Social Media
Star Wars aankondigingen Star Wars aankondigingen

Disney Plus

Brekend: veel nieuwe Star Wars aankondigingen

Lucasfilm onthult veel nieuwe Star Wars series en de eerstvolgende Star Wars bioscoopfilm

Geplaatst

op

Lucasfilm heeft vanavond bijzonder veel nieuwe aankondigingen gedaan omtrent toekomstige Star Wars producties, zowel op het gebied van series als films. Zet je schrap, dit wordt een lang nieuwsbericht!

Eerder op de avond gaf Disney al aan dat er de komende jaren maar liefst 10 nieuwe Star Wars series op Disney+ zullen verschijnen. Uiteraard zullen de reeds aangekondigde series Kenobi, Andor en The Bad Batch ook onder vallen. Verder werden er vooral veel nieuwe series aangekondigd; waaronder Star Wars: Ahsoka (met Rosario Dawson als Ahsoka Tano) en Star Wars: Rangers of the New Republic. Beide live-action series zullen worden gecreëerd door Jon Favreau en Dave Filoni. De heren zijn momenteel natuurlijk betrokken als de creatieve geesten achter The Mandalorian en deze nieuwe series zullen zich ook in hetzelfde tijdperk afspelen als The Mandalorian – van welke het derde seizoen voor december 2021 gepland staat.

Star Wars producties

Kathleen Kennedy kondigt Rangers of the New Republic en Ahsoka aan, nieuwe live-action series onder leiding van Jon Favreau en Dave Filoni.

De eerste Star Wars aankondigingen: Ahsoka en Rangers of the New Republic

Rosario Dawson, die onlangs haar debuut maakte als Ahsoka Tano in The Mandalorian, zal de hoofdrol spelen in deze gelimiteerde Ahsoka live-action serie. Over Rangers of the New Republic is nog maar weinig bekend. De serie zal op bepaalde momenten wel samenkomen met andere Star Wars series, waardoor men middels cross-overs naar een climax van een Star Wars verhaal kan toewerken.

Star Wars: Rogue Squadron – de eerstvolgende Star Wars bioscoopfilm

Daarnaast weten we nu ook definitief dat de aanstaande Star Wars film die we in de bioscoop gaan zien níet een film van Taika Waititi wordt: de titel heet Rogue Squadron en zal worden geregisseerd door Patty Jenkins (Wonder Woman franchise). Rogue Squadron introduceert een nieuwe generatie gevechtsschippiloten die hun strepen nog moeten bewijzen en hun leven wagen in een grensverleggende filmachtbaan. Jenkins geeft aan dat het een levensdroom van haar is om een film te maken over gevechtspiloten, vooral omdat haar vader ook een gevechtspiloot was en tijdens zijn werk om het leven kwam. Star Wars is daarnaast altijd een liefde voor haar geweest; ze is extreem trots dat ze de eerste vrouwelijke Star Wars filmregisseur mag zijn.

Patty Jenkins kondigde de film op haar Twitter-account aan met een mooie video:

Star Wars: Rogue Squadron verschijnt in december 2023 in de bioscoop. Wie de film gaat schrijven en welke acteurs hier een rol in gaan spelen is nog niet bekend.

Taika Waiti

Verder werkt zoals gezegd Taika Waititi nog steeds aan zijn Star Wars film, wat een frisse nieuwe kijk op Star Wars films belooft te worden volgens Kathleen Kennedy. Velen dachten dat 2023 het jaar was dat zijn film zou gaan verschijnen, naar nu blijkt is dat dus niet het geval. Het is daardoor aannemelijk dat deze film het tijdslot van december 2025 zal gaan innemen, maar met het veranderende filmlandschap gezien de ontwikkelingen na een bijzonder jaar als 2020 en het gegeven dat Disney de focus wil gaan verleggen naar hun eigen streamingdienst Disney+ is alles nog onzeker en zullen we de komende jaren nog maar moeten afwachten wanneer deze film écht zal verschijnen. Het is in ieder geval goed om te weten dat de film nog steeds in ontwikkeling is en dat Lucasfilm er vertrouwen in heeft.

Hayden Christensen keert terug als Darth Vader in Obi-Wan Kenobi

De serie omtrent Obi-Wan heeft nu zijn officiële titel te pakken: Obi-Wan Kenobi. Het grootste nieuws was echter toch wel dat niemand minder dan Hayden Christensen (Anakin Skywalker in Attack of the Clones en Revenge of the Sith) zal terugkeren om de rol van Darth Vader te vertolken in de ‘rematch of the century’, waarmee het duidelijk is dat Obi-Wan zijn voormalige pupil nog een keer zal confronteren. De serie speelt zich 10 jaar na Revenge of the Sith af en wordt geregisseerd door Deborah Chow, die dit eerder ook al deed voor Chapter 3 en Chapter 7 van The Mandalorian.

