Social Media
Star Wars aankondigingen Star Wars aankondigingen

Disney Plus

Brekend: veel nieuwe Star Wars aankondigingen

Lucasfilm onthult veel nieuwe Star Wars series en de eerstvolgende Star Wars bioscoopfilm

Geplaatst

op

Lucasfilm heeft vanavond bijzonder veel nieuwe aankondigingen gedaan omtrent toekomstige Star Wars producties, zowel op het gebied van series als films. Zet je schrap, dit wordt een lang nieuwsbericht!

Eerder op de avond gaf Disney al aan dat er de komende jaren maar liefst 10 nieuwe Star Wars series op Disney+ zullen verschijnen. Uiteraard zullen de reeds aangekondigde series Kenobi, Andor en The Bad Batch ook onder vallen. Verder werden er vooral veel nieuwe series aangekondigd; waaronder Star Wars: Ahsoka (met Rosario Dawson als Ahsoka Tano) en Star Wars: Rangers of the New Republic. Beide live-action series zullen worden gecreëerd door Jon Favreau en Dave Filoni. De heren zijn momenteel natuurlijk betrokken als de creatieve geesten achter The Mandalorian en deze nieuwe series zullen zich ook in hetzelfde tijdperk afspelen als The Mandalorian – van welke het derde seizoen voor december 2021 gepland staat.

Star Wars producties

Kathleen Kennedy kondigt Rangers of the New Republic en Ahsoka aan, nieuwe live-action series onder leiding van Jon Favreau en Dave Filoni.

De eerste Star Wars aankondigingen: Ahsoka en Rangers of the New Republic

Rosario Dawson, die onlangs haar debuut maakte als Ahsoka Tano in The Mandalorian, zal de hoofdrol spelen in deze gelimiteerde Ahsoka live-action serie. Over Rangers of the New Republic is nog maar weinig bekend. De serie zal op bepaalde momenten wel samenkomen met andere Star Wars series, waardoor men middels cross-overs naar een climax van een Star Wars verhaal kan toewerken.

Star Wars: Rogue Squadron – de eerstvolgende Star Wars bioscoopfilm

Daarnaast weten we nu ook definitief dat de aanstaande Star Wars film die we in de bioscoop gaan zien níet een film van Taika Waititi wordt: de titel heet Rogue Squadron en zal worden geregisseerd door Patty Jenkins (Wonder Woman franchise). Rogue Squadron introduceert een nieuwe generatie gevechtsschippiloten die hun strepen nog moeten bewijzen en hun leven wagen in een grensverleggende filmachtbaan. Jenkins geeft aan dat het een levensdroom van haar is om een film te maken over gevechtspiloten, vooral omdat haar vader ook een gevechtspiloot was en tijdens zijn werk om het leven kwam. Star Wars is daarnaast altijd een liefde voor haar geweest; ze is extreem trots dat ze de eerste vrouwelijke Star Wars filmregisseur mag zijn.

Patty Jenkins kondigde de film op haar Twitter-account aan met een mooie video:

Star Wars: Rogue Squadron verschijnt in december 2023 in de bioscoop. Wie de film gaat schrijven en welke acteurs hier een rol in gaan spelen is nog niet bekend.

Taika Waiti

Verder werkt zoals gezegd Taika Waititi nog steeds aan zijn Star Wars film, wat een frisse nieuwe kijk op Star Wars films belooft te worden volgens Kathleen Kennedy. Velen dachten dat 2023 het jaar was dat zijn film zou gaan verschijnen, naar nu blijkt is dat dus niet het geval. Het is daardoor aannemelijk dat deze film het tijdslot van december 2025 zal gaan innemen, maar met het veranderende filmlandschap gezien de ontwikkelingen na een bijzonder jaar als 2020 en het gegeven dat Disney de focus wil gaan verleggen naar hun eigen streamingdienst Disney+ is alles nog onzeker en zullen we de komende jaren nog maar moeten afwachten wanneer deze film écht zal verschijnen. Het is in ieder geval goed om te weten dat de film nog steeds in ontwikkeling is en dat Lucasfilm er vertrouwen in heeft.

Hayden Christensen keert terug als Darth Vader in Obi-Wan Kenobi

De serie omtrent Obi-Wan heeft nu zijn officiële titel te pakken: Obi-Wan Kenobi. Het grootste nieuws was echter toch wel dat niemand minder dan Hayden Christensen (Anakin Skywalker in Attack of the Clones en Revenge of the Sith) zal terugkeren om de rol van Darth Vader te vertolken in de ‘rematch of the century’, waarmee het duidelijk is dat Obi-Wan zijn voormalige pupil nog een keer zal confronteren. De serie speelt zich 10 jaar na Revenge of the Sith af en wordt geregisseerd door Deborah Chow, die dit eerder ook al deed voor Chapter 3 en Chapter 7 van The Mandalorian.

