Ahsoka

Ahsoka release vervroegd, nieuwe beelden en eerste reacties

De eerste reacties zijn binnen

Nu er wereldwijd steeds meer premières plaatsvinden waar de eerste twee afleveringen van Ahsoka vertoond worden, stromen ook steeds meer reacties binnen. Tot dusver grotendeels positieve geluiden, waarbij met name het acteerwerk van Natasha Liu Bordizzo als Sabine Wren en de muziek van Kevin Kiner meerdere keren wordt genoemd. Bovendien heeft Disney vandaag besloten de serie ongeveer zes uur eerder uit te brengen omdat dit beter uitkomt voor Amerikanen.

Maar eerst een greep uit de eerste (spoilervrije) reacties van mediajournalisten.

Samengevat zijn dit natuurlijk veelbelovende reacties die zowel de muziek als de acteerprestaties van Bordizzo prijzen, evenals de dynamiek en relaties tussen de karakters en het gegeven dat de serie zowel voor degenen die nog nooit Star Wars animatieseries zoals Rebels hebben gezien als degenen die dit wel hebben gedaan goed geschikt is. Natuurlijk haal je er veel meer herkenning uit als je ze wel hebt gezien, maar dat is een open deur. Dat gezegd hebbende zijn de reacties van mensen die naar een exclusief Fan Event zijn geweest over het algemeen aan de positieve kant en niet altijd representatief voor hoe het grote publiek de serie thuis op het eigen scherm zal ontvangen, maar alsnog is dit natuurlijk het soort reacties dat je wilt zien als fan die nog maar een paar dagen hoeft te wachten om Ahsoka thuis te kijken. Daarover gesproken…

Release met 6 uur vervroegd

Je leest het goed; Ahsoka zal nu niet woensdag rond 09:00, maar al om ongeveer 03:00 te zien zijn op Disney+. Dit heeft Disney besloten zodat de oostkust van de VS niet ’s nachts tot 03:00 hoeft op te blijven om de serie op een christelijk tijdstip te kunnen zien. Wat Europa betreft… tja! Voor ons blijft de release in principe op 23 augustus staan, alleen verschijnen de wekelijkse afleveringen nu midden in de nacht.

In de praktijk zal dit voor veel fans in België en Nederland weinig impact hebben, tenzij je van plan bent om op dinsdagavond laat op te blijven.

Eerste clip

Tot slot werd vandaag een eerste clip vrijgegeven waarin we bewegende beelden zien van Hera, Chopper, Ahsoka en Marrok. Kunnen jullie ook niet wachten op Ahsoka? Praat erover mee met ons in de Star Wars community!

 

Star Wars Awakens
Een gezellige, sfeervolle community en een veilige omgeving waarin liefhebbers van popcultuur een hechte groep vormen.
Klik in dit vakje om meteen deel te nemen!