Christensen zelf is verheugd om na 16 jaar terug te keren en opnieuw met Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) te mogen werken. Wanneer Obi-Wan Kenobi zal verschijnen is nog niet bekend. Er werden wel enkele (pre-productie?) beelden vertoond van de serie, maar helaas zijn deze niet openbaar.

Andor

Zoals bekend is er momenteel een serie in ontwikkeling omtrent Cassian Andor (Diego Luna), een agent binnen de Rebellion in de film Rogue One (2016). Inmiddels weten we dat de serie definitief Andor zal heten. Andor wordt beschreven als een spannende spy thriller met een grote cast waarin o.a. Stellan Skarsgard, Adria Arjona, Fiona Shaw, Denise Gough, Kyle Soller en Genevieve O’Reilly (als Mon Mothma) te zien zullen zijn.

De serie zal 12 afleveringen krijgen en meer dan 200 genaamde personages zullen in de serie voorkomen. Hoewel de opnames enkele weken geleden van start zijn gegaan, zullen we nog minimaal een heel kalenderjaar op Andor moeten wachten: de serie zal in 2022 op Disney+ verschijnen. Tony Gilroy, de man die ook Rogue One heeft helpen afronden, is de bedenker van het verhaal van Andor.

The Acolyte, Lando, Star Wars: Visions en A Droid Story

We wisten dat Leslye Headland aan een Star Wars serie werkte, alleen hadden we nog geen idee waar dat over ging. Naar nu blijkt werkt ze aan de serie The Acolyte, een mystery-thriller. Het wordt de eerste serie die zich in het tijdperk van de High Republic zal gaan afspelen. Opvallend is dat de serie zich aan het eind van dit tijdperk zal afspelen: is Lucasfilm opnieuw van plan om het einde van een tijdperk eerst te laten zien voordat ze verder terug in de tijd gaan, zoals George Lucas ooit met de Star Wars saga deed? Wanneer de serie zal verschijnen en wie hier verder bij betrokken zal zijn is nog niet bekend, wij verwachten dat het nog wel een tijdje zal duren voordat The Acolyte te zien zal zijn.

Verder zal er een kortlopende serie verschijnen omtrent Lando Calrissian, getiteld Lando. Of dit een animatieserie of live-action wordt is niet duidelijk, wel weten we dat Justin Simien (Dear White People) verantwoordelijk zal zijn voor de creatieve input. Vooralsnog dus geen nieuws over een mogelijke terugkeer van Donald Glover (Solo) als Lando Calrissian!

Star Wars: Visions wordt een serie van korte animatiefilms in de stijl van Japanse anime die de reeds bekende Star Wars verhalen in een nieuw jasje hervertellen. In 2021 te zien op Disney+.

In de geanimeerde avonturenfilm A Droid Story beleven C-3PO en R2-D2 samen een avontuur waarin ze een nieuwe Star Wars held zullen ontdekken. Ook over deze productie is nog maar weinig bekend, al lijkt het aannemelijk dat Anthony Daniels al is gevraagd om opnieuw de stem van 3PO in te spreken. Aangezien hij nog niet bij de aankondiging is genoemd houden we wat dit betreft een kleine slag om de arm.

The Bad Batch

Waar we ons wel op korte termijn op kunnen verheugen zijn de stoere troopers genaamd The Bad Batch; deze serie verschijnt binnenkort op Disney+. Lucasfilm deelde vanavond onderstaande trailer, waarin we zien dat de visuele kwaliteit van de serie de hoge standaard die is ingezet met het laatste seizoen van The Clone Wars vrolijk doorzet. Het is nog niet duidelijk wanneer de serie precies verschijnt, maar gezien de bewoording in de tweet verwachten we dat dit in de lente van 2021 zal zijn.

En zo krijgen we op één avond ineens superveel nieuwe Star Wars aankondigingen! Waar kijken jullie het meest naar uit?

Oprichter en hoofdredacteur van Star Wars Awakens. Schoolpsycholoog die tegenwoordig vooral voor de klas staat. Gamer. Heeft nog teveel X-Wing 1.0 schepen. Houdt van pesto.

Lees verder
Advertentie
2 Comments

2 Comments

 1. Paul

  13 december 2020 at 19:50

  Ik had eigenlijk ook de aankondiging verwacht van een Boba Fett serie. Mijn voorkeur gaat ook uit naar Han Solo i.p.v. Lando. Niet dat we iets te klagen hebben!

