelte binnen Disney+ zo compleet mogelijk te maken. Naast de twee Ewoks televisiefilms verschijnen ook de Clone Wars en Ewoks tekenfilmseries.

Een verrassende nieuwkomer op de streamingdienst is The Story of the Faithful Wookiee, wat een bekend fragment uit de originele Holiday Special (1978) is. In dit tekenfilmsegment werd Boba Fett voor het eerst geïntroduceerd. Het is opvallend dat dit fragment wel op Disney+ verschijnt, maar de oorspronkelijke Holiday Special niet.

Naar verwachting zullen deze nieuwe films en series vanaf 2 april op Disney+ te zien zijn, met name de Ewoks films zijn een tip om gelijk even te kijken aangezien deze op zondagavond 4 april in de Star Wars Podcast zullen worden behandeld.

Lees verder

Obi-Wan Kenobi

Indira Varma gecast voor Obi-Wan Kenobi, rol nog onbekend

Geplaatst

op

Door

indira varma

Indira Varma, onder meer bekend van Game of Thrones, Carnival Row en For Life, is gecast voor de Disney+-serie Obi-Wan Kenobi. Dat schrijft Variety maandagavond. Het is nog onbekend wie Varma zal gaan spelen.

(meer…)

Lees verder

Star Wars Awakens is not affiliated, associated, authorized, endorsed by, or in any way officially connected with STAR WARS, Lucasfilm Ltd., The Walt Disney Company, Disney Enterprises Inc., or any of its subsidiaries or its affiliates.