Christensen zelf is verheugd om na 16 jaar terug te keren en opnieuw met Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) te mogen werken. Wanneer Obi-Wan Kenobi zal verschijnen is nog niet bekend. Er werden wel enkele (pre-productie?) beelden vertoond van de serie, maar helaas zijn deze niet openbaar.

Andor

Zoals bekend is er momenteel een serie in ontwikkeling omtrent Cassian Andor (Diego Luna), een agent binnen de Rebellion in de film Rogue One (2016). Inmiddels weten we dat de serie definitief Andor zal heten. Andor wordt beschreven als een spannende spy thriller met een grote cast waarin o.a. Stellan Skarsgard, Adria Arjona, Fiona Shaw, Denise Gough, Kyle Soller en Genevieve O’Reilly (als Mon Mothma) te zien zullen zijn.

De serie zal 12 afleveringen krijgen en meer dan 200 genaamde personages zullen in de serie voorkomen. Hoewel de opnames enkele weken geleden van start zijn gegaan, zullen we nog minimaal een heel kalenderjaar op Andor moeten wachten: de serie zal in 2022 op Disney+ verschijnen. Tony Gilroy, de man die ook Rogue One heeft helpen afronden, is de bedenker van het verhaal van Andor.

The Acolyte, Lando, Star Wars: Visions en A Droid Story

We wisten dat Leslye Headland aan een Star Wars serie werkte, alleen hadden we nog geen idee waar dat over ging. Naar nu blijkt werkt ze aan de serie The Acolyte, een mystery-thriller. Het wordt de eerste serie die zich in het tijdperk van de High Republic zal gaan afspelen. Opvallend is dat de serie zich aan het eind van dit tijdperk zal afspelen: is Lucasfilm opnieuw van plan om het einde van een tijdperk eerst te laten zien voordat ze verder terug in de tijd gaan, zoals George Lucas ooit met de Star Wars saga deed? Wanneer de serie zal verschijnen en wie hier verder bij betrokken zal zijn is nog niet bekend, wij verwachten dat het nog wel een tijdje zal duren voordat The Acolyte te zien zal zijn.

Verder zal er een kortlopende serie verschijnen omtrent Lando Calrissian, getiteld Lando. Of dit een animatieserie of live-action wordt is niet duidelijk, wel weten we dat Justin Simien (Dear White People) verantwoordelijk zal zijn voor de creatieve input. Vooralsnog dus geen nieuws over een mogelijke terugkeer van Donald Glover (Solo) als Lando Calrissian!

Star Wars: Visions wordt een serie van korte animatiefilms in de stijl van Japanse anime die de reeds bekende Star Wars verhalen in een nieuw jasje hervertellen. In 2021 te zien op Disney+.

In de geanimeerde avonturenfilm A Droid Story beleven C-3PO en R2-D2 samen een avontuur waarin ze een nieuwe Star Wars held zullen ontdekken. Ook over deze productie is nog maar weinig bekend, al lijkt het aannemelijk dat Anthony Daniels al is gevraagd om opnieuw de stem van 3PO in te spreken. Aangezien hij nog niet bij de aankondiging is genoemd houden we wat dit betreft een kleine slag om de arm.

The Bad Batch

Waar we ons wel op korte termijn op kunnen verheugen zijn de stoere troopers genaamd The Bad Batch; deze serie verschijnt binnenkort op Disney+. Lucasfilm deelde vanavond onderstaande trailer, waarin we zien dat de visuele kwaliteit van de serie de hoge standaard die is ingezet met het laatste seizoen van The Clone Wars vrolijk doorzet. Het is nog niet duidelijk wanneer de serie precies verschijnt, maar gezien de bewoording in de tweet verwachten we dat dit in de lente van 2021 zal zijn.

En zo krijgen we op één avond ineens superveel nieuwe Star Wars aankondigingen! Waar kijken jullie het meest naar uit?

Oprichter en hoofdredacteur van Star Wars Awakens. Schoolpsycholoog die tegenwoordig vooral voor de klas staat. Gamer. Heeft nog teveel X-Wing 1.0 schepen. Houdt van pesto.

Lees verder
Advertentie
2 Comments

2 Comments

 1. Paul

  13 december 2020 at 19:50

  Ik had eigenlijk ook de aankondiging verwacht van een Boba Fett serie. Mijn voorkeur gaat ook uit naar Han Solo i.p.v. Lando. Niet dat we iets te klagen hebben!