 2. Ramon

  18 december 2020 at 20:53

  Be careful what you wish for… 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Artikelen

The Bad Batch: “Infested”

Geplaatst

op

Door

Infested

Vandaag verscheen de dertiende aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “Infested” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

Na twee afleveringen op Ryloth waarin we de in Star Wars Rebels bekend geworden Hera Syndulla in haar jeugdjaren voorbij zagen komen, komt Clone Force 99 in deze nieuwste aflevering weer bij oud bekende Cid terecht en kunnen we m.i. terecht spreken van een ouderwetse “filler”.

Gezien de manier waarop de vorige aflevering eindigde (met Crosshair die beloofde zijn voormalige broeders na te jagen) een opvallende keuze. Crosshair was overigens nergens te bekennen vandaag, was het wellicht beter geweest om deze aflevering eerder in het seizoen te plaatsen? Ik denk persoonlijk van wel, want het tempo is nu weer erg gestagneerd en dat is zonde.

Infested

Cid en de Bad Batch confronteren de Pykes en voelen zich geïntimideerd.

“Infested” biedt enkel schijnspanning en is prima over te slaan

Ik heb er geeneens zin in om veel woorden aan deze aflevering vuil te maken. Daar is het veel te lekker weer voor. Ik heb tijdens het kijken van “Infested” vaak op mijn telefoon gezeten en me behoorlijk verveeld. Het was leuk om de Pykes even voorbij te zien komen, maar veel meer dan een uit de kluiten gewassen cameorol vervullen deden ze niet.

Infested

De Pykes keren terug en lijken dreigender dan ooit.

De scène in de grotten, die me ergens aan Harry Potter in Goudgrijp deed denken, wekte tevergeefs de impressie dat Omega en haar vrienden nog enigszins in gevaar waren – maar in deze fase van het seizoen is deze vorm van schijnspanning niet meer gepast. De hele aflevering komt op gang nadat de Bad Batch besluit om Cid, die uit haar eigen etablissement is gezet, te helpen. En aan het eind van de aflevering is ze geholpen en druipen de Pykes – die er weliswaar intimiderender dan ooit uit zagen – af. Veel meer hoef je echt niet te weten over deze aflevering.

Met nog maar drie afleveringen te gaan zou de trein van The Bad Batch nu toch wel meer op stoom mogen zijn dan we deze week hebben gezien.

Lees verder

Artikelen

The Bad Batch: “Rescue on Ryloth”

Geplaatst

op

Door

Rescue on Ryloth

Gisteren verscheen de twaalfde aflevering van Star Wars: The Bad Batch genaamd “Rescue on Ryloth” op Disney+. In deze serie artikelen laat ik je weten hoe ik de serie beleef. Laat ons vooral ook weten wat jij ervan vond!

Na de aflevering van vorige week, waarin we voor het eerst een jonge Hera Syndulla te zien kregen en de leden van de Bad Batch een bijrol kregen in hun eigen show, neemt de groep nu weer de regie in handen – al zij het met gezonde tegenzin.

(Vrienden in) nood breekt wetten in Rescue on Ryloth

Zoals in de laatste podcast-aflevering al gezegd werd verwachtten we dat de Bad Batch op een of andere manier zou worden teruggeroepen om Hera’s ouders te redden na de gevangenneming van vorige week. Verder was ik ook blij te zien dat Lucasfilm klaarblijkelijk niet was vergeten dat Senator Taa in het canon-boek Lords of the Sith (welke zich enkele jaren na deze serie afspeelt) nog leeft, ondanks het feit dat hij vorige week door zijn hoofd werd geschoten. Admiral Rampart vertelt vroeg in deze aflevering dat Taa een volledig herstel tegemoet kan zien, iets wat we niet hadden verwacht na de scène waarin hij werd neergeschoten. Ik vraag me dan ook af of Taa bij zichzelf niet kan bedenken dat hij door de Imperials werd beschoten in plaats van Syndulla en zijn mannen, maar ze zullen het wel goedpraten door hem geheugenverlies naar aanleiding van het hersentrauma toe te schrijven.

Hera zoekt contact met Omega, die blijkbaar de comm channel van de Bad Batch weggeeft aan personen die ze graag mag – wat Hunter niet zint. Ondertussen blijft Captain Howzer twijfels hebben over de motivatie en intentie van de Imperials, maar is hij niet in staat om daar echt iets tegen te doen tot later in de aflevering. Er was de afgelopen week veel discussie in de fandom over de vraag of de inhibitor chip van Howzer niet goed functioneerde of dat zijn twijfel voortkwam uit zijn persoonlijkheid en/of zijn vriendschap met de familie Syndulla.

