Eman Esfandi
Image credit: The Illuminerdi.

Ezra Bridger gecast in live-action voor Ahsoka

The Hollywood Reporter bevestigt na eerdere berichtgeving van Cinelinx dat Eman Esfandi de rol van Ezra Bridger zal gaan spelen in de live-action serie Ahsoka, die volgend jaar op Disney+ moet verschijnen.

Het heeft lang geduurd en vele geruchten gingen eraan vooraf: zou Ezra zijn opwachting gaan maken in Ahsoka en wie zou hem gaan spelen? Het karakter, dat bekend is geworden door de animatieserie Star Wars Rebels, is door de jaren heen geliefd geraakt bij fans en heeft tevens een belangrijke plek ingenomen in het Star Wars verhaal over een groep rebellen die samen strijden voor het verzet tegen de Galactic Empire.

Lange tijd werd Aladdin-acteur Mena Massoud door fans gezien als de ideale casting voor de rol, mede gezien de gelijkenissen tussen de animatiekarakters Aladdin en Ezra. De keuze is uiteindelijk dus gevallen op Eman Esfandi, een acteur die recentelijk te zien was in The Inspection en Red 11 (van The Book of Boba Fett regisseur Robert Rodriguez). Ook Esfandi lijkt goed op Ezra als je het mij vraagt, dus wat dat betreft een prima keuze.

Eman Esfandi
Eman Esfandi en Ezra Bridger uit Star Wars Rebels.

Star Wars Rebels en Ahsoka

Het lijkt er steeds meer op dat Ahsoka een spiritueel opvolger zal zijn van de animatieserie Rebels die vier seizoenen duurde (2014-2018). Met de reeds bevestigde Sabine Wren die vertolkt zal gaan worden door Natashia Liu Bordizzo en nu dus Eman Esfandi als Ezra Bridger worden steeds meer grote namen ingevuld. Een grote vraag die nog blijft hangen is wie eventueel de rol van Grand Admiral Thrawn zal gaan spelen in de serie. Het lot van Thrawn en Ezra was in de seriefinale van Rebels nog onduidelijk, wel weten we dat Ahsoka op zoek is naar Thrawn (en daarmee waarschijnlijk ook Ezra) getuige haar gesprek met The Magistrate in het tweede seizoen van The Mandalorian.

Ahsoka staat gepland voor een release in 2023, met een hoofdrol voor Rosario Dawson die uiteraard opnieuw Ahsoka zal gaan spelen. Inmiddels zijn ook Natasha Liu Bordizzo en Eman Esfandi als Sabine Wren en Ezra Bridger bevestigd. Hoewel de laatste nog niet officieel is bevestigd door Lucasfilm / Disney, lijkt dit een kwestie van tijd te zijn.

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!