 2. Ramon

  18 december 2020 at 20:53

  Be careful what you wish for… 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The Book of Boba Fett

The Book of Boba Fett arriveert 29 december op Disney+

Geplaatst

op

Door

Op StarWars.com verscheen vandaag het nieuws dat The Book of Boba Fett eindelijk een premièredatum heeft. De serie zal vanaf woensdag 29 december wekelijks op Disney+ te zien zijn.

The Book of Boba Fett vertelt het verhaal van Boba Fett (Temuera Morrison) en Fennec Shand (Ming-Na Wen), kort na de gebeurtenissen uit het tweede seizoen van The Mandalorian. In de post-credits scène van de laatste aflevering van dat seizoen was al te zien dat Boba Fett de troon die ooit aan Jabba toebehoorde besteeg. De serie wordt geproduceerd door Jon Favreau en Dave Filoni als schrijvers, Robert Rodriguez als regisseur en Kathleen Kennedy en Colin Wilson als uitvoerende producenten.

Niet alleen werden we verrast met een releasedatum van de eerste aflevering, ook ontvingen we nieuwe key art van de aankomende Star Wars live-action serie – hieronder te bewonderen. The Book of Boba Fett is dus vanaf 29 december elke woensdag te zien op Disney+. Kijk jij uit naar deze serie? Vertel het ons op onze Discord op StarWarsLowlands.nl!

Book of Boba

The Book of Boba Fett key art.

Lees verder

The Mandalorian

The Mandalorian wint 7 Emmy Awards

Geplaatst

op

Door

Eerder deze zomer werd bekend dat The Mandalorian maar liefst 24 keer is genomineerd voor een Emmy Award. Vannacht werd onthuld dat de geprezen Star Wars live-action serie zeven daarvan heeft verzilverd.

De verzilverde nominaties zijn:

 • Music Composition
 • Prosthetic Makeup
 • Cinematography
 • Stunt Performance
 • Stunt Coordination
 • Special Visual Effects
 • Sound Mixing

Deze zeven Emmy Awards zijn een verbetering ten opzichte van het jaar ervoor, toen The Mandalorian 15 nominaties kreeg – waarvan vijf daadwerkelijk een prijs opleverde. Hiermee heeft de serie in totaal maar liefst 39 nominaties en daarvan 12 Emmys gewonnen.

Seizoen 3

De voorbereidingen voor het derde seizoen van The Mandalorian zijn in volle gang, zo melden verschillende bronnen (waaronder de doorgaans goed geïnformeerde Bespin Bulletin) dat de opnames 20 september zullen beginnen en dat deze tot 23 maart zullen duren. Hiermee zou de serie op tijd klaar zijn om in het najaar van 2022 op Disney+ te verschijnen.

Lees verder

Obi-Wan Kenobi

Details over de betrokkenheid van Hayden Christensen in Obi-Wan Kenobi

Geplaatst

op

Door

Via StarWarsNewsNet.com zijn meer details bekend geworden over de aankomende Obi-Wan Kenobi serie die onlangs haar opnames heeft afgerond. Er lijkt een goede reden te zijn waarom Hayden Christensen en geen andere acteur is gevraagd om de rol van Darth Vader op zich te nemen. En ja, de oorzaak hiervoor is redelijk voor de hand liggend.

 

 

Spoilerwaarschuwing: stop hier met lezen als je niets wilt weten over Obi-Wan Kenobi.

 

 

Het lijkt er sterk op dat we Darth Vader zonder masker te zien gaan krijgen. StarWarsNewsNet.com is volgens eigen zeggen in handen gekomen van concept art die dit zou bevestigen. Hoewel ze benadrukken dat ze niet kunnen bevestigen dat de getoonde afbeeldingen verder zijn gekomen dan de concept art fase, is het voor de hand liggend dat Hayden Christensen (die uiteraard in twee prequels de rol van Anakin Skywalker / Darth Vader vertolkte) is gecast omdat ze gebruik willen maken van zijn gezicht. Immers kon het anders net zo goed elke andere acteur zijn die het pak van Darth Vader draagt, zoals Spencer Wilding en Daniel Naprous dit deden in Rogue One (2016).

De afbeeldingen, waarop een bacta tank, een zuurstofmasker en een romp van Darth Vader zonder pak te zien zijn kun je bekijken op StarWarsNewsNet.com.

Een andere populaire fan theorie die op het internet dwaalt is dat we Anakin Skywalker in een flashback als Jedi zullen zien, wellicht ten tijde van The Clone Wars. Hier is echter nog geen enkel bewijs voor gevonden. Wat denk jij, bestaat er een kans dat we General Skywalker en General Kenobi voor het eerst zij aan zij in live-action gaan zien? Doe mee met de community in de chatroom op StarWarsLowlands.nl!