Rescue on Ryloth

Eleni en Cham Syndulla worden deze aflevering bevrijd door de Bad Batch, hun dochter Hera en Chopper.

De naïviteit van de Bad Batch is nog steeds een terugkerend dingetje waar ik me lichtelijk over begin te verbazen, zeker na alles wat ze al hebben meegemaakt. Ze zijn nog steeds geschokt dat de Empire een planeet met burgers zou behandelen zoals de Republic een separatistische planeet zou behandelen. Ik vind de eenzijdige benadering van soldaten niet per se erg, omdat het past bij de personages. Bovendien zouden kijkers moeten weten dat de Batch hier niet helemaal gelijk heeft. Hunter vindt het werk immers te zwaar en weigert de burgers te helpen, zelfs als Hera hem het dubbele wil betalen. Pas wanneer Omega haar zin probeert door te drijven raakt de Batch erbij betrokken.

Howzer volgt zijn gevoel

Er is ook tijd om een ​​beetje dynamiek te ontwikkelen tussen Howzer en Crosshair, in wie Rampart langzaam steeds meer vertrouwen begint te verliezen omdat zijn methoden niet effectief zijn geweest. Dat was ook een mooie herinnering aan wat er op het spel staat vanuit het perspectief van de clones. Crosshair is immers het bewijs van de Kaminoans dat investeren in clones het geld van de Empire waard is.

Rescue on Ryloth

Captain Howzer, een van de weinige clones die zijn moreel kompas nog niet is kwijtgeraakt en uiteindelijk zelfs daad bij het woord voegt.

De nauwe band tussen Captain Howzer en de Syndullas laat zien dat hij een moreel kompas heeft, eentje die in staat is om zijn inhibitor chip te onderdrukken. De ruzie tussen Howzer – die de dreiging van een aanstaande opstand gebruikt om zijn eigen voorlopige morele bezwaren te onderbouwen – en Rampart, die gelooft dat “vrede een prijs heeft. ” Ik vind het jammer dat de aflevering niet probeert in te gaan op de vraag of Howzer’s keuze om op basis van zijn twijfels zich tegen zijn leidinggevende uit te spreken uit het hart komt of iets te maken heeft met zijn inhibitor chip. Wat is sterker, het hoofd of het hart? En wat betekent dit voor Crosshair, die nu op jacht gaat naar zijn voormalige broeders in de Clone Fore 99?

De laatste 10 minuten van de aflevering bevatten een behoorlijke reeks actiescènes in een typische Star Wars-finale. De spanning rond de poging van Howzer om andere clones over te halen om op te staan voor gerechtigheid en natuurlijk Hera’s eerste vlucht waren de hoogtepunten van deze aflevering. Oh en grappig genoeg kwam er weer een inmiddels (voor de mensen die de podcast luisteren) bekende quote voorbij, een moment dat ik zondag in de uitzending zeker zal aanhalen – als Marc dat niet al doet.

Conclusie

Al met al vond ik deze aflevering oké als tussendoortje, maar deed het me niet bijzonder veel. Ik vind het jammer dat de Star Wars series die we op Disney+ hebben gehad (The Mandalorian en nu The Bad Batch) zo zwaar leunen op cameo’s uit andere films/series om bepaalde emoties bij fans op te roepen. De vraag naar een verhaal dat andere verhalen verbindt en reeds gevestigde characters in een nieuw daglicht laat zien is natuurlijk aanwezig, maar het lijkt nu wel steeds een makkelijk trucje te worden om op deze wijze de Star Wars fans aan te spreken. Ik hoop van harte dat de laatste afleveringen van dit seizoen iets meer gaan doen dan het bieden van fan-service, maar zoals Bas zegt: “In Filoni we trust!”.

Waar denken jullie dat het verhaal heengaat en wat vond je van deze aflevering? Laat het weten in onze Star Wars chatroom!

Lees verder

The Mandalorian

The Mandalorian ontvangt 24 Emmy nominaties en een extra Disney Gallery aflevering

Geplaatst

op

Door

Voor het tweede jaar op rij ontvangt The Mandalorian een groot aantal Emmy nominaties, dit keer maar liefst 24! En eind augustus krijgen we een gloednieuwe aflevering van Disney Gallery die laat zien hoe de tweede seizoensfinale tot stand is gekomen.

De reeks nominaties omvat o.a. die voor beste drama-serie, beste sound-editing (welke vorig jaar nog werd gewonnen) en beste casting. De volledige lijst nominaties (van vorig jaar én dit jaar) kun je hier vinden. Vorig jaar werden zeven van de vijftien nominaties verzilverd en op 19 september zullen we weten hoeveel van de 24 nieuwe nominaties daadwerkelijk in een Emmy Award zullen transformeren.

Van Emmy naar Disney Gallery: een extra aflevering

Verder worden we op 25 augustus getrakteerd op een extra aflevering van Disney Gallery. Eerder dit jaar verscheen de eenmalige special op Disney+ om ons een kijkje achter de schermen van het tweede seizoen van The Mandalorian te bieden.

Het viel fans op dat daarin niets te zien was over de epische laatste scène waarin Luke Skywalker verscheen. Dit was toen waarschijnlijk zo gedaan om ervoor te zorgen dat zo weinig mogelijk mensen van het productieteam hier iets vanaf wisten (zelfs de acteurs op de set wisten niet dat Luke Skywalker voor hen stond!), immers zou het team dat de Disney Gallery special in elkaar zet dan ook hebben gezien wie de mysterieuze Jedi aan het eind van het seizoen was. Nu is daar dan toch het moment aangekomen dat we een blik achter de schermen kunnen werpen naar de totstandkoming en uitvoering van waarschijnlijk het grootste Star Wars moment van het afgelopen jaar.

Ik vond het persoonlijk al een teleurstelling dat we dit jaar slechts een special van een uur kregen, waar we vorig jaar nog acht losse afleveringen van Disney Gallery hadden. Dat hierin vervolgens ook niets te zien was over de bijzondere cameo van Mark Hamill was natuurlijk zonde. Ik ben blij dat we later deze zomer alsnog de Disney Gallery krijgen die we allemaal graag willen zien!

Vind je het terecht dat The Mandalorian 24 Emmy nominaties heeft ontvangen en hoe denk jij over de aankomende Disney Gallery special? Laat het ons weten op StarWarsLowlands.nl!

Lees verder

Disney Plus

Star Wars: Visions onthuld en verschijnt in september

Geplaatst

op

Door

Star Wars: Visions, een reeks anime-shorts van ‘s werelds grootste anime-makers, is vannacht tijdens een speciale livestream uit de doeken gedaan en verschijnt in ieder geval in de VS vanaf 22 september op Disney+. De verwachting is dat Visions vanaf die dag ook in Nederland en België te zien zal zijn, al is dat nog niet officieel bevestigd.

Star Wars: Visions werd al in december aangekondigd tijdens de Disney Investor Day, waarbij destijds weinig details werden bekendgemaakt.

StarWars.com leert ons dat de verhalen die in deze negen verschillende shorts verteld worden niet canon zijn en daarmee dus geen deel uitmaken van de Star Wars saga als geheel. Lucasfilm wilde de makers volledige vrijheid geven om met zowel zelfbedachte als gevestigde personages aan de slag te gaan. De zeven studio’s zullen de volgende negen shorts uitbrengen:

 • Kamikaze Douga – The Duel
 • Geno Studio (Twin Engine) – Lop and Ochō
 • Studio Colorido (Twin Engine)  Tatooine Rhapsody
 • Trigger  The Twins
 • Trigger  The Elder
 • Kinema Citrus  The Village Bride
 • Science Saru – Akakiri
 • Science Saru – T0-B1
 • Production IG  The Ninth Jedi

Elke short zal een eigen karakteristiek uiterlijk krijgen en de visuele stijl zal dus verschillen van de andere shorts. Hierdoor komen de talenten van de tekenaars van de verschillende studio’s het best tot uiting. Star Wars en anime is volgens Lucasfilm een combinatie die al langere tijd in de lucht hing en iets wat ze al heel lang heel graag wilden doen. Dat de makers achter de anime-shorts zelf ook nog eens Star Wars fan zijn is een mooie bijkomstigheid, dit was immers geen harde eis.

Voor meer informatie omtrent Star Wars: Visions verwijzen we je naar StarWars.com. Star Wars: Visions zal vanaf 22 september op Disney+ verschijnen, waarbij wij erop rekenen dat het om wekelijkse releases zal gaan (maar dit is nog niet bevestigd).

Lees verder

Star Wars Awakens is not affiliated, associated, authorized, endorsed by, or in any way officially connected with STAR WARS, Lucasfilm Ltd., The Walt Disney Company, Disney Enterprises Inc., or any of its subsidiaries or its affiliates.