Lees verder

Disney Plus

Star Wars Visions trailer onthuld

Geplaatst

op

Door

Visions

Vandaag – daags na het aflopen van het eerste seizoen van de animatieserie The Bad Batch bracht Disney een trailer uit voor de aankomende Star Wars anime anthologie Star Wars Visions.

De trailer hierboven biedt een kijkje in de toon en visuele stijl van de negen verschillende shorts, welke allemaal vanaf 22 september te zien zullen zijn op Disney+.

Nadat we begin juli al de eerste informatie kregen over deze aankomende Star Wars shorts is vandaag naast een trailer ook de cast onthuld. Technisch gezien zijn het zelfs twee trailers (en evenveel castaankondigingen), want deze zijn zowel in het Japans als in het Engels te zien en te lezen. Onder de castleden vallen enkele bekende namen, zoals Temuera Morrison die zijn rol als Boba Fett opnieuw vertolkt. Maar ook Joseph Gordon-Levitt, Marc Thompson (bekend van de vele stemmen achter de audioboeken), Neil Patrick Harris, Alison Brie, George Takei en anderen zijn van de partij.

De Engelstalige cast van Star Wars Visions

The Duel: Brian Tee (Ronin), Lucy Liu (Bandit Leader), Jaden Waldman (Village Chief)

Tatooine Rhapsody: Joseph Gordon-Levitt (Jay), Bobby Moynihan (Geezer), Temuera Morrison (Boba Fett), Shelby Young (K-344), Marc Thompson (Lan)

The Twins: Neil Patrick Harris (Karre), Alison Brie (Am), Jonathan Lipow (B-20N)

The Village Bride: Karen Fukuhara (F), Nichole Sakura (Haru), Christopher Sean (Asu), Cary-Hiroyuki Tagawa (Valco), Andrew Kishino (Izuma), Stephanie Sheh (Saku)

The Ninth Jedi: Kimiko Glenn (Kara), Andrew Kishino (Juro), Simu Liu (Zhima), Masi Oka (Ethan), Greg Chun (Roden), Neil Kaplan (Narrator), Michael Sinterniklaas (Hen Jin)

T0-B1: Jaden Waldman (T0-B1), Kyle Chandler (Mitaka)

The Elder: David Harbour (Tajin), Jordan Fisher (Dan), James Hong (The Elder)

Lop & Ochō: Anna Cathcart (Lop), Hiromi Dames (Ocho), Paul Nakauchi(Yasaburo), Kyle McCarley (Imperial Officer)

Akakiri: Henry Golding (Tsubaki), Jamie Chung (Misa), George Takei (Senshuu), Keone Young (Kamahachi), Lorraine Toussaint (Masago)


De Japans gesproken trailer (Engels ondertiteld) van Star Wars Visions

De originele cast van Star Wars Visions

The Duel: Masaki Terasoma (Ronin), Akeno Watanabe (Bandit Leader), Yūko Sanpei (Village Chief)

Tatooine Rhapsody: Hiroyuki Yoshino (Jay), Kōsuke Gotō (Geezer), Akio Kaneda (Boba Fett), Masayo Fujita (K-344), Anri Katsu (Lan)

The Twins: Junya Enoki (Karre), Ryoko Shiraishi (Am), TokuyoshiKawashima (B-20N)

The Village Bride: Asami Seto (F), Megumi Han (Haru), Yūma Uchida (Asu), Takaya Kamikawa (Vaan), Yoshimitsu Shimoyama (Izuma), Mariya Ise (Saku)

The Ninth Jedi: Chinatsu Akasaki (Kara), Tetsuo Kanao (Juro), Shin-ichiro Miki (Zhima), Hiromu Mineta (Ethan), Kazuya Nakai (Roden), Akio Ōtsuka, (Narrator), Daisuke Hirakawa (Hen Jin)

T0-B1: Masako Nozawa (T0-B1), Tsutomu Isobe (Mitaka)

The Elder: Takaya Hashi (Tajin), Kenichi Ogata (The Elder), Yuichi Nakamura (Dan)

Lop & Ochō: Seiran Kobayashi (Lop), Risa Shimizu (Ocho), Tadahisa Fujimura (Yasaburo), Taisuke Nakano (Imperial Officer)

Akakiri: Yū Miyazaki (Tsubaki), Lynn (Misa), Chō (Senshuu), Wataru Takagi (Kamahachi), Yukari Nozawa (Masago)


De gehele anthologie van Star Wars Visions bestaande uit in totaal negen shorts zal op 22 september op Disney+ verschijnen.

Lees verder

Star Wars Awakens is not affiliated, associated, authorized, endorsed by, or in any way officially connected with STAR WARS, Lucasfilm Ltd., The Walt Disney Company, Disney Enterprises Inc., or any of its subsidiaries or its affiliates.